תיקון ליל שבועות כאן

ההגיון1

New member
תיקון ליל שבועות כאן

מה דעתכם ? כל מי שיכול (אני לא בטוח שאני אוכל אבל אני מקווה) לעשות פה תיקון ליל שבועות להתאסף פה לשרשר הודעות ולחגוג את חג מתן השכל והדעת השכל והדעת שהביאו אותנו למקום שלנו מה דעתכם???

זריזים מקדימין....

מכיוון שבלילה הקדוש לא אוכל לבא, אזי החלטתי להקדים את התיקון. רציתי לדבר על "היכי דמי אפיקורס?" שנים עניינה אותי איפה היא 'נקודת הכפירה', דהיינו, כל חרדי ממוצע מאמין באופן מוחלט ביהדות, ממש כמו מוסלמי או נוצרי. גם אם תחשוף אותו לראיות חותכות, הוא יתחפר באמונתו בתירוצים דחוקים ומפולפלים, וספק לא יכנס בתוכו. וגם אם באופן כללי הוא אינטלגנטי וחכם בכל תחום אחר, לעומת זאת, יש כאלה שכן הצליחו לחצות את 'נקודת הכפירה', הכיצד? ואחר העיון, הגעתי למסקנא כזו: כאשר אדם מחונך מגיל אפס לאמונה מסויימת, יש איזה באג במוח שגורם לו להאמין בה בצורה טוטאלית, לא ברמה של 90% אלא ודאות מוחלטת. הודאות הזו בלתי ניתנת לערעור בשום דרך, למעט דרך אחת, והיא: ההחלטה המודעת לצאת מנקודת הנחה שאולי באמת, אבל באמת היהדות אינה נכונה דהיינו, כל חרדי שחוקר את היהדות, הוא כל הזמן מסתובב עם האקסיומה שזה נכון, ולכן רק צריך לדעת איפה ההוכחות, ומה התשובה לקושיות, כשאדם מוכן לבצע את הצעד ולהחליט שייתכן באמת שהיהדות אינה נכונה, אז נפתחים לו מעייני החכמה והוא יכול לקבל את האמת. אני זוכר על עצמי את אותו רגע מכונן "רגע, אולי באמת היהדות אינה נכונה?" וכל השאר, היסטוריה...

וביתר פירוט

למדתי את התנ"ך מלכתחילה בעיין פקוחה, בדקתי את כל הוכחות המחבת"ים, הצצתי בספרי ביקורת המקרא (בזמני היבול היה דל מאד) אבל רוב העבודה היתה עצמאית, כי לא היה כזה שפע של חומר בזמני,

וכד'

עברתי על כל החומר שלהם, (שהיה לו באותו הזמן נפח עצום ביחס לחומר שכנגד) נפגשתי עם אנשיהם, ובתקופה מסויימת הם גם הצליחו 'להחזיר' אותי, אבל האמת היתה בסוף חזקה מכל

moshe010

New member
../images/Emo45.gif יפה מאוד

בדרך אגב אספר סיפור אתמול שמעתי ברדיו אצל ז'וז'ו אבוטבול (פשוט היתי באוטובוס וזה יותר מעניין מאשר הדף היומי) שהוא טוען שיש לו הוכחה שיש אלהים ולמה כי ברימון יש תרי"ג גרעינים והצירוף המקרים האלה ראיה שיש אלהים מבלי להכנס לראיה שגם אילו זה היה נכון יתכן מאוד שחז"ל קבלו השראה מגרעיני הרימון ולכן החליטו לומר שיש תרי"ג מצוות ולא ההפך בכל מקרה זכורני כד הוינא טליא ושמעתי על הדבר הזה לקחתי רמון וספרתי גרעיניו וראו זה פלא היה שם מאתיים ומשהו גרעינים במבוכתי לקחתי עוד רימצון וספרתי וראה זה פלא היה כ 150 גרעינים בקיצור לא הפסקתי להאמין בגלל זה אבל זה היה אחד מהזרעים ואחד מהתובנות שלא כל מה שמספרים לך ולא כל מה שכתוב בספר מודפס הנמצא בישיבה או בבית כנסת הוא נכון

שמעתי על זה מחבר משל נפלא

תתארו לכם אומרים נותנים לבנאדם לוח שמחט עם חיילים ואומרים לו לשחק. מישו מכם היה מעלה על הדעת לשחק עם חוקים משלו? לזוז עם הסוס כמו טורה, או עם הרץ כמו חייל? נכון שלא? אתם יודעים למה? כי אנו תוחמים עצמנו מראש למסגרת של ה'שח מט'. אותו דבר כל החרדים שבודקים את האמונה, הם לא באים להמציא כללי משחק חדשים, שאולי באמת היהדות לא נכונה. הם באים 'לשחק' בתוך כללי המשחק שנקבעו מראש. והם שהדת אמיתית וצריך לחפש את ההוכחות לכך. והמשכיל יבין! חג חלבי שמח

אתה

מסוג האנשים שמתכננים דברים יומיים מראש? לא הבנתי את הודעתך, תבוא לכאן היום בערב, תפתח שרשור תיקון ליל שבועות וזהו. לא הבנתי מדוע צריך שרשור מקדים?

למה להסתפק בכתיבה בפורום?

ליל שבועות זה זמן מתאים להתפרק. במקום ללכת ללמוד כל הלילה אפשר לעשות לענין.

סוגיית "גמל האוחר"

סוגיא מומלצת ללימוד ליל שבועות: בגמרא בכורות ח* איתא דגמל אחור כנגד אחור - דהיינו תשמישו אחור כנגד אחור, וזה דבר פלא גדול, הכיצד ייתכן הדבר? יעויי"ש בסוגיא. ומעוצם הקושיא, אמרתי אבוא במגילת יוטיוב וארא מה כותבים האחרונים דשם: http://www.youtube.com/watch?v=TdwvCmZ5jGI ולכל המעיין נראה להדיא דהוא דלא כדברי הגמ' שם, וצע"ג. ובמיוחד דלא חסרים היו גמלים בזמנם, והכיצד טעו בדבר גדול זה. ואפשר, דנשתנו הטבעים, או דהגמלים שלנו אין זה הגמלים דגמ', אם כי זה נסתר מעניין הגמל שמעלה גרה ופרסה אינו מפריס או להיפך, ומצווה ליישב.

mister xy

New member
ומצוה לישב ../images/Emo6.gif

שכחת לציין שאסור בכלל לראות את הקליפ הזה כי זה מביא לידי הרהור עבירה (רמב"ם איסו"ב כ"א י"ט): ולא יסתכל בבהמה חיה ועוף בשעה שמזדקקין זכר לנקבה ומותר למרביעי בהמה להכניס כמכחול בשפופרת מפני שהן עסוקין במלאכתן ולא יבואו לידי הרהור. תמיד חשבתי שזה מביא רק להרהורי סקס עכשיו חידשת לי שזה מביא גם להרהורי כפירה... איך אהבתי פעם את כל הסוגיות הכחולות האלו...

למעלה