תיקונים בתוכנית

Avi632

New member
אני חושב שהם שם מחוסר ברירה

כי בשטח הזה.מאחורה אי אפשר לעשות חלונות
אז צריך את הצדדים השניים בשביל החלונות לחדרים כתוצאה מכך המדרגות שם..

גלמיש1

New member
דעתי - יש שיפור גדול. אבל...

ההערה על המדרגות נכונה. החזית הזאת חסומה כולה ע"י מדרגות ולכן בעצם אין פה חזית.. זהו בית פרטי עם 2 חזיתות בלבד לאור ואויר.
חלון השרותים הוא פיקציה כי לא יקבל שום אור או אויר, היות שהמדרגות חוסמות את כל רוחב הרווח בין הבתים והחלון מתחתן.
לכן אני הייתי מוציאה משם את המדרגות, ומעבירה אותן למרכז הבית , במקום פינת האוכל.
את שולחן האוכל מעבירה למרכז המטבח במקום האי. ואם רוצים את פ.אוכל לא במטבח, עדיין נישאר מקום ליד המדרגות כדי להציב אותה שם.
ביטול חדר המדרגות ישאיר מרווח קטן בין הבנינים, בנוסף נזיז עכשיו את שרותי האורחים פנימה, ונקבל עוד מרווח /חצר.
עכשיו זה מאפשר לפתוח לשם חלונות.
אז אפשר להגדיל לשם את חדר הילדים ולפתוח לשם את חלון חדר הילדים (אפשר להפוך בין החדר לח.הרחצה שלו).
חדר ההורים עדיין ארוך מאד ללא צורך. הייתי מקצרת אותו.

בקיצור - ראה סקיצה מהירה...

Avi632

New member
תיקונים בתוכנית

שלום לכולם. עשינו כמה שינויים בתוכנית של אחי הגדלנו את החדר שינה ושינינו את הסדר שלו
במדרגות הורדנו מצד ימין את הקיר כדי שהמדרגות יהיו יותר פתוחות.אני מעלה 2 אופציות לקומת קרקע עם שינויים באזור המדרגות
בקומה למעלה יש 2 אופציות א.וב .
אשמח לשמוע שוב את חוות דעתכם אחרי השינויים
תודה רבה לכל המגיבים....

Avi632

New member
נראה רעיון נפלא

אבל האם את חושבת שהאיוורור שנוצר מאחור בין הבתים הוא איוורור ראוי? תחשבי שמאחורה יש חומה של 5 וחצי מטר והבתים מהצד בגובה של 3 קומות
וההתרחקות מהבית יכולי להיות בין מטר ל2
אם כבר אולי עדיף להשאיר שם את המקלחת ולא להחליף בין החדר למקלחת ואז האיוורור הזה הוא למקלחת ולא לחדר והחדר ישאר בצד המערבי שיותר טוב לאיוורור
ועוד משהוא לגבי הפינת אוכל במטבח לא בא בחשבון.אם כבר אז להשאיר כמו ששירטטת בסקיצה שצירפת
רק השאלה מבחינת המטרים שנוצרו מהדלת כיום יש 5.60 אם נוסיף את המדרגות ישאר 4.60 תקחי 50 סמ מינימום להרחיק את הפינת אוכל מהמדרגות ישאר 4 מטר מהדלת האם זה מספיק ולא צפוף מכיוון המטבח והדלת?

גלמיש1

New member
1. לדעתי עבור חדר שינה חשוב יותר האור ומהאוורור

ועבור חדר רחצה חשוב יותר האוורור מהאור.
כמובן ששניהם צריכים לקבל גם וגם.
2. אכן - אין מספיק מרווח. לא חזרנו ואמרנו את זה שוב ושוב? אז עדיף מה שאפשר מאשר כלום, לא?
3. אפשר כאמור להחליף, או לא, בין החדר למקלחת. העיקר שלשניהם יהיה חלון.
4. השתגעת? 4 מטר לא מספיק לשולחן אוכל+מבואה מול דלת? קח מטר ותעשה מדידה בבית שלך - תראה מה אפשר להכניס ב 4 מטר....
5. בתצורה הזאת יש יופי של שטח לאיכסון ולניצול מתחת למדרגות. מה שלא היה אפשרי קודם. יש פה מקום לארון מזווה ענק. או איכסון אחר.

גלמיש1

New member
עוד משו - בקומה ב. הייתי מעבירה את חדר הרחצה לקצה המסדרון

איפה שנמצא כרגע חדרון העבודה. אבל היות ששינוי מיקום המדרגות ישנה שם את כל המערך - דיה לצרה בשעתה.

הפעם אני דווקא חולקת על דעתכם

בהתחשב בעובדה שמדובר בבית לא גדול בעל שני כיווני אוויר בלבד מיקום המדרגות במקרה הזה מאפשר לתת לכל חדרי השינה חלון לחזיתות הפתוחות. מדובר במשפחה בת 7 נפשות וכדי להעניק לכולם תנאי מגורים מיטביים נאלצו "לדפוק" את מיקום המדרגות. יחסית מדובר במחיר לא גבוה. אני גם סבורה שמרחק של כ-4 מטרים שבו ממקמים פינת אוכל ומבואת כניסה הוא קטן למדי. מאחר ומדובר במשפחה גדולה אזור המטבח-פינת אוכל- סלון יהווה את הצומת המרכזי בבית ויש להפוך אותו למקום מאוד מרווח ונוח.
אין ספק שמיקום המדרגות במרכז הבית יהווה אלמנט דקורטיבי ומעניין שגם יקל על התנועה לקומה העליונה, אבל במחיר הקטנת החלל הציבורי אני חושבת שזוהי טעות.
מצאתי הערה קטנה- את המדרגות העולות לקומה הראשונה כדאי לתכנן כך שהיציאה מהן תהיה לתוך חלל ולא לתוך הקיר.
והערה קטנה נוספת- מדובר באחד הבתים המאתגרים שראיתי בחיי והתכנון שלו צריך להעשות עם המון חשיבה ושימת לב לכל דבר.

Avi632

New member
תודה לכולם על ההערות

אין ספק שאתם פורום מבורך ואתם ממש עוזרים בתיכנון הבית.עם עצות וההערות מחכימות
הוא יישב עם האדריכלית ויבדוק את כל האפשרויות.ונעדכן
תודה לכולם

גלמיש1

New member
רק שימי לב - יש שם מרחק של 580 מהקיר לדלת הכניסה

תורידי 90-100 סמ. למדרגות - נשאר 480 . את עדיין סבורה שזה לא מרחק מספיק לאכלס גם שולחן אוכל???

לדעתי זה קצת צפוף

במרווח של 4.8 מטרים אם ממקמים שולחן אוכל שישתמשו בו מידי יום (כפי שנראה לי), אזי תוותר רחבת כניסה ברוחב של כ- 2.5 מטרים שמהווה את הצומת בין הסלון-פינת אוכל-מטבח, ולי זה מרגיש צפוף.
יש לי הצעה קטנה נוספת להוספת שטח אחסון בחדר הכביסה: במידה ופותחים פתח בין המקלחת וחדר הכביסה ניתן לנצל את השטח שבו היתה ממוקמת הדלת הקודמת ליצירת נישה לארון אחסון. הייתי ממליצה להגדיל את חלונות הבית (חלון הפודסט, חלון המקלחת וחלונות החדרים) משום שבבית יש רק שני כיווני אוויר מרכזיים והגדלת פתחי החלונות תאפשר הזרמת אוויר טובה יותר בין החללים והחדרת אור רבה יותר.
כמו כן עדכנתי את מיקום דלת המקלחת כך שלא תמוקם מול החלל המרכזי ולמשתמשים במקלחת תהיה פרטיות רבה יותר.

אין הבדל בין שני קבצי תכניות קומת הקרקע שצירפת

מלבד זאת האופציה שבה החלל המשותף בקומה השניה ממוקם בין שני החדרים, היא אופציה מאוד נחמדה ובעיני עדיפה מהאופציה שבה החלל המשותף נמצא מול המדרגות. הבעיה שקפצה לעיני היא מיקום דלת המקלחת שנמצאת בדיוק ממול. כדאי להזיז את הדלת לצד שמאל, למקום שבו נמצא כרגע הכיור ואת הכיור להזיז למקום בו נמצאת כרגע הדלת. כמובן שזה יצריך שינוי במימדי המקלחת. אגב פרוזדור ברוחב 1.2 מ' הוא רחב למדי וניתן לצמצמו בכ-20 ס"מ לרוחב של 1 מ' שהוא רוחב נוח למעבר (התקן לרוחב פרוזדור בדירת מגורים הוא 90 ס"מ).

Avi632

New member
יש הבדל קטן בקומת הקרקע.במדרגות

באחת מהאופציות היא דחפה את המדרגות קדימה כך שיש כמה מדרגות פתוחות לפרוזדור לעומת האופציה השניה שהמדרגות כולם סגורות
ותודה על ההערות

למעלה