תיקון הכללי

sade1234

New member
תיקון הכללי

בס"ד לכל חברי הפורום ... התגעגעתי אליכם הרבה זמן לא הסתובבתי פה וזה מפני כמה סיבות אני מקווה שבעתיד בעז"ה אני יזכה לעבור פה לפחות מדי שבוע... רציתי לשתף אותכם אתמול אמר לי חבר שהוא שמע מפורש מפי הרב שלום ארוש שליט"א כי התיקון הכללי הוא תיקון לפגם מקרה לילה ולא במזיד {לא עלינו} והראיה תסתכל בדברי רבנו בליקוטי מוהר"ן בסימנים שמדברים מהתיקון הכללי וראה שרבנו ז"ל מדבר רק על מקרה לילה ... האם למישהו יש ראיה ההיפך אני מאוד ישמח . {לא שאני בא לחלוק על הרב שלום ארוש שליט"א רק לי עצמי קשה לקבל זאת} ..

asaf2000

New member
לא בדיוק

לא כתוב מי כתב שם את הדברים, זה לא ציטוט מרבינו, ושוב, הציטוטים שמביאים מליקוטי מוהר"ן מדברים על חטא בשוגג.

בין בשוגג, בין במזיד, בין באונס,בין

ברצון, זהו לשונו הטהור של ר' נתן, ועוד מבואר מתפילת ר' נתן, וכן ממקומות נוספים, שהעשרה מזמורי תהילים שידע ומסר את נפשו רבנו הקדוש לגלותם לעולם, ועל כך מודה כל מי שבשם רב, ומקובל יקרא, שמשחר בריאת העולם לא היה כזאת, אשר ימצא שבצירוף עשרת המזמורים הנ"ל : "מכניע, ומשבר, והורג, ועוקר, ומכלה, ומבטל, כל הקליפות, וכל הרוחין, וכל הש-ד' וליל' שנעשו ונבראו, ונוצרו, ע"י אלו הטיפ'." אכן ביציאת מצרים הבדיל הקב"ה בין טיפ' לטיפ', אולם לא משמע בעניין דנן, שיש הבדל בין טיפ' שבשוגג, לבין שברצון. ועוד מובא דיון בגמרא בשבת, האם בעל תשובה צריך להביא חטאת או אשם, או כל קרבן אחר על כל עברה ועברה שעבר על חילול שבת, בזמן שלא קיים מצוות התורה, הרי יצטרך להיות בעל עדרי צאן ובקר עצומים.... ואכן מסקנת הגמרא: כיון שהכל היה בהעלם אחד, מביא חטאת אחת, כנגד כולם ומתכפר לו, דהיינו כיון שלא היה יודע משמעות ל"ט מלאכות שבת, היה הכל אצלו בהעלם אחד, לכן מביא חטאת אחת. האם כאן אי אפשר לומר, שבין באונס, מזיד שוגג או רצון, הכל אצלו בהעלם אחד? שאינו יודע משמעות המעשה אותו עושה, ויתרה מזאת, נאמר שהוא כן יודע משמעות מעשהו, האם תוכל לומר שעכשיו בבואו לומר תיקון הכללי, נאמר לו שעשרת המזמורים פועלים רק למקרה לילה??? סליחה מכבוד החכמים, לא הושקעה באמירה זו חשיבה נכונה....

sade1234

New member
ראיתי בספר

שיחות מוהרא"ש חלק ד' בשיחה על תיקון הכללי למי שיש תספר עדיף שיעיין שם מוהרא"ש נ"י מביא שם שתיקון הכללי מועיל על הכל ... ודיברתי עם חבר שלי על בתור שיחת חברים והראתי לו מתוך הספר הנ"ל את מה שכתב מוהרא"ש נ"י והוא אמר לי א"כ למה רבנו ז"ל בעצמו לא אמר זאת??? ותירץ לי בעצמו מפני שאם רבנו ז"ל היה אומר במפורש כי תיקון הכללי מועיל ע חטא במזיד וכו' הרי בזה התרת לחטוא לכתחילא ולכן אין רבנו ז"ל כתב זאת בפירוש... אבל בכל אופן תודה על כל התשובות חיזקתם אותי אשריכם .

asaf2000

New member
אבל

כתוב בפירוש שכל האומר אחטא ואשוב אין מספיקין בידו לעשות תשובה...

sade1234

New member
מורדכי בבקשה השלם את המשפט ...

ברצון, זה לשונו הטהור של ר' נתן, ועוד מבואר מתפילת ר' נתן, וכן ממקומות נוספים ... היכן הם המקומות ??? בתודה מראש

המשפט שלם גם ככה.

שדה היקר. תשובתי מפורטת ומלאה, ואין כל צורך נוסף במראה מקומות. השאלה היא יותר מצד "חקירות לימודיות" שאין בהן כדי להוסיף יראת שמים, אלא התפלספות לשמה.

למעלה