תיקון פלטה

amirmiller

New member
תיקון פלטה

שלום,

אני בונה שולחן עבודה ובזמן חיבור חוצצי מגירות בעזרת דיבלים עץ קדחתי חור אחד עמוק מדי ועשיתי נזק לפלטה של השולחן.
מצורפת תמונה.
מדובר בפלטה של סנדוויץ ליבנה עם פורניר אלון.
איך אפשר למזער את הנזק?
חשבתי לדחוס לחור נסורת ודבק נגרים ואחרי שיתיבש לשייף אבל אין לי ניסיון בזה.
יש לי שאריות של הפלטה ככה שאני יכול לחתוך חתיכה של הפורניר במידת הצורך.

אשמח לעצות המומחים.

תודה,

אמיר

dvirus01

New member
עצה

גילוי נאות, לא התנסיתי בתיקון כזה, אך אם היה קורה לי הייתי עושה כך:
מחלק את התיקון לשניים:
1. תיקון גס
2. תיקון עדין
כאשר הייתי נמנע משיופים וכדומה

תיקון גס
הוצא בחזרה מעט את הבורג שחדר.
נסה להחזיר את הפורניר השבור לקדמותו ככל שניתן, הוצא מעט שבבים ממקום החור בכדי לאפשר מספיק מקום להדבקה ולריווח השכבות. מרח מעט דבק נגרים והדבק בחוזקה את הפורניר המרוטש למקומו. הדבק עם לחץ נקודתי ממושך. בתום הייבוש בחן את ההדבקה והסר בליטות גסות בעזרת סכין חיתוך (יפני)

תיקון עדין
קנה מרק בגוון הקרוב ביותר ומלא את הבקיעים. נגב עודפים בטרם התייבשו בכדי להמנע משפשוף ועבודה עם נייר לטש

מניח שיהיה קשה מאוד להשיבו למצב מקורי, אבל אפשר לתקן 80%
דביר

moshezar

New member
פתרון

נסה לדחוף את סיבי העץ שיצאו חזרה כך שלא יבלטו ולא יהיו שקועים - עד כמה שאפשר, הטקסטורה שלהם חשובה לטשטוש התיקון.
אל תחתוך שום חלק, חשוב שהסיבים לא יבלטו מעל משטח.
שייף חתיכה דומה של פורניר ע"מ לקבל נסורת דקה באותו גוון - שים לב לא להשתמש בנייר זכוכית אדום או בעל צבע עז
ערבב נסורת עם דבק שקוף או דבק נגרים לבן שמתייבש להיות שקוף. אל תשתמש בדבק נגרים צהוב, הוא יבליט את התיקון.
אם אתה חושש, תמיד תוכל לפצוע חתיכה חדשה (שארית) ולנסות לתקן אותה
בהצלחה

amirmiller

New member
פתרון

בעצם אם הבנתי נכון זה מה שאתה מציע לי זה להכין סוג של מרק מנסורת פורניר מעורבבת עם דבק נגרים לבן ואז ליישם עם שפכטל ואחרי שמתייבש ללטש?

נשמע לי רעיון טוב, קודם אכין את השטח ע"י הסרת הבליטות ואז אנסה.

תודה

moshezar

New member
תסיר את הבליטות, אל תסיר את סיבי העץ

צריך "למעוך" אותם חזרה למטה ולא להוציא אותם
לגביי היישום של העיסת נסורת אני הייתי הולך על דבק שקוף אם יש, יישום של שכבה דקה, ייבוש, שיוף קל ואם צריך אז עוד שכבה דקה.
אם הפרויקט חשוב לך או זה במקום בולט לעין אז הייתי עושה נסיון על שארית נפרדת (אולי אפילו מספר נסיונות) ומיישם את התוצאה הסופית רק לאחר הנסוי
אם זה יצא מוצלח - צלם ותעלה
אם זה לא יהיה מוצלח -

בהצלחה

moshezar

New member
מרק זה הפתרון הכי לא אסתתי

מרק בגוון תואם אף פעם לא תואם
ניסיתי בעבר במספר עצים עם תוצאה לא טובה

אני מציע להשתמש בנסורת דקה מאותו עץ

yulevi

New member
תיקון בנסורת

יכול להראות גימור קצת גס
באותה שיטה שמשה כתב ממליץ לאסוף אבקת ליטוש ממיכל האיסוף של המלטשת ,ממליץ קודם כל לרוקן ולנקות את מיכל האיסוף,וללטש את אחד מעודפי הפורניר כך שרק הפורניר ילוטש ולהזהר שלא ללטש עד הסנדביץ עליו מודבק הפורניר

למעלה