תיעול של כעס

אמיר72

New member
תיעול של כעס

בלילה בין רביעי לחמישי נהרג החבר הכי טוב שלי בתאונת דרכים, והוא רק בן 30. מעבר לכאב ולצער הנוראיים, יש בי המון כעס על הדרך שבה הוא נהרג, שקשורה לאיזשהי שגיאה של משרד התחבורה: תחושה של בזבוז, של סתם חיים שהלכו, נגדעו באיבם. אני מבקש לשאול את כל המנוסים-שלא-באשמתם פה, כיצד, אם אפשר, מנתבים את הכעס לאפיקים חיוביים, שיעזרו לי להתמודד.

BooBee

New member
שלום אמיר ../images/Emo20.gif

קודם כל תנחומיי העמוקים על מותו של חברך. זה מאוד מאוד טרי ואני מציעה לך קודם להתרכז בעצמך ובתהליך עיבוד האבל שלך. כשאני קוראת הודעה כמו שלך, פתאום אני "מתפצלת" לשתי רויטליות. האחת היא נחמדה ודואגת שתגיד לך, תשמע בחור, תן לעצמך את הזמן, "תלמד" לחיות עם האובדן הטרי שלך, חברים זה מצרך נדיר בימנו, והחבר הכי טוב בעולם, לפעמים יכול להיות קרוב יותר אפילו מבן משפחה בדרגה ראשונה(מי כמוני יודעת כמה אני חבה לחברות ולחברים שלי, 'האחים והאחיות' החדשים שלי). רויטל השניה תגיד לך: "חכה חכה. זו רק ההתחלה." וסליחה אם אני נשמעת מזעזעת ולא פוליטיקלי קורקט. עברו "בסך הכל" שלושה ימים, תן לדברים לשקוע קצת בתוכך, אתה כותב על כאב וצער, ואני אומרת שהכאב והצער יחכו לך בפינות הכי חשוכות בנפש, ברגעים שהכי פחות תצפה להם. רויטל הלא פוליטיקלי קורקט תגיד לך שלנתב כעס לאפיקים חיובים זה אולי נשמע טוב, אבל במציאות זה יקח זמן, בטח לא עכשיו, אפילו לא כשתגמר השבעה. אמיר היקר, אני מציעה לך קודם כל לדאוג ולחשוב על עצמך, קודם כל תלמד לחיות עם האובדן, אם עובדת מותו של חברך הטוב ביותר. אט אט חוזרים לשגרה ואז אפשר להתחיל לדבר על ניתוב כעסים לאפיקים חיוביים. ניתובי רגשות בזמן כל כך מוקדם לא יהיה אפקטיבי. בכל מה שקשור לאובדן יש שלבים, את ה נמצא בתחילת השלב הראשון. בקשר למשרד התחבורה, אין לי מושג, כי לא הסברת מה קרה שם. אני מציעה שאולי תכתוב להם מכתב ואם זה ארוע חריג שקשור אליהם, אולי כדאי לשקול פניה לעיתונות(וכמובן שזה יעשה באישור ובידיעת משפחת חברך). אני מקווה שלא העמסתי עלייך יותר מידי, אבל משהו בי כאילו הכריח אותי לענות לך בפירוט. אתה מוזמן להמשיך לכתוב כאן, להתייעץ ולשתף. שלך, רויטל.

אמיר72

New member
מה זה השלבים ?

כמה שלבים יש ? ומה יש בכל שלב ? איך "אמורים" לעבור משלב לשלב ? כמה זמן זה יכול לקחת ?

Star_Dust

New member
שלבים

קודם כל רציתי להשתתף בצערך. ולהגיד לך שכל אובדן הוא שונה. מאוד מפתה להגיד שאני יודעת בדיוק איך אתה מרגיש שאני יודעת איך זה לקום בוקר אחד לתוהו ובוהו ולהתחיל מחדש לחפש משמעות. שגם אני עברתי משהו דומה. אבל אני לא אגיד את הדברים הללו פשוט מפני שהם לא נכונים. למרות שעברתי אובדן קשה, אני לא יודעת איך אתה מרגיש ולמרות שחיפשתי משמעות ועברתי שלבים אין מתכון מדויק למה שאתה תעבור. כל אדם הוא שונה. כל אחד עובר תקופה קשה כזו אחרת. אני עסקתי בהנצחה אובססבית בהתחלה והפסקתי רק כשנגמרו לי כל הרעיונות וגיליתי שזה לא עוזר להפיג את הכאב. השלבים שתעבור שונים מהשלבים שעבר כל אחד מאיתנו אבל התוצאה הסופית היא פחות או יותר זהה (לפחות לדעתי). לא משנה באיזו דרך תבחר ובאילו אמצעים תשתמש, בסוף הזמן יעבור והכאב יהפוך להיות חלק ממך והוא יהיה פחות נוראי וחותך אבל קיים תמיד. מן חוט דק כזה של עצב תמידי בליבך. קשה להסביר עד שלא מרגישים. ליאת.

BooBee

New member
היי אמיר

אני מצרפת כאן לינק, שזה מאמר ארוך מעט על ילדים ומוות(איך ילדים מקבלים את המוות, למשל כשהורה נפטר). בכל מקרה, זה מאמר ארוך, שבחלקו השני מתאר גם את השלבים שכל אדם עובר כשמישהו מת לו. כבר מאתמול אני מחפשת מאמרים על כך ברשת ולא מוצאת. אם מישהו מכיר או יודע על מאמרים בתחום, מוזמן ללנקק כאן ואני אעביר את זה לרשימת המאמרים/כתבות של הפורום. השלבים הם: שלב קבלת עובדת המוות קוגניטיבית ואמוציונלית שלב ההתארגנות לקראת ההסתגלות למצב החדש, שלב הריאורגניזציה שלב עיבוד האבל כל שלב לוקח את הזמן שלו, אין מתכון או משוואה מסודרת. שני השלבים הראשונים יכולים לקחת חודש, שנה וזה יכול לקחת גם חיים שלמים. שלב עיבוד האבל זה השלב של ההתמודדות עצמה עם החוסר, ההכרה ב"מעמד" של (למשל אצלי) "אחות שכולה" ואיך אני חיה עם זה. את שלב עיבוד האבל שלי עברתי במשך שנתיים עם פסיכולוגית, וברור לי לחלוטין שזה עדיין בתהליכים, השלב הזה אצלי.

בנימין3

New member
בהקשר למאמר

מזה זמן אני מחפש מאמרים איכותיים כמו זה המצורף, אבל בתחום העוסק בהתמודדות ההורים עם מוות של ילד (לפני גיל 18)במשפחה. לצערי החומר דל מאוד.אם ידוע על מאמרים בתחום , אודה.

למעלה