תיקון קבצי MP4

Eddi Reader

New member
תיקון קבצי MP4

ברשותי גלאקסי 7 וכשהעברתי את סרטי הוידאו שצילמתי בתקופה האחרונה הם עברו ללא תמונה אלא רק עם סאונד למרות שהגודל שלהם גדול מאוד.
מישהו מכיר תוכנה לתיקון קבצי MP4?

Eddi Reader

New member
כן, ללא תמונה לאחר שהעברתי את הקבצים למחשב שלי.

קשה לי להאמין שזה בגלל שהמחשב שלי לא מצליח לקרוא את הקבצים מאחר ובעבר הקבצים עברו באופן תקין למחשב והצלחתי לראות את הסרטים.
גם כשניסיתי לצפות בקבצים בטלויזיה הבייתית זה הראה שגיאה.
אני מעריך שמדובר בקבצי וידאו שיש לתקנם אבל יתכן ואני טועה.

תעשה בדיקה מאוד פשוטה

תעלה את אחד הקבצים ליוטיוב. אם לאחר ההעלאה הקובץ יוצג באתר בלי שום בעיה, כולל תמונה וקול, אז הבעיה היא במחשב שלך.

Eddi Reader

New member
אנסה בקרוב ואדווח

אם כי אני משוכנע כמעט בוודאות כי הבעיה בקבצים ולא במחשב האישי.
בדקתי הבוקר וזה קורה רק לסרטונים שצולמו במצלמה האחורית של המכשיר.
סרטונים שצולמו במצלמה הקדמית או שהועברו בוואטסאפ מתנגנים בלי בעיה.

voguemaster

New member
בדקת עם VLC?

הסיכוי שבאורח פלא נדפקה היכולת של המכשיר לקודד קבצי MP4 שואפת ל-0. אתה יכול לצלם דוגמית של סרטון כזה ולהעלות אותו לאנשהו שנוכל לראות? יש לי תחושה ש-VLC ינגן את זה ו-FFMPEG יכול להגיד מה הבעיה של הקובץ

voguemaster

New member
ד"א - בדקת במחשב אחר?

מי יודע, אולי התעדכן לך איזה רכיב במערכת ההפעלה או דרייבר ויש שם באג בכל התהליך. מאוד לא יפתיע אותי. בדוק גם במחשב אחר.

Eddi Reader

New member
נראה לי שעליתי על חלק מהבעיה

מקווה שתצליחו לפתח את החלק השני :)

הלכתי לשירות של סמסונג ואמרו לי להוריד מהטלפון אפליקציות שקשורות לעריכת וידאו כי יתכן שזה משבש את הצילום במצלמה האחורית - ניסיתי וזה לא עזר.
שניה לפני ששיחזרתי הגדרות יצרן לכל הטלפון, בדקתי את ההגדרות של המצלמה האחורית וגודל הוידאו הוא QHD 2560X1440.
איפסתי הגדרות של מצלמה ועכשיו זה על FHD 1920X1080
העברתי וידאו חדש למחשב והוא עובד!!!

כלומר, הביחה אולי היתה ברזולוציה גדולה מידי? ואיך אפשר להציל קבצים ישנים שצולמו ברזולוציה הגבוהה? לא מצליח לראותם באף מחשב וגם בתוכנה שהצעתם לי זה מציג באופן חלקי (תמונה משובשת).

voguemaster

New member
זה קצת מסביר את העניין

כי רזולוציה של QHD היא 4K ולא כל מחשב יכול לפענח וידאו כזה. זה גם תלוי מאוד בקידוד של הוידאו. מאוד תלוי מה מפרט המחשב שלך (CPU וכרטיס מסך משחקים פה תפקיד) וגם מה הקידוד הפנימי.
אם מתחשק לך לצלם סרטון קצר של כמה שניות ולהעלות אותו לאנשהו אני יכול לבדוק לך מה הקידוד. אם תרשום פה את הפרטים של המחשב נוכל להגיד לך למה/כמה/איך.

Eddi Reader

New member
בינגו!!!

עכשיו זה עובד!
שאלה אחרונה וקצת גרידית לגבי HandsBrake. הוא נותן לי לשמור ככקובץ אוניברסלי שזה טוב ויפה אבל מקטין באופן משמעותי את הקובץ (ואת האיכות?).
אם אני נותן לו הוראה לשמור כקובץ רגיל (Normal או High profile) אני מקבל שגיאות.

למעלה