תיסכול

ענתיייי

New member
תיסכול

אני בת 22 ואני מרגישה מתוסכלת שעוד שנת לימודים מתחילה אוטוטו ואני לא ילמד בשנה הזו. אני מתלבטת כבר הרבה זמן לגבי בחירת הלימודים חשבתי תקופה ארוכה על לימודי הוראה לגיל הרך-תואר ראשון, ואז לעשות הסבה ליועצת חינוכית-תואר שני ירד לי לגמרי מהלימודי הוראה לגיל הרך הלכתי להכוונה מקצועית ונאמר שמתאים לי ניהול משאבי אנוש, עבודה סוציאלית- אבל לא מעוניינת חשבתי על לימודי אדריכלות ועיצוב פנים- הייתי להוטה בדעתי ואני חושבת שזה היה כי רציתי כבר ללמוד משהו- לא משנה מה ועכשיו אני כבר לא חושבת על לימודי אדריכלות ועיצוב פנים יש למישהו טיפים איך לבחור לעצמי מקצוע, מה אני רוצה להיות שאני אהיה גדולה... זה פשוט מתסכל ואני מתעסקת בזה כל היום..גם התנאי לימוד שלי לא משו.. יש לי תעודת בגרות מלאה ממוצע 81 אבל ללא פסיכומטרי..

בחירת מקצוע

הי ענתיייי, נראה שאת מבולבלת ולכן אשמח אם תוכלי לעשות קצת סדר- אנא שתפי אותנו, מה גרם לך לחשוב על הוראה לגיל הרך וייעוץ חינוכי? מה אמרו לך במכון להכוונה מקצועית- מדוע המקצועות עבודה סוציאלית או משאבי אנוש יכולים להתאים לך? אני מבינה שכל פעם עולה לך רעיון לכיוון מקצועי ואז את יורדת מהרעיון.. האם התלהבות ממשהו ואז התקררות ממנו מוכרת לך בעוד תחומים או שהקושי עולה רק בהקשר של בחירת מקצוע? אשמח להמשיך ולסייע, שבת טובה! אילת לבנון

ענתיייי

New member
בחירת מקצוע

תמיד אהבתי ילדים ורציתי להיות גננת, מה שמשך אותי זה העניין של לחנך ילדים ולגדל אותם להיות מוצלחים ושמחים..ועל אותו עיקרון גם ייעוץ חינוכי..להיות יועצת של ילדים.. בעצם יש כמה סיבות לכך שירד לי מעניין- דבר ראשון כי לא רצו לקבל אותי בשנה הזו במכללה שקרובה לבית שלי- וזה דיי תיסכל אותי כי לא עמדתי בתנאי קבלה..ולא רצו לוותר על 4 נקודות.. הדבר השני זה שהרבה אנשים אמרו לי שאין כסף במקצוע הזה..הכוונה לגננת..פעם זה לא היה אכפת לי אבל עם הזמן שהתחלתי לחשוב על העתיד זה קצת הפחיד אותי שאין כל כך פרנסה מהמקצוע.. עוד דבר זה שבזמן האחרון קשה לי עם ילדים..פתאום עכשיו שאני מקלידה את הכל אז כן בא לי ללכת על הוראה לגיל הרך..אוף זה שוב מתסכל.. בהכוונה מקצועית אמרו לי שהמקצועות משאבי אנוש ועבודה סוציאלית מתאימים לי מכיוון שמתאים לי עבודה עם אנשים.. לגבי שאלתך אני לא חושבת שיש עוד תחומים שככה אני מתהבלת ממשהו ואז יש התקררות ממנו..אבל אני מאוד לא החלטית בכל תחום בחיים.. לעיתים קרובות אני ככה מתנדנדת ולא סגורה על עצמי.

בואי נמשיך..

הי ענתיייי, בכל בחירה שלנו בחיים יש רווח ומחיר. השאלה היא- מה חשוב לך בבחירת מקצוע? יש הרבה דברים שחשובים אבל מה הכי חשוב, מה אחרי כן חשוב, מה פחות חשוב, על מה את מוכנה לוותר. מזמינה אותך לשבת עם עצמך ולעשות רשימה של כל הדברים שחשובים לך ואז לדרג אותם. זה יעזור לך לעשות סדר. אני מבינה שלא התקבלת למקום לימודים שקרוב לביתך. במידה ואת באמת רוצה את התחום, יש עוד מקומות לימודים והשאלה היא- איך את מתמודדת כשיש לפניך מכשול- האם את מחליטה לגמרי לוותר, האם את מוכנה לבדוק אופציות נוספות, האם את מוכנה לשלם מחיר של למשל, לימודים לא בקרבת מגוריך ומגורים במעונות ועוד....? גם לגבי פרנסה- בהרבה תחומים יש טווח של סכומי כסף שניתן להרויח וגם כאן השאלה היא עד כמה את מתגייסת לעניין, מה את מוכנה לעשות כדי להרויח את הכסף שחשוב לך להרויח. יש גננות שאחרי כמה שנים כשכירות, פותחות גן משלהן ומרויחות מצוין. אשמח להמשיך ולסייע, אילת לבנון

"לדעת להחליט"

שלום ענתייי ברצוני להמליץ לך על ספר שכתב בעלי, בשם: "לדעת להחליט". הספר נכתב במיוחד לאנשים צעירים, בתחילת דרכם, ועוזר מאוד בבחירות בחיים. את הספר לא ניתן להשיג בחנויות הספרים, ניתן לראות עמודים לדוגמא באתר: http://www.zoom-in.info באתר יש את כל הפרטים ליצירת קשר. בהצלחה ושנה טובה, שולה.

למעלה