תיעוד עסקאות..

BSMerchandise

New member
תיעוד עסקאות..

היי רציתי בבקשה לדעת מהי הדרך העדיפה לדעתכם בכל הקשור לתיעוד עסקאות. אני חשבתי על העתקת קבצים ושמירתם במחשב האישי [או מחשוב ענן, מה שבוחרים] פרט לעובדה שהכל מתועד עם איביי. ככה לסדר הטוב. השאלה היא האם אני צריך להסתפק בחשבונית מפייפל [לשונית הדיטיילס] או שגם משהו מאיביי. ומה אני צריך מאיביי. תציעו מה שנראה לכם, לדעתי זה נושא חשוב. בן.

laktush

New member
תלוי...

היי, אם הינך עוסק רשום (פטור, מורשה, בע"מ) יש לך את החשבוניות/קבלות, ספר תקבולים, הוצאות/הכנסות וכו' וכו'... אם לא, אתה יכול לארגן הכל בצורה יפה מאוד בקובץ אקסל.

BSMerchandise

New member
חשבתי על ניהול אישי גם כן, אני לא עוסק רשום..

איך אעשה את זה באקסל, שהרי הכל זה בעצם HTML לא? אני מבולבל

ozitex

New member
אין לך צורך בניהול עסקאות

הכל נמצא ברישומים באיביי- ותוכל לערוך על כל המכירות שלך חיפוש עד 3 חודשים אחורנית.

BSMerchandise

New member
אני יודע. ומה אם אני רוצה לעשות סיכום שנתי?

או שיש מצב בו לקוח רוצה לממש אחריות?

ozitex

New member
דו"חות

איביי מספקים לך כלים שבאמצעותם אתה יכול לקבל איזה דו"חות שתרצה. מה זה מימוש אחריות? אם מוצר לא מגיע ליעדו או מגיע ניזוק אתה מקבל דיספיוט דרך איביי או פייפל מהר מאוד והטיפול והסגירה של הקייס מתבצעים בפרק זמן כזה שלא תצטרך ללכת אפילו לא חודשיים אחורנית..

BSMerchandise

New member
לא תמיד. לעתים יתכנו מצבים בהם, לדוגמא, אני

אמכור מוצרי אלקטרוניקה עם אחריות של שנה/חצי שנה. תלוי מוצר. ולצורך העניין, אני כרגע לא נמצא בקשר עם דרופשיפר שעליו אני סומך כך שאני צריך לעשות הכל בעצמי ולדעת למה אני מתחייב, במצב כזה טוב שתהיה לי האפשרות לעקוב אחרי הרכישות. הלקוחות גם לא יכולים לתעד כל פעילות לאחר 3 חודשים, וגם לא נראה לי שזה כ"כ מסב את תשומת לבם. ואני לא עוסק מורשה, זה לא רווחי לי עדיין, גם עסק זעיר בינתיים אני לא. מבין? אני לאט לאט נכנס לתחום, ופשוט רוצה להכנס עם רגל ימין.

למעלה