תיקון טעות

lunatick

New member
תיקון טעות

שלום לכולם
צבעתי גדר מעץ אורן בסופרקריל כבר בזמן הצביעה התעוררו חשדי בקשר לצביעת אורן בצבע על בסיס מים בגלל השרף (אני צובע דיקטים בסופרקריל ולא מתעכזב) אחרי 1/2 שנה טעותי נגלתה לעיני כל, האם לדעתכם אפשר לעבור שכבה שניה עם פוליאור?
תודה מראש יואב

zina71955

New member
תיקון טעות. המקור המוסמך לשאלתך הוא היועץ של טמבור. אבל.

לדעתי אין ברירה אלא להסיר את הצבע ( מסיר צבע בהברשה וליטוש, או מפוח תעשייתי בחום של כ 400 מעלות/שפכטל/ליטוש) ולהתחיל הכל מהתחלה. די מדכדך.

gb228

Active member
תשאל גם בפורום "עשו זאת במו ידיכם"

אישית נראה לי שהטעות לא היתה סוג הצבע אלא הצביעה על עץ שעדיין עשיר בשרף. אני לא מצליח לראות בתמונה מה בדיוק הבעיה (האם השרף מתחיל לצאת מכל מיני מקומות?).
ייתכן ומספיק יהיה לחכות עד סוף הקיץ הבא, לתת לשרף לצאת כמה שיותר, ללטש באזורים שהשרף יצא ולצבוע מחדש.

lunatick

New member
טעות לעולם חוזרת

אני די בטוח שהפניתי שאלתי בפורום נגרות. אבל גם בפרורום המכובד הזה קיבלתי, ותודה למשיבים, תשובות. הרעיון לנקות את הצבע הישן מפחיד מקווה למצא פתרון נוח יותר. שלכם יואב

עודד בר

New member
סופרקיל הינו צבע אשר אינו מתאים לסביבה רטובה

הוא יכול להיות בתקרת מרפסת אך לא תחת כיפת השמים ובטח שלא על עץ, כפי שצוין בהודעה קודמת, להסיר הייטב ולצבוע מחדש, לא כיף....

eranb2

New member
ציפוי אפוקסי

אני הייתי קצת משייף עם נייר גס.
קונה ליטר או שניים אפוקסי תעשייתי.
משייף את האפוקסי קצת וצובע מעל.

אפשר גם צבע של ספורגלאס 2000 על בסיס פוליאוריטן.
זה צבע של יעקובי, ראיתי בעמנואל הרצליה .
לדעתי הוא הצבע הכי טוב שיש בארץ

skipperrider

New member
צביעת תחתית באפוקסי? מידע בבקשה

אין בכוונתי "לגנוב" את הפוסט הזה אך אם כבר באפוקסי עסקינן אשמח למעט מידע ודעות.
יאכטתי בת ה-8 תפגוש לראשונה החל מהאביב הקרוב מי ים מלוחים עם העברתה לצפון הים האדריאטי.עד כה שהתה רק במים מתוקים ונצבעה באנטיפאולינג חדש מדי שנתיים.
המועד הקרוב לחידוש האנטיפאולינג יגיע אף הוא באביב הקרוב.
אני תוהה אם יש טעם ויתרונות ממשיים להסרת כל שכבות האנטיפאולינג הישן עד הג'לקוט וצביעת התחתית באפוקסי כלשהוא קודם לשכבת האנטיפאולינג החדשה?
המון עבודה-זמן-כסף ...האם המהלך מומלץ ובאמת חשוב/דחוף?התחתית כיום במצב מצוין ואני מתכוון לשמור עליה כך גם הלאה.
אם כן...מהו החומר המומלץ? תהליך העבודה? צורך בפריימר כלשהוא? כמויות ליאכטה 38"? נראה כפרויקט לעבודה עצמית או בעדיפות למקצוען/מספנה? טיפים?
את סוג האנטיפאולינג המועדף מקומית אברר עם שכני המקומיים בבוא העת.
בתודה מראש.

zina71955

New member
לא נראה לי שסירה שעמדה שנים במים מתוקים צריכה לעבור

"ניתוח קיסרי". לדעתי יבוש של כשבוע בקיץ וליטוש טוב במלטשת אורביטלית ו/או מלטשת זוית בעלת סיבובים נמוכים 1250/2500 RPM מספיק בהחלט. לאחר מכן שתי שכבות של Epoxy Primer ו 2 שכבות של אנטיפאולינג

skipperrider

New member
שאלות

תודה.
ליטוש עד הג'לקוט? ז"א הורדת כל האנטיפאולינג הקודם?
הפריימר והאפוקסי הם חומר אחד או קודם צביעת הפריימר ואחריו האפוקסי?

zina71955

New member
כתבתי שלא צריך "ניתוח קיסרי" כלומר - ליטוש החלקה והורדת

החלקים המתקלפים של השכבות העליונות. והרי אין ברנקלס או אוסמוסיס הליטוש הוא קל אחרי שטיפה בלחץ גבוה. . ה epoxy Primer הוא צבע אחד. פרימר + אפוקסי לא מתאים לתחתית. אם אתה מביא את הסירה לצפון האדריאטי על גבי טריילר הרי שהשטיפה צריכה להיעשות עם הרמתה מהמים . או אז יש לך זמן ייבוש בעת ההובלה. אם אתה מפליג אז תשטוף עם ההרמה ותן לה להתייבש יומיים שלושה לפני הליטוש ועוד יומיים שלושה אחרי הליטוש כדי שהצביעה תהייה אפקטיבית.

skipperrider

New member
עוד הבהרות בבקשה...

תודה אילן.הנושא חדש לי ואני מבין לאט :)
ההעברה תתבצע במשאית במשך 4 ימים.די בכך ליבוש הגוף?
ז"א שניתן לצבוע את הפריימר-אפוקסי על שכבת אנטיפאולינג ישן משויף מעט אך אין צורך לחשוף עד הג'לקוט? ולהוסיף 2 שכבות אנטיפאולינג חדש לאחר שהפריימר-אפוקסי יבש?
מה דעתך על תחליף האפוקסידן זפת פחמים או הדבינטקס שהוצעו פה? גם פה צריך אח"כ להוסיף שכבות אנטיפאולינג?
כל כמה שנים צריך לחדש את הפריימר-אפוקסי הזה אם בכלל?
תודה.

zina71955

New member
אם הסירה מובלת ביבשה חשוב מאוד שתהיה שטיפה בלחץ מי עם ההרמה

בהגעה למרינת היעד בצפון האדריאטי אפשר להתחיל מיד את ליטוש התחתית. כמה ללטש תלוי במצב האנטיפאולינג ששרד אחרי השטיפה. דבינקס הוא צבע של טמבור והוא שמיש רק אם מורידים את כל שכבות הצבע. זפת פחמים לא מכיר. אבל, אני מציע לך לא להתחיל בניסיונות ביחוד אם הם לא ברורים דיים.
לפיכך אחרי גמר הליטוש, שטיפה ואחר כך 2 שכבות של אפוקסי פרימר, רצוי 24 שעות המתנה בין שכבה לשכבה אם אין הוראות יצרן. ו - כל התחליפים לאנטיפאולינג נמצאים בבתי הקברות. אז - 2 שכבות של אנטי פאולינג. אני משתמש ב גוון שונה לכל שכבה כדי להימנע ממה שקראנו לו בצי holidays .
לגבי ההמשך, אני משתמש באפוקסי פרימר בכל אספנה.

skipperrider

New member
תודה.ברור.

אולי חוץ מהמושג "הולידיי " שציינת...לא זכיתי לעבוד בצי...
בנעורי הרחוקים אמנם פנטזתי על לימודים בביה"ס לקציני ים בעכו אך לא נסתייע.
&nbsp
אגב.יאכטתי תגיע לפריקה במרינה קופר בסלובניה.
אולי מישהו יכול להמליץ על מישהו הגון-יעיל-זול שם באזור לצורך הרכבת התורן ועבודות צביעת התחתית?

eranb2

New member
אפוקסי זה הכי טוב

טופקוט ואנטי פאולינג זה אוסף של חומרים שאפשר לדעתי לחשוב שבכלל לא קיימים בעולם .

תן לסירה להתייבש לפחות שבועיים בחום.
תשייף אותה עם נייר שיוף גס.
תשרוט אותה עם מברשת פלדה.
תשטוף את הסירה כל יום עם מים וסבון לזרז הייבוש.

לאחר מכן תצבע באפוקסידן זפת פחמים .
של חברת דנבר כימיקלים.

אפשר גם עם דבינקס של טמבור, יש לי ניסיון מעולה איתו.

במקרה של אוסמוזיס חזק או שצריך לייבש מהר סירה, אני הייתי קונה צבע סיד מבוסס מים ושם פיגמנט שחור בצבע.
הגוף של הסירה חם הרבה יותר בגלל הצבע השחור.
קל להוריד את הצבע עם שיוף ביחד עם מים.

zina71955

New member
מענין מאוד. אוסמוזיס? הסירה עומדת במים מתוקים בצפון אירופה.

JibRoller

New member
לא לשכוח להחליף אנודות ("זינקים") להאטת קורוזיה

מים מתוקים=מגנזיום, מי ים=אבץ
עד כמה שאני יודע. יכול להיות שבכלי במים מתוקים יש כבר אבץ. תקנו אותי אם אני טועה.

למעלה