תיסכול או דרך חיים????

yochay10

New member
תיסכול או דרך חיים????

הבוקר בעת יציאתי ביחד עם בת זוגתי לעבודה ולרואה החשבון שלי, קיבלתי הודעה קולית בנייד : יוחאי אני בבית חולים, הילדים בסדר, הם עם ההורים שלי, וזהו רק רציתי שתדע. התקשרתי לגרושתי, (הטלפון מכוון לדיבורית) כך שגם בת זוגתי תשמע, והיא עונה לי: כן....??? אני שואל: בוקר טוב או בוקר טוב בית חולים??? היא עונה: בגיחוך.... לא משהו לא משנה, העיקר תדע שהילדים עם הוריי. ואני עונה: טוב מחר אני אאסוף את הילדים בערב, לקראת 7 בערב, ואחזיר אותם בערב שבת. היא עונה בחוסר סבלנות: טוב ביי. למה התכוונה המשוררת בדבריה??? האם אני צריך לעזוב הכל פרנסה, בית, חיים, ולרוץ להחליף את הוריה?, בגלל שהיא מודיעה לי כך במענה הקולי, איזו מן התייחסות זו לעזאזל.... הבנות שלי בכו בגן והסברתי להן שאני אבוא מחר בערב להיות איתן שישי שבת, אבל במה לעזאזל חטאתי שאני צריך להרוס יום עבודה במחשבות על ילדיי שהתנתקו כך מאימם בסיפור של כאבי בטן והיא נשארת בבית חולים , והם לחוצים , מבוהלים , ומחפשים את המגע החם והאוהב של אחד מהוריהם. על מה ולמה אני אמור לחיות עם איזה שהוא תיסכול פנימי לרגשות ילדיי, בשעה שאימם מציבה עובדות שכאלה, ועוד בלי התייחסות מספקת וגיחוך טלפוני. האם זו היא דרך החיים שבה אני נאלץ לחיות???? לעזאזל הסטטוס הזה שנקרא גירושין או יותר מזה משמורת על הילדים.

רו נה

New member
רגשות אשם

זו האמא ואלה ילדיך. אבא לנצח. רגשות האשמה הם שלך ויהיו שם תקופה ארוכה אלא אם הזמן ירפא אותן או שתעשה עבודה פנימית. עובדה - האמא בבית חולים, סובל, לא סובל אותה, הילדים צריכים אותך ואתה תהיה שם בשבילם. גירושין וכאב.

s h o o s h a

New member
תשובה חד משמעית

ל א אינך צריך להתייסר או להרגיש באיזשהו אופן אחראי למעשיה של אמם. ...המשך תגובה (מקווה) יבוא

שושה

שאלתי את יוחאי ושואלת גם אותך מה היא עשתה???
האם היא התאשפזה כי בא לה? לא ברור לי מצטערת. יודעת שבעבר כשהתאשפזתי בבית חולים באופן טבעי לחלוטין מי שהיה שותף לכל מה שעובר עלי היו המשפחה שלי והם גם אלו שנחלצו לעזרתי ולטיפול בילדי בזמן האישפוז. הרי הדבר הטבעי ביותר הוא לפנות לעזרת האנשים שקרובים לך לא?

s h o o s h a

New member
מניפולציות

על כך דיברתי (אלא שלא היה לי הרבה מידי זמן לפתח את זה). ובכן, הנה דוגמא נוספת לכך שאתה, יוחאי, מניח לה, לגרושתך לנסות ולנהל את חייך. עד כה, הצטברו כבר לא מעט תגובות. ביניהן אלו שאומרות שעליך להפריד בין הגרושה לבין הילדים. ולכך בעצם כיוונתי מלכתחילה. "אינך אחראי למעשיה של גרושתך" (נרשם על ידי)הכוונה היתה שעליך לחלק את הודעתה לשניים, היא מאושפזת? אהיה בוטה ואומר-לא מענין אותך. שיטפלו בה קרוביה וחבריה. אולם באותה הודעה היא גם מסרה לך שהילדים אצל הוריה. זה החשוב בהודעה. לדעתי אתה לא יודע להפריד בין המוץ והתבן ונותן תשומת לב רבה מידי לדברים ולאירועים התפלים. והיא, גרושתך, מודעת לחושלתך זו, ו"מנגנת" לך בדיוק על המיתרים ה'נכונים' ומתמרנת אותך ועושה בך כחומר ביד היוצר. אז...תתאפס על עצמך ותתחיל לחשוב על עצמך ועל החיים החדשים שבנית. ובכל מה שקשור לילדיך, אלו שלך ותמיד יהיו. ובעתיד, אם יהיו עוד 'הודעות' (ויהיו) מהסוג הזה או אחר, סנן את הדברים ותחסוך מעצמך הרבה כאב לב. שבת שלום

מייקי69

New member
מאיפה הבאת את זה?!?!

אני פשוט לא מתאפקת! אולי את עונה ליוחאי מאיזו היסטוריה של הודעות שאני לא מכירה... אבל על פניו, אם אני מתייחסת לשרשור הזה בלבד, אני ממש לא מבינה איך קפצת למסקנות האלה. "מנגנת", "מתמרנת"... התאשפזה, דאגה שיהיה סידור לילדים, הודיעה לאבא שלהם (השאירה הודעה, כי לא ענו לשיחתה), ענתה ב"גיחוך"? מאד קשה לשפוט אדם שמאושפז, בקשר לטון שנשמע בקולו. אמרה לו: רק רציתי שתדע... אז אני חושבת שהיא באמת חוצפנית. גם התאשפזה ללא תיאום מראש! גם הודיעה! ועוד במענה הקולי! גם ביקשה במפגיע שישבור את הראש ויפתור לה את הבעיות! וגם - הכי חשוב - תימרנה אותו ... להגיע ביום ובשעה הקבועים, כרגיל! חוצפה!!!! לא, זאת אינה תשובה ליוחאי. תשובה ליוחאי כבר נתתי למטה. מבחינתו - רק הילדים חשובים, נקודה. זאת גם אינה תשובה לפתרון שהצעת, שבהחלט תואם את דעתי. זוהי רק תשובה על השיפוט המהיר שהפעלת במקרה זה. ברור שיש עומס רגשי עצום כאן. ובמקום שיש מתח, יש גם חוסר תקשורת ואי הבנות. לפעמים כמה שלא תנסה, המילים לא יצאו כמו שצריך. בטח לא במצב לחץ שאינו שיגרתי. מצטערת, לא ראיתי כאן שום סחטנות. פרט למצב הלא סימפטי של בית החולים. אז אני באמת לא מבינה מהיכן המסקנה על מניפולציה.

s h o o s h a

New member
אני עונה ליוחאי מאיזו היסטוריה

הודעות שאת לא מכירה ולכן, כל ההתנפלות הזו היתה מאד מיותרת

מייקי69

New member
תודה על ההבהרה

וזאת לא היתה התנפלות. זה דיון שמתגנבים אליו טונים גבוהים, בגלל הנושא. לא צריך להבהל. ואני מתנצלת על הבורות ההיסטורית שלי. אגב, גם אליה ניסיתי להתייחס בעדינות בסוף דברי.

רות 2

New member
יוחאי קראתי את התגובות בג"ג

התחברתי לדבריו של יניב קרטר... קח מה שטוב לך.. מהתגובות חלקן ראויות ונכתבות בכנות ודרך ראיית חיים שונה..... וחלקן מעליבות קנטרניות וכניראה נרשמות על ידי או משועממות ...או נשים שמשליכות את כעסם וכאבן על תיסכולך..... והערה אחרונה לגבי "הצבת עובדות" ע"י האם .... ניחנתה במספיק אינטילגנציה ריגשית לדעת.. מתי להגיב כי טובת ילדיך מול עינך ומתי... לא

אני קצת לא מבינה

על מה בעצם אתה מלין. ראשית ולפני הכל לא, אינך צריך לעזוב הכל ולרוץ להחליף את הוריה כיוון שאם מלכתחילה זו היתה כוונתה בודאי לא היתה מודיעה לך שהם אצל הוריה אלה מתקשרת לפני כן ומבקשת ממך לעצור את העולם . לגבי הילדים? כן אשפוז של הורה מלחיץ ומבהיל בכל מקרה , כפי שהבנתי את החיבוק הם יקבלו ממך היום ועד שתהיה שם עבורם אני מאמינה שסבא וסבתא יעשו זאת במקומך. ובעצם אני שואלת אותך יוחאי - מה בעצם היית רוצה / מצפה שהיא תעשה?

תנסה להצמד לעובדות

יוחאי, אני מבין שנפגעת בעיקר מהגיחוך שבדבריה. סביר גם להניח שאינך מאמין לה יותר מדי ("סיפור של כאבי בטן"). יחד עם זאת אני לא מקבל את תגובתך "אבל במה לעזאזל חטאתי שאני צריך להרוס יום עבודה במחשבות על ילדי.... אני מסכים עם רונה. אתה צריך להניח את הרגשות בצד ולהצמד לעובדות. גרושתך בבית חולים והבנות אצל הוריה. מה היית עושה אם הייתם עדיין נשואים? אני משער שהיית איתן לא? לדעתי אין הבדל במקרה זה בין נשוי וגרוש. אם יש בינכם חשבונות ואי אמון תנסה לישב אותם אח"כ. הילדים לא צריכים להרגיש שהם "נופלים בין הכסאות".
בהצלחה ושבת שלום.

קשת222

New member
יוחאי

האם זו היא דרך החיים שבה אני נאלץ לחיות???? זו דרך החיים שאתה בחרת לחיות אותה. לא ע"י הולדת ילדיך לא ע"י גירושיך, אלא כי כך אתה בוחר להגיב. כל דילמה בחיים מאפשרת התמודדויות בדרכים שונות. אתה בחרת לכעוס עליה אחר היה בוחר לעצור את העולם או להתעלם או לברר אם הוריה זקוקים לעזרה או או או המון אפשרויות. כשאנו בוחרים בדרך מסוימת, אל לנו להאשים איש בבחירה. גם לו היתה אומרת לך: "עצור את העולם" שיקוליך, אופייך, מערכת היחסים איתה/עם ילדיך/עם בת זוגך - הם שהיו מובילים לבחירת דרך שהיתה מתאימה לך. אתה זוכר את המשפט שהיינו אומרים כילדים: "ואם היא תגיד לך לקפוץ מהגג, תקפוץ?" הרבה חוכמת חיים טמונה בשאלה זו. אני מציעה לך להירגע, לחשוב מה מתאים לך ולילדיך וכך לנהוג.
שבת שלום

וואו

המומה ..ממש לא בציניות אלא בגאווה שיש נשים אחרות. וואו..לא יודעת מה לחשוב..אבל מי שהגיב בפורום ליד..יודע. ה הבדל בגישה..בתגובה..מדהים. איך ייתכן שיש כזה הבדל? יוחאי יודע את דעתי והייתי אולי אחת היחידות שחשבה כמוכן.. יושבת וחושבת שזה מדהים..

מייקי69

New member
על מה אתה מלין?!

על הגירושין? על המשמורת?! על סיטואציית בית החולים של גרושתך? או על זה שראבאק - התקלקל לך היום? לדעתי, התשובה הבוגרת ביותר צריכה היתה להיות: היא: בגיחוך.... לא משהו לא משנה, העיקר תדע שהילדים עם הוריי. אתה: את חושבת שאני צריך לקחת אותם היום, או שזה בסדר מבחינתם שאבוא כרגיל מחר? ככה אני הייתי נוהגת. למה? - כי הילדים הם גם שלי. נשואים או גרושים משמורת או לא. הם שלי. ולשאלתך - כן, זוהי דרך חיים. יש לך ילדים. לילדים יש שיגרה. היה ומשהו משתבש, אתה צריך להיות מוכן להיות שם, אם יש צורך, גם אם זה מקלקל לך את סדר היום. הבנות בוכות בגן? - יש משהו שאתה יכול לתרום להרגעת העניין? - קדימה, תתרום. כל יתר הקטנוניות והחשבונאות שאתה מעביר עם גרושתך, אינם לעניין במצבים כאלה.

נשים חכמות ממני הגיבו למעלה ולי

נותר רק להגיד עוד דבר אחד....מקווה שאם חס וחלילה,בדיוק כשהילדים יהיו אצלך ,ושוב-חס וחלילה יקרה לך משהו,ותאלץ להתאשפז,והוריך ידאגו לילדים,תמצא לנכון לידע את גרושתך בדבר.אתם תמיד תישארו ההורים של הילדים האלה ומחובתכם לדאוג לכל צרכיהם גם הריגשיים!כשאחד ההורים נמצא במצב "לא רגיל",כדאי מאד שההורה השני יכנס לתמונה. מאחלת החלמה מהירה לגרושתך ולך חיים שלווים.

ושוב...להיעלב/להיפגע זו בחירה...

ואם תסתכל שוב על הצורה שאתה פנית אליה בתחילת השיחה..."בוקר טוב או בוקר טוב בית חולים..." לא משאיר הרבה תשובות לבן אדם מהצד השני אלא לגחך...תגיד תודה שיש לה חוש הומור.ציני אבל הומור.

yochay10

New member
תודה על התגובות אבל............

אני מצפה ל....... מכיוון שאני וגרושתי נמצאים ביחסים טובים, ומכיוון שהיא וגם אני רוצים רק את טובת הילדים, ומכיוון שאת כל שרשמתם אני יודע, אני מצפה ממנה להיות בראש סולם האחריות לגבי ילדיי, אני רוצה להיות שם לצד ילדיי עוד לפני שהיא נוסעת לבי"ח, אני רוצה להקל על ילדיי בשעה שהם צריכים אותה, אני רוצה לענות לשאלות של ילדיי ואפילו לשאלות הקשות, אני רוצה להיות עם ילדיי בזמן שהיא מאושפזת בבי"הח ואינה מגיעה בערב. אני רוצה שהוריה יבואו אחרי כי הם קודם כל ילדיי. אילו הם השאלות שלי, ולא לקבל הודעה קולית לאחר מעשה. לכן אני חושב שזה מאוד מתסכל לקבל הודעה שכזו , ובשל היותי שכזה שדואג לילדיי בראש סולם העדיפויות שלי , על אחת כמה וכמה יותר. ולכן האם אני אמור לקבל זאת כחלק מחיי, ז"א שיהיו בקרוב עוד אירועים מסוג זה. ?????????????????

yochay10

New member
ועוד חייב להוסיף.....

אינני מקטר או פותח פינקס חשבונות , הפוך על הפוך, נשוי או גרוש למעט מקרה זה אני תמיד שם בשבילם ואפילו בשבילה. ובהחלט דואג גם לילדים וגם לגרושתי וכמובן שיצא לי לדבר איתה בנושא הזה, אבל לא התכוונתי מלחתחילה לקנטרנות אלא למצב של תיסכול וחוסר ידיעה, למצבם של ילדיי. וכמו שרשמתי בהודעה שלפני: ילדיי הם בראש מעייניי. כשצריך ועוד לפני כן אני מגיע אליהם. אבל השאלה הייתה באופן כללי: מתסכל לשמוע שאינך במקום הראשון לילדייך בשעה שאימם לא חשה בטוב. ולא מתוך כוונת זדון , אך כנראה שזו דרכה. וזו דרך החיים בכלל.

למעלה