תינוק מזיע בהנקה

תינוק מזיע בהנקה

היונק בן 3.5 חודשים, בזמן האחרון הוא מאוד מאוד מזיע בהנקות, זיעה קרה וממש נוטף. אני מלבישה אותו עדיין קצר, בגדים קלים כמובן, ועדיין מזיע מאוד בעיקר בפנים ובראש. גם בלילה. לא נראה שהוא מתאמץ במיוחד או שמשהו השתנה בדפוס היניקה.
זה נורמלי?

ושאלה נוספת שאולי לא לגמרי קשורה לכאן אבל עדיין. בשבוע האחרון ההרדמות בלילה מאוד קשות, הוא מסוגל להתעורר אחרי חצי שעה מרגע שנרדם, לבכות מאוד ואז שוב סאגת הרדמה שבמקרה הטוב לוקחת חצי שעה ובמקרה הפחות טוב 3 (!) שעות. בנוסף, שומדבר לא מרגיע אותו חוץ מציצי, הוא אוכל היטב לפני השינה, וכעבור חצי שעה/שעה מתעורר בבכי ולא מצליח להירגע עד שמקבל ציצי. כעבור שעה שוב מתעורר ושוב אותו סיפור, לא נרגע בשום דרך חוץ מציצי.
זה מעייף מאוד ומתסכל... חשבתי בעוד שבוע לצאת בערב לאנשהו עם חברה (לראשונה מאז הלידה) וכמובן להשאיר לבעלי בקבוק, ועכשיו אני מאוד חוששת לעשות את זה כי אצל בעלי הוא פשוט לא נרגע, ואני מפחדת שהוא ייכנס לבכי ההיסטרי שלו ושומדבר לא ירגיע אותו חוץ מהציצי.
יש עצות?
תודה !!

maayan2007

New member
אצלי אותו דבר (בן 8 שבועות)

מחכה לתשובות.
גם לגבי ההזעה וגם ההתעוררויות התכופות.

michal@gal

Active member
מנהל
לגבי ההתעוררויות

אחרי שתשללי כל סיבה אפשרית אחרת (מחלה, בקיעת שיניים, דלקת אוזניים) יתכן ומדובר בבעיית הירדמות.
במקרה כזה אפשר לנסות ללמד אותו להרדם ללא הנקה.
&nbsp
אל תחששי להשאיר אותו עם בעלך. גם אם יהיה קשה להרדים, זה לא סוף העולם. אבא ילמד להרדים אותו בשיטות אחרות, או שישאר ער וישחק איתו או שיראו יחד טלויזיה עד שתחזרי ( זה מה שהיה קורה אצלנו בדרך כלל
).

Belladonna Took

New member
לגבי ההזעה אין לי מושג, אבל לגבי ההתעוררויות,

אני לא הייתי מתעקשת על להרדים בלי ציצי. אני נוהגת להשתמש בכלים שהכי עובדים ושהכי נוחים לי ולתינוק. אם זה מה שהוא רוצה כדי להירדם, בגיל הזה הייתי נותנת בלי לחשוב פעמיים. בסך הכל הציצי הוא לא רק בשביל לאכול אלא גם בשביל להירגע, להירדם וכו'.
&nbsp
יש גם אפשרות שהוא פשוט צובר הנקות לפני השינה כדי לפתוח פערים גדולים יותר בלילה ואת בעצם מונעת את זה ממנו ולכן מתעורר שוב אחרי שעה... אולי תנסי ערב אחד לתת ללא הגבלה ולראות אם זה משפיע על הלילה.
&nbsp
אם את יוצאת, אני בטוחה שהוא ימצא את הדרך להירדם עם אבא ברגע שיבין שאת אינך בסביבה. תני לאבא ולו צ'אנס להתמודד עם הסיטואציה בעצמם כדי שגם בעלך יוכל לקחת חלק בטיפול בתינוק. בעלך יכול לשים אותו במנשא ולהסתובב איתו עד שירדם. אצל בעלי זו הדרך הקלה ביותר להרדים את הקטנצ'יק שלנו (בן 2.5 חודשים)

האם חם לו ?

מה הטמפ בחדר בו אתם שוהים ?
יש לחות גבוהה ?
אם את חושדת שזה לא קשור לטמפ - תנסי לפנות בשאלה לרופא ילדים שלכם
&nbsp
מנסיוני, נתקלתי כבר גם בתינוקות , וגם בנשים שהזיעו המון המון בזמני ההנקות
וזה לאו דווקא היה בשל בעייה מסויימת
אלא בעיקר בשל הטמפ'
ואצל אמהות בשל איבוד הנוזלים שנצברו לאחר לידה (גם שבועות לאחר הלידה)
&nbsp

למעלה