תיקון להפבוני

shamaib

New member
תיקון להפבוני

שלום לחברי הפורום הנכבד, אני חובב קפה, וככזה יש ברשותי מכונת לה-פבוני חביבה ובסיסית (עם מנוף ידני). אלא מה, שפעם בחצי שנה / שנה יש קלקול, ש"תמורת" הקפה הטוב אני מוכן לקבלו בהבנה. מה שקצת פחות קשה לעכל, היא העובדה שכל תיקון של המכונה עומד על לפחות 400 ש"ח; בכוונה לא אפרט (בודאי לא אהיה אורח גס רוח) היכן אני מתקן אותה, אבל השורה התחתונה היא - מינימום 400 ש"ח, כל פעם. ובכן: מי מכיר, מי יודע, איפה בתל אביב (או במרכז) ניתן לתקן, ובאופן שפוי (כלכלית) את מכונתי היקרה, תרתי משמע? תודה מראש, שמאי

generic

New member
קנה חלקים ותקן לבד

אין שום דבר בלה-פבוני שאי אפשר לתקן עצמאית למי שיש לו קצת חוש טכני. לפחות אני מסתדר כך כבר כעשר שנים..

e-magine

New member
סופסוף אני פוגש בעלי לה פבוני

לי יש לה פבוני בערך שנה, עד היום חיפשתי כאן אנשים שמצליחים להכין קפה טוב במכונה הזאת, קראתי הרבה חומר שהובא לכאן ע"י לודוויג ונדמה לי שגם ערן צירף קישורים לבקשתי. אם תוכלו להתייחס להודעה זו אודה לכם מאד. סיכום שנת עבודה עם המכונה הזאת הוא שמבחינתי: 1. כמעט בלתי אפשרי להכין אספרסו עם המכונה הזאת. במהלך חדשים ניסיתי קפה שקונים אותו תחון באריזה (תוצרת לוואצה סוגים שונים, דנזי וסגאפרדו) עברתי לקפה איכותי ושמיעועד לאספרסו שתוחנים לי במקום בבית קפה מעולה (אווה חיפה) בהתחלה בתחינה שהם המליצו לי ואחר כך בתחינה יותר גסה במקצת. אני אומר בלתי אפשרי להכין אספרסו מכיוון שברוב המקרים אני מקבל כמות זעירה של נוזל, ממש טיפות שלא מכסות את תחתית הספל, או שהקפה נוזלי מידי ואין לו קרמה. זה יכול לעבור בתור הפוך. 2. מעבר לזה, הקפה ניתן להפקה רק בשוט הראשון, כי אחרי שהמכונה התחממה אין סיכוי. גם אם אני יוצק מיים קרים על הגרופו או מצמיד קוביות קרח כפי שהמליצו לי, זה לא זה. אולי אני צריך לנסות לשנות משהו בטרמוסטט? 3. קורה הרבה פעמים שכאשר אני רוצה להויד את הידית תוך ספירת שניות, אני לא חש שום התנגדות לפעולת הלחיצה (כאילו שיש לחץ הפוך) בנוסף לכך, לאחרונה בסיס המכונה (חלק מהאזור עליו יש קערת איסוף שאריות) הצבע השחור התקלף. זוהי מכונה שהיצרן טוען שמיועדת לשימוש להרבה שנים. במידה ויש לכם טיפים אנא פרטו אותם.

ludwig cafe

New member
לצערי, הטיפ היחיד

הוא להחליף את המכונה. ניתן להפיק ממנה אספרסו טוב, אך לא באופן רציף ולא בכל נסיון. גם אם הטחינה מתאימה והדחיסה טובה צריך להתפלל שהגרופ לא יהיה חם מדי או קר מדי ולא הצטבר לחץ בתוך הדוד. במקרה הטוב ניתן להכין קפוצינו סביר. בתור פסל מעוצב היא יפיפיה, בתור מכונת אספרסו - נו טוב, אני חזרתי לבריקה עד שהגיעה הבריקולטה שלי.

poloew

New member
צר לי לפגוע בפרות הקדושות וודאי

אינני רוצה לפגוע באיש אבל בתנאים מתאימים (מה שד"א נכון ונחוץ לכל מכונת קפה), ה"בריקה" יכולה להפיק קפה באיכות שאינה נופלת מזו שמפיקה ה"בריקולטה", בכ-7000.00 ש"ח פחות... שלא לדבר על הקצפת חלב שניתן להשיג תוצאות טובות הרבה יותר מהבריקולטה בכמה שקלים (כ-9 ש"ח...)

אבי ז

New member
בתור בעלים של מקינטה ושל בריקולטה

זה פשוט שטויות.מקינטה אם קפה טרי ואיכותי מוציאה קפה נעים לשתיה אבל לא אספרסו יש הבדל גדול בטעם ובמירקם.

אבי ז

New member
תוספת

וגם לגבי הקצפת חלב אני חולק על דעתך.הקצף מפלנגר גס=עבה ופחות איכותי ונעים בפה מחלב שהוקצף בקיטור.

poloew

New member
|קפהזכותך לחלוק אולם העובדות מדברות

בעד עצמן, גם אם ישנם אנשים שרוצים להתעלם מהן בכל דרך אפשרית. אני לא הזכרתי מקינטה רגילה כי אם "בריקה" - עולם אחר. כמו כן לא הזכרתי פלנג'ר ואיני משתמש בפלנג'ר.

davesh

New member
הבנתי שלה-פאבוני תיקנו את נושא ..

התחממות הגרופו. לקוח מאתר המוכר את הלה-פאבוני: NOTE: We have the Newer La Pavoni lever machines with the larger grouphead for improved temperature stability and ability to hold more coffee. If comparison shopping, make sure you are purchasing the newest model

e-magine

New member
שלי בת שנה - לדעתי

הם כל הזמן טוענים לשיפורים, אך התוצאות הן אותן תוצאות. בכל מקרה, מזהשנה אני מנסה מידי פעם להעלות בפורום את השאלה, איך מפיקים אספרסו מהמכונה הזאת. הנה אני קורא כאן על אנשים שמדברים על לתקן מכונה כזאת ואפילו לבד, אך מתעלמים מהשאלה שלי וחבל.

ykaul

New member
מה התקלה?

אני חדש בלה-פאבוני, אך אכן תקלות פשוטות (בעיקר החלפת גומיות) תוקנו ע"י בעל המכונה הקודם לבד. לצערי, אני כרגע מתמודד (למיטב ידיעתי, מכיוון שהמכונה, כשנלקחה לתיקון, היתה לדעתי עם בעיה שונה מהמדווח) בעיקר עם חלק חסר. אני אנסה מחר את הכתובת בבני ברק. בקשר להכנת הקפה, אני חושב שזה תלוי, מעבר לפרמטרים הברורים מאליהם (סוג קפה, טחינה, הידוק) בכך שהמכונה תגיע ללחץ הרצוי (האם היא מכוילת?), וכן בהרמה והורדת הידית בצורה רציפה, תוך כדי הפעלת לחץ שווה (באיזשהו מקום קראתי שהלחץ צריך להיות של 30 פאונד! נשמע לי מופרז). כמו כן, אל תשכח קודם לחמם ולהוציא את המים שנשארו מהפעם הקודמת (הכוונה לשימוש קודם שעבר ממנו זמן כלשהו). זו גם שיטה לגיטימית לחימום הספלים.

akigot

New member
טיפ!!!

ברשותי לה פבוני (אשר הגיעה אלי אחרי שימוש במכונת פודים של ILLY), אחרי נסיונות רבים ומתישים של הכנת אספרסו התפתתי לנסות את הפודים של ILLY בלה פבוני.... -אני אומר לך, האספרסו הכי פשוט וטוב שיצא לי היה מהפודים האלו!!!.... תשתמש ב-BASKET הקטן, שים פוד של ILLY, ותהנה.... נ.ב. היום כבר עברתי ל-BEZZERA וה-לה פבוני משמשת לפסל (הכי יפה!) אצלי בבית, אבל למי שהיא עדיין מונחת על השיש, הסיפור הזה שווה נסיון!...

למעלה