תיעוד ניתוח...

גיגי351

New member
תיעוד ניתוח...

האם מישהי מכן יודעת האם זה נוהל סטנדרטי להקליט למחשב את אשר רואה המצלמה הלפרסקופית?כלומר האם ניתן לקבל העתק של הקלטת הניתוח? האם יש חוק שמחייב את הרופאים להקליט את ההלך הניתוח וגם לשמור על ההקלטה?
אם אחרי הניתוח אני יכולה לדרוש לראות איך בוצע הניתוח? איך ניראה מצב הרחם שלי ובאיזה מצב הוא?
אנא מחכה לתשובותכן החכמות.

פז08

New member
הי לך....

בחו"ל מקובל במקומות מסוימים באופן סטנדרטי לצלם ולתת העתק ללקוחה.
בארץ ב

פז08

New member
טוב. זה מה שקורה כשיש אינטרנט איטי ובעייתי...

התגובה שלי נקטעה.
להלן תגובתי המלאה(בתקווה שאכן אצליח לכתוב ולשלוח בלי יותר מדי הפרעות
):
בארץ אין נוהל שמחייב בנושא, יש שמקליטים את הניתוח ויש שלא.
למיטב ידיעתי את לא יכולה לחייב את הרופא להקליט, וגם אם הקליט, לדעתי את לא יכולה לחייב את הרופא לתת לך עותק.
את יכולה לדרוש ולקבל תמורת סכום כספי מסוים העתק של התיק הרפואי.
כל עוד הקלטת הניתוח לא נחשבת חלק פורמאלי מהתיק הרפואי, אזי לא חייבים לתת לך העתק.
אני מסייגת את דברי בכך שאני לא בטוחה בדברים ב- 100%.
יכול להיות שאם רופא הקליט את הניתוח על דיסק הוא כן חייב לתת לך העתק אם את מבקשת, אבל אני כאמור לא בטוחה בכך כלל.
ייתכן שאם תבקשי יפה אולי כן תקבלי העתק.
לא יודעת. אני כן קיבלתי בניתוח באיטליה דיסק עם הניתוח מוקלט גם בלי שביקשתי. בארץ קיבלתי תמונות במסגרת מכתב השחרור עם תמצית דו"ח ניתוח, אך ללא דיסק......

גיגי351

New member
תודה על התשובה..

מצער לשמוע שאין בארץ נוהל שמחייב תיעוד ניתוח.....מאוד חשוב לנו המטופלות ובפרט המנותחות שתהיה שקיפות בכל מה שמתרחש בחדר הניתוח. מאוד לא ברור לי הסיבה שלא נותנים בארץ דיסק שכזה....זה כנראה נועד לכסות את הכירוגים מתביעות וכו..אני אנסה בכל זאת לבקש. חייב להיות שקיפות.

ליאל ד

New member
היי

היי!
אחת מבנות הפורום עברה ניתוח לפני כשנה אצל דר' קאופמן. היא ביקשה לראות את תיעוד הניתוח והרופא אמר שאין שום בעיה שהוא מתעד כל ניתוח.. בפגישת מעקב שלאחר הניתוח הם ניסו לצפות בוידאו ביחד עם הרופא אך היתה איזשהי בעיה בקובץ, כך שעקרונית הניתוח כן מצולם ולרופא לא היתה שום בעיה לצפות בו ביחד ולהסביר על מהלך הניתוח.
ייתכן שהיא תוכל להרחיב בנושא כאשר תהיה לה גישה למחשב.
בהצלחה!

למעלה