תיקון כיסא גלגלים.....

מ א י ה 28

New member
תיקון כיסא גלגלים.....

מישהו יודע מה הטלפון של המקום שמתקנים בו כיסאות בת"א אני חושבת רחוב מוזס כדי לבדוק ימים ושעות כדי להגיע? תודה

mikid3

New member
תיקון כסא

היי מאיה ,036061815 לפי מה שידוע לי פתוח עד השעה 12.30 בהצלחה,

ריטהלה

New member
הנה לך איך להשיג אותם

03-6061803 לבקש את מירב. אגב עד כמה שידוע לי אם התיקון הוא על חשבון משרד הבריאות, עליך להתקשר למשרד האזורי למקום מגוריך ולהזמין דרכם את התיקון. בהצלחה. אני ממתינה כבר מעל שבוע ונאמר לי שיגיעו אלי רק ביום שני.

מ א י ה 28 עוד רעה חולה של התייחסות

אלינו ואל הצרכים שלנו. מי שצריך לתקן כסא גלגלים, לדעתי לא צריך אישור לכך. זה כמו תקר בגלגל מכונית. משהוא יכול לנהוג עם תקר בגלגל? אם כן שיקום. אם לא, שיתקן מיד. כי מי שיכול ללכת, לא זקוק לכסא גלגלים וזו חוצפה לדרוש מאתנו להזמין משהוא "שיש לו אולי מושג" בתיקון כיסאות גלגלים אלא אם הוכשר לכך. רק כדי להרוויח זמן עד שיתקנו את הכסא? בנתיים, אנחנו "הקורבנות" מרותקים למיטה בלי יכולת להגיע לשירותים? חוצפה שאין לעבור עליה לסדר היום. מתפלאת שהסוגיה לטיפול בנושא לא עלתה כאן מזמן. כל זמן שלא נקיימת חובת תיקון ע"י מי שנותנים שרות, לא יהיה תיקון מיידי. חובה לדעתי לתקן ללא דיחוי בתוך 24 שעות את הכסא או לספק כסא חלופי. חייבים לעגן זאת בחוק כך שכל נותני השרותים או מוכרי כיסאות גלגלים יהיו חייבים בתורנות או בכל דרך אחרת. מציעה לך להגיע למקום התיקון. הפרטים, משרד הבריאות מתקן כיסאות גלגלים בתל-אביב הכתובת היא: רחוב מוזס 13 ת"א ליד בית ידיעות אחרונות. טלפון: 03-6061768 03-6061883 להתקשר לוודא שפתוח. לא לוותר על הזכויות ואם אין כסא חלופי לדרוש תיקון במקום.

ריטהלה

New member
התחלתי לעשות מהומות בנושא

שלחתי מכתבים מאד מאד רגוזים עם תיאור מאד קשה של מצבי מאז כסא הגלגלים הממונע שלי החל את מסע הקלקולים. שלחתי למשרד הבריאות בירושלים ולשר הבריאות (שעסוק כרגע בדברים שברומו של שרון), ולמשרד הבריאות בתל אביב שבשעריו נמצאת סדנאת התיקונים. מכתבי החל לעשות גלים. קיבלתי תשובות, ולאור תלונות נוספות, כנראה עומדים להחליף את העובדי הסדנא ולהכתיב כללים חדשים בנושא. במכתביי הצעתי, כפי שאתי כותבת שבידי כל אחד שתיקוני הכסא הינם ע"ח משרד הבריאות, תהיה רשימה של מספר סדנאות תיקון שבהם הוא רשאי לתקן, מבלי הסירבול הנוסף של אישור מוקדם ממשרד הבריאות. לא יתכן שלאחר שבועיים בהם המתנתי לתיקון, הגיע מתקן שעמל קשות על תיקון הכסא והודיע לי לפני עזיבתו שהתיקון לא יחזיק זמן רב. בפועל החזיק בקושי יום ושוב עלי להמתין שיבואו לתקנו 10 ימים בהם אני מרותקת למיטה, או לחילופין לשכור בכספי עזרה צמודה שתנייד אותי בכסא הגלגלים הידני שלי. שערוריה שאין דוגמאתה.

haya01

New member
כסא גלגלים

המינימום שצריך לעשות זה לפחות לתת לנו גלגל רזרבי ולא לעמוד באמצ הרחוב עם פנצ'ר ולחכות שמישהו יבוא לעזור לנו לפעמים יכולים להתייבש בשמש 3 שעות לי זה קורה כל הזמן גם בהפגנה כולם זוכרים את הפנצ'רים שלי למה אנחנו לא עושים כלום!!!!!!!!!!!!!!!!!!

golan770

New member
בזמנו נישברה לי רגלית

והיה לי אותו הסיפור נאלצתי לשלם מכיסי לחברה פרטית למרות שלחברה בת"א אין את החלקים הדרושים... מדינת חלם

תיקון כיסא גלגלים.....

הפך להיות ממש פרוייקט. חייבים לדווח על כל תקלה על פי נוהלים חדשים שממציאים לנו חדשות לבקרים. בקופ"ח. כך לפחות בכללית. לכך התוודעתי לאחרונה. שאלתי שאלה פשוטה. למי שיש תקר במכונית, צריך לקבל אישור מהממשלה כדי לתקן תקר?? כנראה שכן על פי המדיניות החדשה שלא לתת??? מצידם שנשב בבית, לא נלך לעבודה, העיקר שוועדת לרון רוצה שנצא לעבודה. הגולם קם על יוצרו ובהעדר ממשלה גם אין למי לדבר. יש עוד משהוא שיש לו בעיות עם כסא הגלגלים והקופ"ח עושה לו צרות? אשמח לקבל מידע במסר. לידיעתכם: צריך להזמין הביתה פיזיוטרפיסט/ית מומחים לכיסאות גלגלים שימלאו חוות דעת שהכסא לא תקין גם עם המצברים נמוגו לגמרי. כמו על שבר ואחרים, ללא אישור של הנ"ל, לא תקבלו אישור למימון חלקים שחייבים להחליף.

ריטהלה

New member
היום מלאו 28 יום לאשפוז הכפוי שלי

מחר אמורים להביא לי כסא חילופי. כאילו בשביל זה הייתי צריכה להיות תקועה 28 יום. זוכרים שסיפרתי לכם ששלחתי מכתב מאד חריף למנכ"ל משרד הבריאות בירושלים עם העתקים למשרד בתל אביב. היום התקשרה אלי פיזיוטרפיסטית שמונתה במיוחד בעקבות מכתבי לבדיקת נושא תיקון כסאות הגלגלים. סיפרה שהזדעזעה לקרא את מכתבי עם תיאור מצבי. היא עומדת לבצע תחקיר עמוק. כמו כן רשמה לעצמה את הצעתי שציינתי במכתב, שיאפשרו לכל נכה בעל כסא גלגלים שאושר כבר על ידי משרד הבריאות, לבחור מתוך רשימה של סדנאות לתיקון. שיבטלו את הצורך בהזמנת התיקון דרך משרד הבריאות. לא יתכן שיגבילו אותנו לקבוצת מתקנים קטנה שמועסקת אצלהם, כשהם שולטים על כל הארץ. זה לא אנושי, זו התעללות לשנה. לטענת אותה פיזיוטרפיסטית, אמנם הגיעו אליה הרבה תלונות בנושא תיקוני הכסאות אך אף אחד מהם לא העלה זאת על הכתב. ורק מכתבי גרם לתזוזה. אז חברים יקרים, מהיום, תתלוננו ותציפו במכתבים.

גר1חדש

New member
ריטהלה

רצוי שתתני לכולם את השם של הגברת שמטפלת בנושא, תוארה, כתובתה, טלפון ופקס, אימייל ואם יש לך אז גם את מספר הפלאפון הממשלתי שלה.

ריטהלה

New member
אין צורך בזה גר חדש

שכל אחד ינהג כמוני. כל אחד שנתקל בבעיה בתיקון הכסא ישלח מכתב תלונה למשרד הבריאות בתל אביב אל דלית מרום (האחראית על תיקוני כסאות גלגלים מטעם משרד הבריאות). ברחוב מוזס. והעתק למשרד הבריאות באיזור מגוריו.

ריטהלה

New member
שוחררתי מכלאי!!!!

היום הביאו לי כסא גלגלים חילופי. כמובן בעזרת ההומור שלי עד הרגע אני עוד מתפוצצת מצחוק. הרי הגשתי בקשה להחלפת כסא הגלגלים הממונע שלי בעיקר בגלל ששמנתי והכסא שהינו במידה 45 כבר לא מתאים לי. ואכן אושר על ידי הפיסיוטרפיסטית שבאה לבדוק שאני זקוקה לכסא במידה 50. אבל כפי שאנחנו כבר יודעים עד שאקבל את הכסא החדש יקח כשנה. בינתיים הכסא הנוכחי שלי התקלקל בצורה של TOTAL LOST. משרד הבריאות נתן הוראה למתקנים מטעמה להביא לי מיידית כסא חילופי. המתקן כבר היה אצלי מספר פעמים בעיקר בחצי שנה האחרונה. מכיר אותי היטב. ואכן הוא בא עם כסא שהיה חודש בשימוש. אמנם לא לטעמי אבל בהחלט כסא טוב. אבל..... במידה של 43. אוי מזל שלא היתה מצלמה נסתרת כדי לצלם איך מנסים לדחוס אותי ואת משמניי לכסא שכזה. וכשהצליחו לבסוף, היה גם צריך לשלוף אותי משם. ולא הצליחו. תקוע. ואני מרגישה כמו בחגורת בטן, בקושי יכולה לנשום. עד שהמתקן החליט להוריד את הדפנות משני הצדדים. עכשיו יש לי מקום להשפך משני הצדדים, וזה בסדר. עם זה אאלץ להסתדר עד שאקבל אישור לרכוש את החדש. ועכשיו אני שוב ציפור דרור. החזיקו לי אצבעות. מחר ועדת ערערים לנושא השר"מ שלי. הפעם זה חייב להצליח. ממש חייב.

ביפו

New member
תשובה לריטבוה ולאתי אברהמי - שהצעה

בה. אם אצטט את הדברים והמבט שלך, אתי - את רואה זאת נכון: מי שצריך לתקן כסא גלגלים, לדעתי לא צריך אישור לכך. זה כמו תקר בגלגל מכונית. מ(י)שהוא יכול לנהוג עם תקר בגלגל? אם כן שיקום. (והוספה ממני: ו ש י י לך לו – "כאילו שהוא בריא") ומוסיפה אתי אברהמי בהודעה אחרת באותו שרשור- צריך לקבל אישור מהממשלה כדי לתקן תקר?? כנראה שכן על פי המדיניות החדשה שלא לתת??? מצידם שנשב בבית, לא נלך לעבודה, העיקר שוועדת לרון רוצה שנצא לעבודה. כך עולה המבט מדברי ריטהלה. הכל נובע מ"הייצור של התלות במשרדי ממשלה ובעלות ב"רכוש שנחשב לפי הממשל כ'מותרות שחייבות בפיקוח והכוונה'כאילו שהנכים הם אנשים בריאוים נורמליים"... וכשם שהדוגמא שמביאה אתי - היא של רכב "עובר דרך" כהגדרץו בחוק הישראלי, כך גם את "בעלי הרכב כאילו שהם אזרחים רגילים" מריצים "עובדי הפקידות הממשלתית" בתה שנקרא בפשטות - "לך תביא(אישורים, הוכחות, מחירים מאושרים ו"מבעלי רשיון ממשלתי"). בשביח חקבח "פטור" + החזר הוצאות והחזר עלות" - מריצים את הנכה שבכיסא הגלגלים ב"רוץ וחזור" - בדיוק כשמשאירים אותו במצב שאין לו את "הרכב לעבור בדרך" ואין לו גם את האפשרות הכלכלית להיות מוצא ומחפש בתי כיסא ממונע - את מי שיתקן לו את הכיסא-הממונע המקולקל... זו- השיטה של ייצור ביורוקרטיה ו"חוב של אזרחים" במקום שבו גורמים לאזרח להיות ללא כל אפשרות "נראית לעיין" של שימוש ב"מתקנים חילופיים". מונעים מאיתנו - שימוש במה?- ב"רגליים שלנו"? - אז למה אנו מתנהגים כמי "שעצרו להם את המחשבה והאפשרות להשתמש ולממש חשיבה חיובית? ריטהלה ואתי, דברי אמנם היו בגוף זכר - אך נועדו גם לךאוזני ועיני נשים. אני אומנם נכה וסיעודי במאה אחוז - אך לא על פי החלטת רופאי -ייעוץ=לבימ"ש , אלא על פי החלטת בימ"ש - שהחליט כך למרות הרופאים. אחרי מעל 5 שנים של פריקה מלאה בתותב מלא באגן - אני עדיין הולך על רגלי - בעזרת 2 פלטות חיזוק ביד אחת ורולטור. עשר שנים לאחר שהרופא המשתיל את התותב ידע שעליו להחליף את התותב - אני מצליח להתחמק מכיסא הגלגלים - ונכנע לו רק כשהכאבים מונעים ממני את היכולת ללכת... ולכן אני רואה שתי טעויות בשיטה הקיימת ומציע מחשבה ורעיונות שונים:- כלי רכב ונוסעיהם - היו נאלתים לערוך ולהגיש רשימות על שימוש ברכבם "לצורכי עבודה לחוד מצורכי חיים פרטיים" - והמעבידים מצאו לכך פתרון - בהקמת "פול של כלי הרכב של החברה , שכל אחד מהנהגים משתמש באחת מהמכוניות בפול הכללי - ברוטציה... אתי, אם אלך לפי הדוגמא שהבאת ב"פנצ'ר בגלגל" - למה שלא יקים ארגון נכים, המוכר לצרכי פטור כ"ארגון שלא למטרות רווח"- "מוסך מורשה" לתיקון כיסאות נכים? אם הכיסאות יהיו "רכוש המוסד ללא מטרות רווח(שניתנים לעל מי שמעלה תרומה והוא זקוק לכיסא גלגלים)"וינתנו לנכים - שישתמשו בהם כמו שמשתמשים בציוד מושאל של "יד שרה" - ו"יד שרה כזו לעניין בעלות כיסאות גלגלים לנכים" - יוכלו לתקן את הכיסאות ללא כל צורך בביורוקרטיה הקיימת כיום, וללא לחכות לאישורם - וכן יוכלו לקבל כל כיסא בכל מידה אפשרית הקיימת בייצור בעולם - ויהיו פטורים מתשלום מסים בייבוא, כמוסד ללא-מטרות-רווח" שעיסוקו הוא בשירות - לנכים. הצעה זו - מאפשרת לכל עמותה של נכים שהיא עמותה רשומה כחוק - לקיים "יחדת תיקון כיסאות גלגלים" ון לקיים בעלות חוקית של הכיסאות גלגלים. כגוף צדקה ובעלי כיסאות גלגלים "שלא לשימושם האישי" - יהיו רשאים לתקן , וכן להכשיר ולהעסיק אנשי תיקון כיסאות גלגלים ללא צורך להעבירם באיזושהיא הגבלה או תקינה של הביורוקרטיה הממשלתית. הצעה שניה " - עמותות רשומות כחוק של ארגוני הנכים - כדאי שיפתחו במו"מ עם בתי החולים ברחבי הארץ - כדי ליצור בכל בית חולים במחלקת האחזקה של ביתת החולים - "יחידת תיקון שוטף של כיסאות גלגלים שתתן שרות לחברי אותה עמותה רשומה -+ יחזיקו ויתחייבו לההחזיק מספר כיסאות חלופיים לתקופות זמניות עד לתיקון הכיסאות היותר מסובכים. דומני כי פניה לאנשי עסקים ואילי הון כגאידמק וכמנהלי בנקים וחברות ביטוח - שירימו תרומה מתאימה ליצירת הצעה א' או ב'. בכל מקרה - לדעתי - ה"יציאה מהצןרך בתלות המימסדית ודרישות פקידותיות של מנהלנים שממונים לפי מפתח מפלגתי" - תיטיב עם המצב וגם לא יהיו עוד נכים זקוקים להמתנה של כשנה עד שכיסא גלגלים במידה מתאימה יגיע עבורם מחו"ל.

ביפו , לא כל כך פשוט

הצעתי בישיבות בנושא רכב להקים פול לרכב יחד עם נכי צה"ל כדי שמי שרכבו חס וחלילה נפגע, יוכל לקבל רכב חלופי שאיננו מצוי כיום במרבית החברות למעט אלדן למיטב ידיעתי. כמו כן קשה מאוד למצוא וואן מתאים במידה והתיקון עולה על שבוע. התשובה הייתה שלילית, זכור שכל רכב שיוצא משימוש כל 42 חודש לפחות בצה"ל עובר לפול. השימוש לכולם היה חוסך משאבים מחד ועזרה למי שרכבו נפגע. כמעט הרגו אותי על עצם המחשבה. במבט אל כיסאות הגלגלים, המדינה מעוניינת לתת את הכי זול העיקר שתפתר "מהטרדנים" לצערי, אף אחד איננו רוצה פצע לחץ, לכן חייבים להתאים לכל אחד/ת את הכסא. אני הצעתי לעשות יום התרמה ארצי כמו שנהוג במדינות אירופה. פעמים בשנה. בראש השנה, ובפסח. כל המדינה משתתפת. המטרה איבזור לכל אזרח , כל אחד על פי צרכיוץ משתתפים ילדים קטנטנים, הוריהם, מורים גננות וכל אזרחי המדינה ללא יוצא מן הכלל תורמים את חלקם. שוקדים על כך ימים רבים, הטלויזיות משדרות 48 שעות רצופות רק מופעים שנתרמו. כך הקופה מתמלאת למטרה אחת בלבד. גוף ציבורי מפקח על הכנסות הערבים המושקעים שכולם התנדבות. כל אחד נותן כפי יכולתו וההכנסות האמינו לי מיליונים. בכסף זה ניתן לתת שירות, איבזור לכל מי שזקוק בלי טובות של אף אחד. בטח לא של המדינה שמפקירה אותנו לכל הרוחות. הצרה שכולם רוצים להתעשר. יבואני כיסאות הגלגלים שלא מחזיקים חלקי חילוף, המס האדיר על הכיסאות שאיננו במקומו. לא חייבים להרוויח 1000 אחוז. 100 אחוז לא מספיק? מרכזים מיוחדים שיתקנו את הכיסאות בתוך 24 שעות ועלי לציין שישנם מי שנותנים שרות גם בשבת. הבעיה שהקופות לא רוצות לשלם את התיקון אם לא אישרו את התקלה. על זה אני מוחה. מי שיתקן יש. אז את הסוויטש צריך לעשות במדיניות הקלוקלת של הקופות. חומר למחשבה.

orthoped

New member
לאתי אברהמי השכרת ואן לנכים

לאתי שלום כהמשך לתגובתך שאינך מוצאת ואן להשכרה לנכים אני מבקש לעדכן אותך שאנחנו משכירים ואנים ממותקנים עים מעלונים לנהיגה עצמית לנכה או להסעתו עי אדם אחר יש מספר רכבים כמו קריזלר וויזר, סוואנה ,מרצדס ויטו ,ובד"כ יש תמיד רכב פנוי להשכרה . אז כל אדם שתקוע עים בעיה במוסך , גניבה או כל נזקק אחר יכול להשכיר רכב כמו כל אדם לא מוגבל (גם דרך המוסך)וזה בעצם הרעיון שעומד מאחורי הקמת השרות הזה בחברתנו. תמיד לשרותכם איציק אורטופדית

orthoped , תודה על המידע,

לשמחתי עדין אין לי וואן. מה שנרשם, נרשם כי הבעיות קיימות וצריך להוציא אותן החוצה לטיפול. חברות הביטוח עושות בנו כחפצן. לא תמיד מוכנות לשלם עבור רכב חלופי. כיסאות גלגלים אין כמעט חלופיים. בעיקר כאשר מדובר בממונעים מיוחדים. שלא לדבר על חלקי חילוף שבניגוד לחוק היבואנים שאינם מחזיקים במלאי מספר שנים כפי שמחייב החוק כולל ציר איקס שהוא הבסיס לכסא ואינני מדברת עליך. משרד הבריאות עושה קשיים. אני חושבת שהגיע זמן לטפל שורשית במכלול נושאים שיכולים לסייע לנו לחיות בכבוד כלי מלחמות.

למעלה