תיקון סופרים

alond

New member
אה! אם פרשו אז הכל בסדר. ממש.

אבל העתיקו מהנוצרים שהיו הצלחה. לגבי מסקנה קודם: פרשנות אינטרסנטית של חוק עובדת כך. הדתיים אינטרסנטים. אין להם עניין ב-"אמת". כמו בני אדם רגילים. וזאת אחת הסיבות הרבות שכל זה נראה כמו בולשיט. אין אמת מידה.

taro

New member
זה הרעיון של פירוש חוק

כל פירוש חוק הוא אינטרסנטי, שכן אחרת הוא לא היה פירוש. פירוש הוא תמיד סובייקטיבי, ולפיכך לא נוגע ל"אמת". בכל אופן, הם לא העתיקו מהנוצרים, אלא הושפעו מהם. כבר הבאתי כאן מספר דוגמאות לפילוסופים, רבנים ותאולוגים יהודים שהושפעו מהנצרות, האיסלאם, והפילוסופיה היוונית, וגם להפך.

alond

New member
נו באמת!

אז המסיונר מגיע לאפריקה ופוגש ראש שבט ומסביר לו על ישו וגו עדן וגיהנום. ראש השבט שואל "ומי שלא יודע על ישו וכל זה?" אז המסיונר עונה לו "אלה יוצאי דופן והם מגיעים לגן עדן בכל מקרה" "אז למה סיפרת לנו יא חתיכת חרא!!!" צועק עליו ראש השבט.

taro

New member
LOL, ועוד בדיחה הסטורית -

כיצד הצילה הגזענות האירופאית את האינדיאנים ממסע צלב אינקוויזטורי מטעם הכנסיה. משהגיעו האירופאים לאדמת ארה"ב ופגשו באינדיאנים, החליטו להמיר אותם לנצרות בכוח הזרוע, אולם שינואת גישתם לאחר שהחליטו שמדובר בבני אדם שהם כה נחותים, עד שאין טעם. מובן שזה לא הציל אותם ממעשי הטבח שפקדו אותם אח"כ, אבל זה כבר סיפור אחר :)

shkool

New member
אין בחירה חופשית

כי כל בחירה ובחירה שאני עושה היא תוצאה מה"תיכנות" הראשוני שאלוהים תיכנת בי. אם אלוהים תיכנת אותי כך שיהיה לי אופי X - אבחר בארטיק. אם אלוהים תיכנת אותי כך שיהיה לי אופי Y - אבחר בגלידה. מבחינתי יש לי בחירה חופשית אבל זו רק אשלייה, אני בעצם "רובוט" מאוד מאוד מתוחכם ומורכב שאלוהים תיכנת. shkool

begone

New member
עוד עידכון

יש עידכון מחדר החדשות - אלוהים דרוש בדחיפות בהתנחלות ´אדורה´ הנמצאים בשטחים הכבושים ה´קדושים´. אם אלוהים כל כך אוהב את העם היהודי, הרי שהפיגוע בליל הסדר והפיגוע ברמת-ישראל והפיגוע בירושלים והפיגוע בעמנואל והפיגוע באדורה מוכיחים שאלוהים לא קיים, שהרי כל הפיגועים הללו (שהם רק חלק קטן מתוך רשימה ארוכה) אירעו בקרב דתיים, חרדים ושומרי מסורת.

shkool

New member
אם אלוהים רואה מראש שהוא יישנה את

דעתו, למה לא לכתוב מלכתחילה את הפסוק כפי שצריך?

Dorfl

New member
השאלה היותר מעניינת היא

כמה מהדילוגים "המדהימים" שהמחב"תים מצאו התבססו בין השאר על השינוי הזה? אבל אני רואה יותר מדי תירוצים אפשריים לזה, חלקם אפילו סמי-הגיוניים. התיאולוג יכול לשכנע את עצמו בכל מה שירצה...

השאלה היותר מעניינת היאו

איך הדילוגים מתאימים על אף השינויים?! זו השאלה שאתה צריך לשאול.

לא רלבנטי לגבי

עבורי זה לא מוסיף ולא גורע. לכל היותר זה מעין הרחבה/תוספת לקיים. כמו הקבלה, הקבלה היא עבורי משהו סתום, עלום, ואין לו השפעה על אמונתי ודרכי.

israelberger

New member
חז"ל שינו מספר מקומות בתנ"ך

הסיבה לכך פשוטה. בתנ"ך במקור היו כתובים דברי ה´ כמו שהם אבל מתוך כבוד שינו אותם. אם תפתחמקראות גדולות תראה שלא מחקו לגמרי את המקור והוא כתובלמטה (ולפעמים גם בפרשנים). הדבר מתבצע לא מתוך זלזולל בדיברי ה´ אלא מתוך כבוד אליו. לדוגמא: מדובר ביחזקאל שהייתה פעם תופעה של עובדי עבודה זרה בבית המקדש שהיו משתחווים עם הגב אל קודש הקודשים (כמו המוסלמים היום) ובמקור היה כתוב "מפיחים אל אף ה´" (במילים פחות יפות מפליצים על ה´) ומתוך כבוד שינו את זה ל"מפיחים אל אפם". האם נראה לך מכובד להשאיר את הגירסה המקורית?

shkool

New member
אז למה שה´ יכתוב בתורה דבר המראה אי

כבוד כלפיו מלכתחילה, ואם רשם - בטוח שיש לו סיבה לכך, הלא כן?

israelberger

New member
תשובה

התנ"ך הוא ספר שהתפקיד העיקרי שלו הוא להביא את העובדות כמו שהן היו באמת ואם הוא לא היה נכתב בצורה המדוייקת אז הוא לא היה מבצע את תפקידו נאמנה (תגובה מראש למי שעומד לצעוק-ביצעתי כאן האנשה). לאחר שהתנ"ך נכתב כמו שהוא קמו הסופרים, האנשים שהעתיקו את הספרים לפני שהיה דפוס, ואמרו שהם לא מוכנים לכתוב מספר דברים ולכן נפלה החלטה לשנות קטעים מסויימים בתנ"ך אבל הצורה הנכונה שלו היא באמת המקורית.

shkool

New member
כלומר,

אותם אנשים ערערו על דברי אלוהים ופגמו בתורתו אשר אותה הכתיב למשה? מאיפה החוצפה והאומץ לערער על דברי ה´? shkool

israelberger

New member
ממש לא

זה לא נעשה מתוך זלזול אלא מתוך כבוד. האם אתה היית מסכים לכתוב בספר הכי חשוב לך את המילה "חרא"? אז תדע שכתוב בספר יחזקאל (גם על עבודה זרה) "אוכלים את חריהם". גם הקב"ה שינה את דבריו מתוך כבוד לאברהם כשאמר ששרה צחקה על עצמה במקום על אברהם ומכאן למדים שאפשר לשנות דברים לצורך כזה.

shkool

New member
ממש כן

"האם אתה היית מסכים לכתוב בספר הכי חשוב לך את המילה "חרא"? אז תדע שכתוב בספר יחזקאל (גם על עבודה זרה) "אוכלים את חריהם"" אבל תיקון סופרים זה מופיע בספר התורה - התורה נכתבה(או יותר נכון הוכתבה) ע"י אלוהים! הוא החליט לכתוב את הפסוק בצורה הזו! ומי חז"ל שיערערו על דבריו?? "גם הקב"ה שינה את דבריו מתוך כבוד לאברהם כשאמר ששרה צחקה על עצמה במקום על אברהם" אלוהים שקרן? shkool

israelberger

New member
תשובה

"הוא החליט לכתוב את הפסוק בצורה הזו! ומי חז"ל שיערערו על דבריו??" הם לא מערערים על דבריו אלא הולכים לפי החוקים שלו והחוק הזה נלמד ממנו מכך שהוא שינה בעצמו. "אלוהים שקרן?" לא כל מי שמשנה דברים הוא שקרן. אם אתה שומע שאשה צחקה על בעלה האם היית מספר לו את זה כדי לא לשקר? תחשוב על התוצאות שיש לדברים.

shkool

New member
אז ככה

"הם לא מערערים על דבריו אלא הולכים לפי החוקים שלו והחוק הזה נלמד ממנו מכך שהוא שינה בעצמו." תחליט - חז"ל שינו את הפסוק או אלוהים? ""אלוהים שקרן?" לא כל מי שמשנה דברים הוא שקרן. אם אתה שומע שאשה צחקה על בעלה האם היית מספר לו את זה כדי לא לשקר? תחשוב על התוצאות שיש לדברים." א.כלומר אלוהים מרשה לשקר שקרים לבנים. ב.האם הפסוק בו שרה צחקה על אברהם נכלל גם ב"תיקון סופרים"? מי שינה את הפסוק? ומהו? shkool

למעלה