תיקון כללי

תיקון כללי

האם את התיקון הכללי "חובה" לקרוא רק אחרי 12 בלילה או שיש אפשרות כל היום באיזו שעה שרוצים? מאד חשוב לי לדעת

מתי שרוצים..

רק חשוב להקפיד שיצא בכל יום- זאת אומרת אם את אומרת היום בערב ומחר בבוקר זה נחשב כאילו אמרת פעמיים באותו יום (כי יום לפי לוח השנה העברי מתחיל מהערב שלפני..)

הצלת חיי בעזרת התיקון הכללי

ראשית תודה על התשובה לגבי התיקון. שנית לפני בערך כ - שנתיים וחצי עברתי איזשהו משבר בחיי לאחר בכי מרורים וצעקות למרומים מצאתי עצמי קוראת את התיקון הכללי ב - 3 לפנות בוקר בהתחלה לא ידעתי מה אני קוראת למה וכמה ככל שעבר הזמן מצאתי עצמי שרה ואומרת ר' נחמן מברסלב היה אומר לא להתייאש וכך במשך כשנתיים ההתחברות שלי לר' נחמן מברסלב הספרים שקראתי הכתבים והחלומות שחלמתי והתחושה שהרגשתי שהנה אני בדרך הנכונה הם המחזקים את נפשי ונשמתי והם שהביאו אותי לחשיבה הנכונה כמה העולם הזה הבל הבלים וימיו של אדם כצל עובר... לזכור לעשות כמה שאפשר חסדים בעולם הזה כדי ששם למעלה יהיה לנו מה להביא איתנו... תודה לך סיון

asaf2000

New member
../images/Emo45.gif אשרייך

רואים מפה את הכוח של התשובה שטמון בפרקי התהילים ובמיוחד בעשרה הפרקים של התיקון הכללי שזה תיקון לכל העבירות כמו שרבי נחמן זצ"ל כותב" "מי שרוצה לזכות לתשובה יהיה רגיל באמירת תהילים, כי תהילים מסוגל לתשובה...שאפילו אם אין לו שום התעוררות לתשובה על ידי תהילים יזכה להתעורר לתשובה, כי כל אדם ואדם כפי מה שהוא יכול למצוא את עצמו בתוך אמירת תהילים, ועל ידי זה יזכה להתעורר לעשות תשובה ולבוא לשער של תשובה השייך לנשמתו ולפתוח השער עד שיזכה לתשובה שלמה..."

איזה יופי..

ב"ה שזכית!!! שתזכי להמשיך ולהתקדם ולעלות עוד ועוד.. רק טוב!! ואין על מה להודות..:=)

למעלה