תיסכול.....

חני1752

New member
תיסכול.....

כל כך קשה לי להעלות את התיסכול וחוסר האונים שאני רואה את ההשפלות שבני עובר בגדוד שלו, שאין לי מושג מאיפא אני מתחילה, מפקדים שעושים סמרטוטים מהחיילים בל יתואר, בני סיים טירונות ואימון מתקדם בחיל השריון וקיבל סיכת לוחם והיא גאוותו, אך כנראה המפקדים בצבא לא רואים מוטיבציה ומורל כ"כ גבוה , בני חייל מאוד מופנם ושקט והבולט אצלו זה חוסר הבעה עצמית לצד מפקדיו, לאחר אימון בגדוד שלו ברמה יצא כל הגדוד לתפוס קו בישובי עוטף עזה, לאחר כ-חודש המ"פ החליט שהוא לא מתאים להיות תותחן בטנק והפנה אותו באופן שרירותי לקורס חובשים ואפילו שבני אמר למפקד שהוא לא בנוי לכל נושא הרפואי, לאחר יום טירטורים בצריפין בבה"ד 10 נאמר לא שיחזור לגדוד שלו כי הוא לא מתאים, בני חזר למחרת לגדוד בעזה ונאמר לו ע"י המ"פ שהתפקיד שלו כבר אוייש ואין מה לעשות וכי יעשה עבודות מטבח ושמירות, כשבוע וחצי זה מה שהוא עשה ביקש שיחת מג"ד ולא ניתנה האפשרות לשוחח עם המג"ד, בני מרגיש מושפל וממורמר בלי יכולת לעשות כלום בנושא, האם מותר למ"פ להחליט שחייל לא מתאים לוחם או רק מח"ט? עד כמה שידוע לי זה החלטה יותר גבוהה, זה רק קצה חוט מה שהוא עובר כרגע מאז שנכנס לגדוד ההתיחסות מבזה ומשפילה, לפני כן הבן שלי סגר 5 שבתות רצוף על כל פיפס קטן, נכון אני לא אובייקטיבית לסנגר על הבן שלי אבל עם יד על הלב זה ילד שמקבל עליו כל דבר ולא מתנגד לכל דבר שמבקשים ממנו , כל הריתוקים שקיבל הדף קצר מלהכיל שזה היה לתפוס חייל פרייר לסגור שבת ולשחרר חייל אחר, כשלטענת בני היו חיילים שגם חרפו (נרדמו) ולא קיבלו כל עונש, וכן באיזה מסדר שהיה חסר כדור במחסנית לכמה חיילים ורק בני נענש על זה ונשאר שבת, אני כואבת מאוד את התיסכול והמרמור כאמא שהבן נותן מעצמו והמפקדים לא רואים את זה.

49צהוב

New member
כל כך כל כך מתסכל

לשבת מהצד ולראות איך מתייחסים לבין שלך, בצורה שאינה נראית לך כהוגנת
ואין לך הרבה מה לעשות
המערכת הצבאית יכולה לעתים באטימות נוראית לשחוק חייל בעל מוטיבציה לאפר
ואז כל הדברים הקטנים נראים כהרים מאיימים
אמנם לא נראה לי הגיוני שמייעדים אותו להיות במטבח / שמירות כל השרות הצבאי- אבל מי אני שאדע

הרבה עצות מעשיות אין לי,

אולי (אם הבן מסכים כמובן) תנסו לדבר עם מישהו כמו המח"ט או מג"ד שהוא מעל המ"פ,
אולי תנסו להגיד לו שינסה לעבור למקום אחר...
אולי ידבר עם קב"ן או מישהו
מה שברור שאתם צריכים לחזק אותו ולמנוע ממנו להשבר... תדגישו לו שבסופו של דבר- זה אמנם היום נראה המון זמן- אבל זה בסך הכל זמן שעובר...

המון הצלחה ותספרי מה קורה...

שויו

New member
שלום חני

כואב לקרוא את הודעתך...
אני ממליצה לך לפנות כבר עכשיו לקצינת פניות הציבור של צה"ל בקישור המצורף. דרך האתר ובמקביל גם בפקס..היא יכולה לברר ולענות על כל השאלות שהעלת ..ואליה יכולים לפנות בני משפחת החייל ולאו דוקא הוא עצמו (כדאי ליידע אותו בעניין כי הם יצרו איתו קשר )..
אנחנו קיבלנו שם טיפול ממש מעולה. טרחו לברר הכל ונתנו לנו תשובות .. הם גם הפכו אבן על אבן כדי לעזור לבן.
אגב, גם החייל שלנו שיריונר, בחטיבה אחרת (לפי הפרטים שכתבת).. אנחנו מרוצים מאד מאד מהיחס אצלם...

בינתיים קבלי
והעבירי אותו גם לבן..
בכל שאלה /הבהרה אשמח לעזור לך. אפשר במסרים.

בהצלחה !!!

עדי 5

New member
בהחלט מתסכל

וטוב שהבן משתף אתכם ולא שומר בבטן את מה שעובר עליו.
אין לי הרבה מה להציע היות וניסיוני הצבאי דל ביותר.
בטוחה שבנות חכמות ומנוסות יותר יתנו פתרונות טובים.

שיהיה לו בהצלחה

חני1752

New member
המשך תיסכול צ.ה.ל

שויו ו-49 צהוב, כל נושא הקבילה פוחדת שזה יתנקם בילד, חשבתי לא פעם להתקשר ואפילו ניסיתי אבל לא ענו לי שם,
הבזיון ממשיך ואני בדאון וכואב לי שאני בחוסר אונים מול אטימות כזו, העניין שדיברנו עם המ"פ לפני כחודש לנו הוא אומר
דבר ותכלס בשטח הוא אפילו לא פונה אליו ואין שום התייחסות,הוא חזר לבסיס אתמול והיום שוב המשיך בתורנויות של המטבח ושמירות,
ומיום ליום השביזות שלו גוברת הוא מנסה להעביר לי מסר שהכל בסדר בכדי לא להדאיג אותי אבל אני שומעת בקול שלו שהוא די מיואש,
תעזרו לי אני ממש מיואשת

שויו

New member
זה לא קבילה

זאת פניה ויש הבדל ביניהן... זאת הדרך שלכם לברר האם מה שנעשה לילד תואם את הוראות והנחיות צהל או שחורג מהנהלים.
זה נכון שהמפקדים מיודעים על עצם הפניה .
אני במקומך הייתי שוב פונה למ"פ ואם לא יספק תשובות אז למג"ד וגם מודיעה להם שאני פונה לקצינת פניות הציבור...
נראה לי שגם ככה לא מתנהגים טוב אל הילד אז מה כבר יכול להיות יותר גרוע ?
אל תפחדו.

תעדכני

חני

מצטרפת לחברותי שויו וצהוב. הנושא חייב טיפול. אל תזניחי. הילד צובר, וזה יכול להיו מסוכן. החשש שלך הוא נכון, זה עלול להתנקם בו, אבל האלטרנטיבה גרועה יותר. אסור לתת למצב להמשך. אל תעשי דברים מבלי להיוועץ איתו.

למעלה