תיקון קטן ...

תיקון קטן ...

מההתחלה היא לא עלתה יפה במשקל. ועכשיו יש האטה משמעותית גם בצמיחה (גובה). צוקית כן מתענינת באוכל :היא מסתכלת לנו על הפה כשאנו מכניסים אוכל. עד היום לא התיחסתי לעקומות אבל עכשיו היא צריכה להשקיע בהתפתחות אחרת ולכן אני רוצה להיות בטוחה שהיא מקבלת תזונה טובה. לאט לאט אני מגבשת עמדה : אני יוסיף דברים מזינים לחלב . יש רעיונות ? איך נותנים - כפית \ כוס ? בפטמה של הבקבוק זה עובר ?

ronnieyuval

New member
יובל שלי גם באחוזון 10

היא ירדה לשם מאחוזון 50 בו שהתה זמן קצר ביותר (נולדה 3:400) ולאחוזון 10 הגענו לאחר ירידה מתונה בסביבות גיל 9 חודשים. בגובה לעומת זאת היא אחוזון 90... מה זה אומר? אם הגורו שלך הוא הרופא שלך אז שמעי מה אמר לי הרופא שלנו: יש ילדים שזו העקומה שלהם. הם נועדו להיות רזים וגבוהים (לא יודעת מה הגובה במקרה שלך). כפי שאת רואה הוא ממש לא מתרגש וכך גם נראה לי הרופא שלך (שנשמע אחלה!! אין הרבה כאלה!!). יובל התחילה מוצקים בגיל 4 חודשים. אוכלת מעולה, טורפת סטייקים, חבל על הזמן. אז מה - היא עדיין רזה. גם אוהבת לינוק (בעיקר בלילה
). עדיין רזה... תסתכלי על הילדה שלך בלי לחשוב על המשקל לרגע או על הערות הסובבים אותך - היא ילדה שמחה ועליזה? נראה לך שהיא רעבה? נראה לך שהיא סובלת? האם היא מתפתחת יפה? לפי התשובות האלו תוכלי לדעת אם היא במצב טוב או לא. לא לפי המשקל! יובלי הרזונת שלי "השיגה" בטיסה את כל הילדים של החברים שלי עד כה - התהפכה בטן לגב בגיל 2.5 חודשים, גב לבטן בגיל 3.5, זחלה על הגחון בגיל 5.5, על הברכיים בגיל 6.5, התחילה לדבר מילים משמעותיות בגיל 8.5 חודשים וכיום בגיל 11 חודשים כמעט יש לה אוצר מילים שלא יבייש ילד בן שנה וחצי! נראה לך שהילדה במצוקה? גם לי לא. שתי לך כוס תה מרגיע ותחבקי את הילדה. המשקל אינו אינדיקציה יחידה כפי שגם אמרו לך ודאי אחרות כאן. ההורים והדודים יכולים לקפוץ! תעשי מה שטוב לילדה ולך.

למעלה