תיקון שעון קיר

AIDA1

New member
תיקון שעון קיר

יודעת שהתשובות יכולות להיות "תקני חדש" ,אבל מאוד מעניין אותי למה מתקלקלות לי השעונים (יש לי כמה שעונים מקולקלים ),כשלא נוגעת בהם (חוץ מהחלפת סוללה)?
מגיע הרגע בו הסוללה (למרות היותה מלאה),לא מפעילה את השעון.
סקרנית לדעת מה יכולה להיות התקלה .
אודה לעונים.

המנגנונים האלה בסך הכל מאוד אמינים, אבל....
השוק מוצף בזבל זול של זיופים, שמי שייצר אותם ממש לא השקיע ברכיבים הפנימיים, ובמיוחד לא בגלגלי השיניים ובתושבות שלהם.
בסך הכל, אין שם רכיבים חשמליים מיוחדים שאמורים להתקלקל.
המנגנון ממיר פעימה חשמלית לתנועה מכנית, וכשלא השקיעו יותר מידיי במכלול המכני, למערכת החשמלית, קשה להפעיל אותה.

עומר TT

New member
יש להם עוד בעיה

והיא שכל העסק תלוי מהמנגנון דרך הציר, בשעונים כבדים יותר זה עם הזמן מתעקם ומתחיל ללחוץ על הצירים של המחוגים, להתנגד לסיבוב שלהם ע"י המנגנון המכאני ולזרז את מותו.

AIDA1

New member
תודה חובב ציון למדתי ממך איך משפיע הסוללה

אתה צודק שבמקרה הזה ,כשהנגנון המכני מקורי ,השעון לא אמור להתקלקל (זה מה נובע גם מההסבר של רשר, לו עניתי במקרה חדש :דווקא קניתי את השעון השולחני ,לא ממש בזול ולא היה בשימוד הרבה זמן ,עד שלאחר שימוש קצר ,המחוגים השתחררו מהציר וזזים חופשי .לא נגעתי .
האם יתכן שכל השעונים מזויפים ,או שאיזה "חיזר" שכן מנצל את העובדה
שאני מבוגרת ...?!

השעונים הללו מאוד זולים.

שעון כזה בחנות למלאכת יד בלווינסקי ת"א,עולה כ 10 ש"ח.יש לי כמה שעוני קוקייה,ושעון רכבת,שעובדים כמה שנים.זכור לי שהחלפתי פעם אחת.לא נראה לי שמתקנים אותם.שעון חד פעמי.

AIDA1

New member
תודה אורינוקו ,צודק

עד שלא עברתי לגור איפה שאני גרה עכשיו ,גם לי החזיקו מעמד השעונים שנים .

רשר

Well-known member
מנהל
מקור הבעיה במחוגים לא מאוזנים שיוצרים עומס על שיני הגלגלים

שנשחקות ואף נשברות.
מחוגי שעון צריכים זנב במשקל זהה לחץ המחוג אחרת בזמן מחצית שניה של הסיבוב המחוג (6-12) בעליה וללא איזון נוצר לחץ גבוה על הצירים וגלגלי השיניים

AIDA1

New member
תודה רשר ,הסבר הגיוני ומעניין

השאלה למה זה קרה בשעון שולחן שלא השתמשתי בו ,רק לפני כחודש ,כששאר השעונים התקלקלו ,אבל הוא מקולקל כבר 3 שבועות ועכשיו ,שמתי לב שלא רק שלא עובד,אלא גם המחוגים השתהררו וזזים לפי כוח המשיכה.
אז במקרה הזה ההסבר צריך להיות אחר (חושבת)
התמונה המצורפת ,מהרשת,אבל דומה למה שיש לי.

רשר

Well-known member
מנהל
גם שעון מעורר כבול לכוחות הטבע, כוון תמיד לצלצל בצהרים

והשעון יעבוד כמעט לנצח,
כוון אותו לצלצל (כמו כולם) בבוקר אחרי 7 והוא יסיים את חייו מהר כי בנוסף לכוח המשיכה הוא צריך להתגבר על לחץ הפין לפני הצלצול,
נכון נראה טפשי ופשוט להתחשב בנושא ביצור אך בפועל שעונים זולים עם גלגלי פלסטיק פשוט, לא עומדים בלחצים שהם עצמם יוצרים,

יש פתרון די פשוט לכל הבעיה - להפוך את השעון, נכון קצת קשה להתרגל למראה אבל הצלצול יהיה בירידה

זהירות לא לבצע "סלפי" כשהשעון ברקע!!

trilliane

Well-known member
מנהל
יש פתרון יותר פשוט לכל הבעיה: שעון דיגיטלי.

אגב, השעונים המעוררים שהיו לי בחיי הבוגרים (אפילו מהתיכון) היו דיגיטליים, והבעיה אצלם הייתה אותה בעיה בשלטים – שחיקה של המעגלים. בהתחלה ניקוי עזר, בהמשך גם זה לא. אבל אז הגיעו הסלולרים, וכיום אני (וכל מי שאני מכירה) משתמש כבר שנים בשעון המעורר של הטלפון, וחסל.

למעלה