תינוק עם ציפורן חודרנית

שמש א

New member
תינוק עם ציפורן חודרנית

בר בן 5 וחצי חודשים וזו פעם שנייה של ציפורן חודרנית בבוהן הרגל (כל פעם רגל אחרת). לידה טבעית, רק יונק, למה? אני לא רוצה לדקור אותו עדיין. יש רעיון יצירתי להפתר מזה? בנתיים מרחתי משחה אנטיביו' בצער רב. תודה!

harduf9

New member
איך עבר בפעם הראשונה ?

הטיפול הטוב ביותר הוא להרים את הציפורן, שהיא הגורם לזיהום) עם חתיכה קטנטנטנטנה של צמר גפן רטוב ולחטא. אבל לעמן האמת קשה לראות איך עושים את זה לאצבע כל כך קטנה. בהצלחה גיא הרדוף

בתור התחלה

אם ההנחיה היא לחטא את המקום ולמרוח משהו נוגד דלקת ישנם צמחים שיעשו זאת נפלא במקום המשחה האנטיביוטית שקיבלת. משחת פרופוליס למשל תעבוד נהדר . נשיקה לבר
הילה

לשאלתך: למה?

לא קשור ליניקה וללידה הטבעית... פשוט קשור למבנה של הציפורן... ומצטרפת להמלצתה של הילה

שמש א

New member
תשובות...

תודה על התייחסותכם. בפעם הקודמת (לפני כחודש) מרחתי אנטיביו' 3 פעמים וחלף כלא היה. ברפואה הסינית קישרתי את זה לסטגנציה של צ'י הכבד. בר לא בוכה כמעט בכלל, אולי רק אם מכאיבים לו מאוד. מאוד שלו ורגוע לכאורה, אבל ברור לי שזה רק לכאורה, בטוחה שהרבה פעמים היה רעב או עייף ולא זיהיתי בזמן. מכיוון שבר סבלני מידי ולא מפתיע שתצא לו צפורן חודרנית. מה זה בדיוק הפרופוליס? למה מיועד בדר"כ? יש עוד רעיונות ללמה ומה לעשות?

0 אור 0

New member
פרופוליס הוא מוצר כוורת

יש לו תכונות אנטיספטיות מאד חזקות, ובצורתו הטבעית הוא אסור לתינוקות מתחת לגיל שנה מחשש לאלרגיה (תבדקי עם הילה לגבי המשחה המומלצת ) אני מצטרפת להמלצתו של גיא - אפשר לנסות גם עם חוט רקמה , שיותר קל להשחיל מתחת לציפורן כדי להרים אותה. לילדים גדולים יותר, אם מתחיל להיות אדום נעזרים באבטית מי מלח חמה - אבל אין לי שמץ מושג איך עושים אמבטיה כזאת לתינוק קטן (אולי כשהוא ישן?)

שמש א

New member
תודה על ההסבר

הילה, מותר להשתמש במשחה? הכוונה להרים את הציפורם עם חוט כדי לנקות מתחת? כדי לנקז מוגלה?

0 אור 0

New member
כשיש מוגלה צריך להשתמש באמצעים

אחרים כדי לנקז (מי מלח, או תמציות צמחים) - לא הייתי נוגעת במוגלה אצל תינוק שלי בעצמי ... הכוונה לחוט היא כהציפורן מתחילה לגדול לכיוון הבשר, ולפני היא כבר חדרה עמוק, אז אפשר לשחרר אותה בעדינות באמצעות החוט (במחשבה שניה - שימי לב שזה לא חוט עם צבע), ואז אפשר לגזור את הציפורן ולמנוע את הפצע. צריך כל הזמן להקפיד למנוע את הפצע הבא, כי כשהציפורן כבר חדרה זה כאבי תופת. את צריכה להתייעץ עם פדיקוריסטית מאד מאד מנוסה באיזה כיוונים לגזור את הציפורן כדי שתגדל בריאה ובלי לחדור לבשר.

שמש א

New member
פיזית אין בעיה לגזור

אני יכולה לגזור את הציפורן כשאני מושכת אותה מהבשר, היא לא נעוצה לחלוטין, אבל המקם אדמדם. בנתיםם אין לנו מוגלה, תודה!

hal767

New member
אני מצטרף לתשובה של גיא הרדוף

אבל אם הציפורן כבר בתוך הבשר, כדאי לגזור אותה במקום החדירה, כדי לשחרר אותה לחלוטין מתוך הבשר, לחטא את המקום, אם צריך, ולכשתיגדל, להרים אותה בעזרת צמר גפן שנידחף מתחתיה. אם יש לך ספק לגבי חיתוך נכון של הציפורן, אפשר לתת לכרורג לעשות זאת. זה לא כואב, אבל יש לו מספרים מיוחדים לעבודה כזאת.

בעיקרון

לא צריכה להיות בעיה. לפי השתלשלות ההודעות, המלצתי הנוכחית היא לחטא עם תמצית נוזלית של אכינצאה או קלנדולה. שניהם צמחים מחטאים ובעלי פעילות אנטי זיהומית. בהצלחה, הילה

למעלה