תיפורים

תיפורים ../images/Emo178.gif

סיימתי את שלב הטלאים בשמיכונת שלי (84 על 64 ס"מ), והיה די מהנה ונדמה לי שהלך די מהר וכמעט ללא טעויות. עכשיו הגיע הזמן לתפור את כל השכבות יחד ולעשות תיפורים. בחרתי לבסוף במילוי שהוא ציפה (= 2 שכבות) ישנה מפלנל דק, נראה לי בחירה טובה, עדיף על אקרילן או על כל מילוי מוכן. אבל מה עושים עם התיפורים האלה? אני כבר בשלב של סיכות וסימון במכלב של צורות התיפורים - ופתאום הבנתי שבצד האחורי של השמיכה, שהוא בצבע חלק, יראו כל קשר ואת כל ה"צד שמאל" של התפירה (אני תופרת ביד). איך מונעים את זה? בנוסף, אולי יש טיפים לתיפור יעיל יחסית? מזכירה שזה ביד...

roshida

New member
בטח יש כאן מומחיות לתיפורים ביד שיענו לך

אבל לי הספיקה שמיכה אחת (שעד היום, כמה שנים אחרי, עדיין לא סיימתי אותה), בשביל לעבור למכונה. אין כמו המהירות של המכונה והאופציה לשים חוט תחתון בצבע הבד התחתון. בניגוד לתיפורים במכונה, צריך להיות ממש מומחית בשביל לעשות תיפורים מהירים ומדוייקים ביד.

ayala26

New member
למה ציפה עדיפה על אקרילן או על מילוי מוכן?

לא תיפרתי מעולם ידנית כי אני לא אוהבת את המראה אבל לפי מה שאני יודעת את הקשרים עושים בצד האחורי באופן כזה שהקשר נמצא ממש על הבד מחזירים את הקצה פנימה ומעלימים אותו בין השכבות. כמו קשר צרפתי ברקמה לדעתי.

כי היא מפלנל

והיא נוחה לעבודה, ובמילוי מוכן מכותנה לא הייתי משקיעה עכשיו. אנסה ליישם את ההצעה שלך, תודה. מצאתי גם שרשור ישן מפורום זה ממש שעוסק בנושא תיפורים ביד. בכל אופן, לגבי צבעי החוט והבד התחתון - השכבה התחתונה היא כתומה, ואני קיוויתי לעשות תיפורים ב-2 חוטים יחד, כתום וצהוב, כך שתתקבל תוצאה עליזה ומעניינת על הטלאים הכחולים שמקדימה... אצטרך לזנוח את התוכנית המקורית הזו כנראה, לטובת חוט כתום בלבד.

שולרון

New member
תיפורים ביד

אני לא המומחית לנושא, לא תיפרתי ביד הרבה, אבל אנסה לסייע כמיטב יכולתי. את צריכה לעשות קשר בחוט, להכניס את המחט מהצד העליון במרחק כמה סנטימטרים מנקודת ההתחלה ולהוציא אותה חזרה בנקודה הרצויה. אז את מושכת את המחט עד שהקשר נכנס פנימה בין שכבות השמיכה ונתפס שם - כך שאין לך קשר בהתחלה - הוא קבור במילוי. אני מקווה שזה יעבוד לך טוב עם הפלנל - כי עם מילוי רגיל זה עובד מצויין. כשאת מסיימת עם החוט - את עושה קשר ושוב קוברת אותו בין השכבות.

../images/Emo45.gif עשיתי וריאציה על הנושא

כלומר - עדיין לא תפרתי את המסגרת, לכן השכבות מוצמדות בתך מכלב בשוליים. כיוון ששטח הבד קטן יחסית, אני יכולה להכניס את המחט+הקשר בין התפרים המצמידים שבשוליים ולדאוג שהקשר יהיה "מעל" השכבה התחתונה. בינתיים זה נראה אחלה. רק שבאמת התיפורים זו חתיכת עבודה

chayahd99

New member
ומה רע../images/Emo35.gif

ומה רע בכך שיראו את התפרים בצד האחורי. דווקא אם החוט בצבע ששונה מהבד שבגב השמיכה אז רואים אותו בצורה יותר בולטת וזה דווקא מוסיף עניין לשמיכה. את הקשרים כמובן כדאי להסתיר, או לחילופין להפוך למשהו דקורטיבי, אבל אני לא חושבת שיש משהו רע בכך שרואים את התיפורים עצמם. ולגבי התפירה ביד, אני ממש מאחלת הצלחה. לא רוצה לייאש, אני חושבת שזה מדהים, עבור מי שמסוגלת. גם אני, אחרי עבודה אחת התייאשתי מהתיפורים ביד. אני חייבת שהכל יהיה מדויק ואחיד וביד זה יוצא לי רחוק ממושלם
מחכה בקוצר רוח לראות איך יצא...

לא רע ../images/Emo13.gif היתה לי הרגשה

שזה ייראה קצת "צד שמאל". אבל אני רואה שאם מקפידים על תיפורים מדויקים זה נראה יפה גם בצד האחורי. בשמיכה הבאה (אם וכאשר
) ננסה גם אחרת.

חרוזית1

New member
כתום עכשיו - את רוב העבודות הגדולות שלי

תיפרתי ביד זה יוצא יפה מאד אם אין לך מיומנות למכונה (תמיד יוצאים כיוצוצים קטנים ומכערים את העבודה) העלמת הקשר היא בדיוק כמו שכתבו לך להעלים בין השכבות לדעתי חוט התפירה יכול להיות מנוגד לצבע הבד וכך יתן לך דגש על התיפורים רצוי מאד לסמן על העבודה בגיר את קוי התיפורים כדי שיצאו בדיוק כפי שרצית מצורפת דוגמא של תיפורים ביד

מדהים...

אני ממש לא מגיעה לצפיפות כזו של תיפורים, עשיתי צורות די פרימיטיביות (לב גדול על כל הריבוע למשל, לפי שבלונה מנייר). אעלה תמונה כשהכל יהיה גמור

down under1

New member
סליחה על ההתפרצות

אני עוסקת בתלאים אבל לא כותבת פה. אבל כי אני מאוד אוהבת לעשות קוילטינג ביד.. לא יכולתי להתאפק
יש מחט מיוחדת קטנטנה לעבודה של קוילטינג וחשוב להשתמש בה כי את לא רוצה השיראו את החורים מהמחט כחלק מהדוגמא. וכשמתמשים במחט הזו כדאי מאוד להקפיד על דחיפה עם עצבעון מתחת על האצבע האמה כי אחרת תגמרי כמו מסננת.. יש נטיה לחלק העבה של המחט, זה עם החוט להכנס לאצבע הדוחקפת
אני אוהבת להשתמש בטבעת רקמה גדולה להחזיק את הכל מתוח יפה כדי שלא יצאו לך קיבוצים מסביב לתפים. יש חוט מיוחד לקוילטיג, חוט חזק יותר עם ברק יפיפה ולעבודה על בדים צבעונים אני בוחרת בחוט צבעוני או מחליף צבעים או איך שהוא לא נקרא. יש כל מיני סוגים עם כמה סוגי צבעים שלטים לבחור מהם. ככלל תיפורים ידניים נעשים כשרוצים לתת לשמיכה מראה מסויים, קצת מיושן בעוד תיפורים במכונה נותנים מראה נקי ומסודר שמתאים לסגנון אחר של עובדה. אני אישית גם מאוד אוהבת בעבודות מסוימות קישורים ולא קוילוטינג אבל זה כבר משהו אחר..
אה ודבר אחרון, אמורים שהגודל הנכון של התך הוא 7-8 תכים לאינץ'. מצריך אימון אבל אפשרי
בהצלחה.

תודה על הטיפים

איעזר בהם. באמת לא הצטיידתי באופן מיוחד מבחינת מחטים וחוטים - קניתי את כל הבדים במהירות רגע לפני יום כיפור. וזה מזל טהור
שהיה לי בקופסת התפירה העלובה שלי חוט כתום בדיוק-בדיוק באותו גוון של הכתום הדומיננטי בשמיכה
אבל אני כבר רואה שכמה גדלים של מחט זה חיוני אם רוצים עבודה מדויקת וקלה.

chayahd99

New member
ממש לא התפרצות

ברוכה הבאה. שמחים שיצאת מהצללים ותרמת מידיעותיך ומנסיונך. מקווים לראות אותך לוקחת חלק פעיל יותר בפורום. להשתמע

למעלה