תיקון מזמרת ענפים

• פותח הנושא u m h
  • פורסם בתאריך

u m h

Member
איזה בורג + אום לקנות כדי לחזק את הלהבים של מזמרת הענפים שבתמונה כך שהלהבים ישארו צמודים מבלי שהבורג ישתחרר ?
מה שאני עשיתי זמנית לא מאפשר חיתוך ומשתחרר מיד.
0 ברור לי שיש להשחיז את הלהבים אבל זה כבר עניין אחר ).

תודה.

קבצים מצורפים

• IMG-9244.jpg
    IMG-9244.jpg
    1.7 MB · צפיות: 9
  • IMG-9245.jpg
    IMG-9245.jpg
  • IMG-9246.jpg
    IMG-9246.jpg

רשר

Well-known member
מנהל
איזה בורג + אום לקנות כדי לחזק את הלהבים של מזמרת הענפים שבתמונה כך שהלהבים ישארו צמודים מבלי שהבורג ישתחרר ?
מה שאני עשיתי זמנית לא מאפשר חיתוך ומשתחרר מיד.
0 ברור לי שיש להשחיז את הלהבים אבל זה כבר עניין אחר ).

תודה.
חפש באזורך נקודת מכירה של ציוד גינון ובקש תיקון,
כל נסיון לא מקצועי לתקן/להשחיז נועד לכשלון,

u m h

Member
חפש באזורך נקודת מכירה של ציוד גינון ובקש תיקון,
כל נסיון לא מקצועי לתקן/להשחיז נועד לכשלון,
תודה.
עקרונית אני מסכים לגישה. בכל זאת תסביר בבקשה מה דעתך על אום ניילוק ?

רשר

Well-known member
מנהל
תודה.
עקרונית אני מסכים לגישה. בכל זאת תסביר בבקשה מה דעתך על אום ניילוק ?
נראה שחסר קפיץ שמחזיק את הלהבים צמודים,
המקום שלו בתוך השקע סביב הבורג ,

נערך לאחרונה ב:
לא ראיתי שימוש בקפיצים (כולל דיסקיות קפיציות) במזמרות. כל אלו שראיתי הסתמכו רק על בורג עם אום, כאשר האום "נינעל" במקומו בדרך כלשהי - ניילוק או שיניים שקובעו ע"י בורג נוסף.
לדעתי הפתרון שבצילום (שני אומים) אמור לעבוד. אולי הוא לא מומש באופן נכון - צריך לשים לב שהאום התחתון לא סגור עד הסוף. כלומר שללהבים יש חופש תנועה. והאום העליון סגור חזק כנגד האום התחתון.
בנוסף, כדאי להוסיף שייבה בין האום לבין הלהב, כדי להקל על ההחלקה. אותו דבר גם בצד השני (של ראש הבורג).
לא קשה להשחיז. רק צריך לדעת את הכיוונים, ואת זה קשה להסביר בטקסט. אני מניח שתוכל למצוא ביוטיוב. אבל החלק הפשוט - דאג להעלים כל גרד/בליטה שנמצאים במישור ההחלקה בין הלהבים. אפשר להשתמש בפצירה או אבן. וכשאתה משייף שם, שמור את הפצירה מקבילה לפני השטח המקוריים.

u m h

Member
לא ראיתי שימוש בקפיצים (כולל דיסקיות קפיציות) במזמרות. כל אלו שראיתי הסתמכו רק על בורג עם אום, כאשר האום "נינעל" במקומו בדרך כלשהי - ניילוק או שיניים שקובעו ע"י בורג נוסף.
לדעתי הפתרון שבצילום (שני אומים) אמור לעבוד. אולי הוא לא מומש באופן נכון - צריך לשים לב שהאום התחתון לא סגור עד הסוף. כלומר שללהבים יש חופש תנועה. והאום העליון סגור חזק כנגד האום התחתון.
בנוסף, כדאי להוסיף שייבה בין האום לבין הלהב, כדי להקל על ההחלקה. אותו דבר גם בצד השני (של ראש הבורג).
לא קשה להשחיז. רק צריך לדעת את הכיוונים, ואת זה קשה להסביר בטקסט. אני מניח שתוכל למצוא ביוטיוב. אבל החלק הפשוט - דאג להעלים כל גרד/בליטה שנמצאים במישור ההחלקה בין הלהבים. אפשר להשתמש בפצירה או אבן. וכשאתה משייף שם, שמור את הפצירה מקבילה לפני השטח המקוריים.
תודה רבה על ההתיחסות המפורטת. לגבי ההשחזה אני יודע את הדברים. סגירת האומים בוצעה כפי שתארת אבל בכל זאת נפתחה ולכן יש להניח סיכוי שאום ניילוק יאפשר נעילה טובה יותר. אם זה לא יעזור אבצע כעצתו של רשר, אבל שווה לנסות גם אם לשם לימוד עצמי ....

רשר

Well-known member
מנהל
תודה רבה על ההתיחסות המפורטת. לגבי ההשחזה אני יודע את הדברים. סגירת האומים בוצעה כפי שתארת אבל בכל זאת נפתחה ולכן יש להניח סיכוי שאום ניילוק יאפשר נעילה טובה יותר. אם זה לא יעזור אבצע כעצתו של רשר, אבל שווה לנסות גם אם לשם לימוד עצמי ....
בורג "ברזל" נמתח מלחץ ולכן השפתיים מתרחקות, במקור מזמרות מצוידות בברגי פלדה המטופלים בהתאם לצורך ע"י היצרן,
בורג מוקשה מדי ישבר ורך מדי ימתח,
לפני שנה קיבלתי מגנן מקצועי מזמרה משומשת במצב רע - מסירה להשחזה וכיוון למשחיז חסר נסיון בתחום הצליח פלאות כי לטענתו קיום הברגים המקוריים במצב טוב אפשר תוצאה מעולה,
אום ניילוק מעולה למצב סטטי על הבורג אך הבורג חשוב מאוד

למעלה