תינוק צרוד

תהל27

New member
תינוק צרוד

בני בן 7 חודשים כבר כמה ימים משתעל וקצת מצונן והיום החל להיות צרוד. הוא אוכל ומתנהג כרגיל אך מאוד צרוד אני לפעמים לא שומעת שהוא בוכה. אין לו חום. האם ללכת לרופא? יש למישהי נסיון במקרה דומה?

a t g n

New member
נישמע כמו סטרידור

ללכת לרופא ASAP. כנראה שיצטרך אינהלציות. אם יש לך אדים קרים, אז שישן איתם כל הלילה.

Kesem_

New member
זה בכלל לא נשמע כמו סטרידו

סטרידו זה שיעול יבש, נבחני היא אומרת שהילד מצונן ומשתעל כבר כמה ימים כנראה שנהיה צרוד מהשיעול זה קורה - גם למבוגרים זה קורה ללכת לרופא - כן, כדי שיתן משהו שיקל על השיעול והצינון אבל לא הייתי ממהרת כל כך לקבוע שזה סטרידו וסתם להלחיץ את האמא.

a t g n

New member
בתור אמא לילדה

שסובלת מאז ומתמיד מסטרידור (עם ר' בסוף), לי זה כן נשמע ככה. אצל הבת שלי זה תמיד מתחיל מצרידות בנוסף לצינון ושיעול. ואגב, שיעול יכול להפוך בן רגע לנבחני. לא קבעתי אבחנה, כתבתי שלי זה נשמע סטרידור והמלצתי ללכת לרופא כמה שיותר מהר. עדיף למהר לרופא מאשר להצטער חו"ח אח"כ. סטרידור יכול להיות מסוכן מפני שזה היצרות של קנה הנשימה. צרידות, לא משנה מאיזו סיבה, גם היא היצרות של קנה הנשימה ולכן, סטרידור או לא-מיד לרופא. זאת המלצתי הלא קובעת והלא מקצועית.

Kesem_

New member
מסכימה איתך שצריך ללכת לרופא

ואפילו כתבתי את זה אבל מפה ועד לעשות אבחנה לילד דרך האינטרנט <אפילו שיש לך נסיון עשיר> ולהכניס את האמא ללחץ הדרך עוד ארוכה.... כן - ללכת לרופא ולהשאיר לו את האיבחון ודרך אגב.... גם לבן שלי היו כמה התקפי סטרידור ואצלו, תתפלאי לשמוע, זה לא התחיל עם שיעול וצינון זה התחיל ישר עם שיעול נבחני
ובגלל זה אני אומרת - את האבחנות תשאירו לרופאים ואל תעשו אותן דרך האינטרנט למרות שלפעמים זה נורא מפתה.

a t g n

New member
אני מתקנת את עצמי

העייפות של הלילה.... בסטרידור (ובצרידות) יש התרחבות (ולא היצרות, כפי שכתבתי) של קנה הנשימה. הפעולה של האדים הקרים אמורה לכווץ... סליחה...

אצלי היה כזה מקרה של צרידות

אחרי יומים של חום בגלל וירוס. הרופאה אמרה שזה חלק מהוירוס הצרידות. אבל את זה רק רופא יכול לקבוע אז אני ממליצה לפנות לרופא בהקדם.

למעלה