תינוק חדש

n o a 22

New member
תינוק חדש

שלום לכולם אני מבקשת שתמליצו לי על ספר שיכול להכין ילד שיהיה בן שלוש כשיתווסף תינוק חדש למשפחה. מתי כדאי לספר לו על התינוק החדש? נ.ב. שמעתי על ילד שלא רצה את התינוקת החדשה שהצטרפה למשפחה כי הוא חשב שלאמא יש פילפילונת בבטן...

תינוק חדש

אני לא מכירה ספר כזה (למרות שברור לי שיש באלו). מה שכן, אני מציעה לך לא לעשות "רוח וצילצולים" מסביב ללידה נוספת. פעם הורים היו קונים מתנות ומפנקים במיוחד את הילד הגדול לפני הלידה. הבעיה היתה שהילדים שלנו מאוד חכמים, וילד כזה הבין שאם אבא ואמא מפנקים אותו כל כך (שלא כדרך הטבע..) כנראה משהו איום ונורא הולך לקרות לו. לכן כדאי להתנהג כמה שיותר בטבעיות. אין מה לספר לילד על לידה לפני חודש שביעי, כשיש המון בטן. הם גם לא תופסים את הזמן. אני בגישה שצריך לענות לילד על השאלות שלו. לא להמציא לו שאלות חדשות בלי שהוא רוצה אותן. מזל טוב...

נעה גל

New member
ספרים וקלטת אחת

"הדודה שלי מרחוב הנביאים" של יורם טהרלב. הספר לא עוסק באופן ישיר בקבלת אח חדש למשפחה, וזו הסיבה שאני (וגם אורן) כל כך אוהבת אותו. א- הוא מצחיק ב- הוא מציג את המשפחה המורחבת באור חיובי. ג- הוא לא מתעסק בלידה באופן ישיר בקצרה, מסופר בספר על הדודה של המספר. היא אוהבת ילדים, נולד לה אחד, הוא עושה בלגן והיא חושבת שמשעמם לו, אז היא מביאה עוד אחד לעולם... ביחד נהיה מאוד שמח בבית וההורים מחליטים שהפתרון יהיה ילד שלישי. בדיעבד מתברר שהילד השלישי קטן מהשניים הראשונים ולכן, הוא צריך חברה בעצמו וזו העילה להבאת הילד הרביעי לעולם... וכך הם ממשיכים וממשיכים עד שיש שם 6 או 7 אחים והבלגן והשמחה חוגגים. חוץ מזה, יש את הקלטת "ילד בא מאהבה" שכבר דיברנו עליה כאן 1000 פעם. הגרפיקה שלה על הפנים, אבל, היא מעבירה מסרים ומסבירה איך ילדים באים לעולם באופן הכי ישיר שיש (זה במידה ויעלו שאלות "איך תינוק נכנס לבטן של אימא"). אצלנו אורן ממש התמכרה לקלטת הזו. ישנו עוד ספר, שכרגע אני לא זוכרת את שמו (בטח מישהו כאן יזכור) שמספר על שני אחים שאימא שלהם בהריון ואיך הם מתכוננים ללידה. הספר מצוין, הבעיה שלו היא שכמות הטקסט שיש בו היא ענקית ולא בטוח שילד בן 3 תהיה סבלנות לשמוע את כולו. יש גם את "האח הקטן של פס פס" של לוסי קזינס. הספר מקסים מבחינה גרפית (שווה לקנות אותו רק בשביל זה), הטקסט שלו לא ארוך, והוא כתוב בחרוזים. והמסרים שלו? לא יודעת מה להגיד לך... הוא יוצא מנקודת הנחה שיש קנאה בין האח הגדול לתינוק שנולד. בהרבה מקרים זה קולע, יש מקרים שזה לא המצב. יש גם את "אח חדש לגמרי" של דוד גרוסמן. אני באופן אישי לא מכירה את הספר, אבל דוד גרוסמן בדר"כ מטפל בצורה עדינה בכל הנושאים, ולכן, אני מעזה להמליץ עליו מבלי לראות אותו.

limori

New member
מתי לספר להם?

שאלת השאלות. רואי הבן שלי היום כמעט בן 5 ומגיל שנתיים וחצי הוא מבקש אח או אחות...לפעמים הוא ממש בכה עם דמעות למה הוא אחד והחברים שלו 2 3 וארבע. ועכשיו אני בחודש שביעי וסיפרנו לרואי כבר בחודש השני ואנחנו מצטערים מאד מאד מאד מאד מאד מאד מאד מאד מאד...ולמה??? לחכות שבעה חודשים זה המוןזמן וכל יום מחדש בכל שעה ובכל הזדמנות הוא שואל עוד כמה זמן הוא מחכה בקוצר רוח ללידה והוא מקנא מאד. אני חושבת שכדי לספר בשלב מאוחר יותר כמה שיותר קרוב ללידה. אני מצטרפת להמלצה על הקלטת ילד בא מאהבה הילד שלי מכור לקלטת. לימור

אני סיפרתי כשגילית את הפס הכחול ../images/Emo6.gif

אבל איך אפשר להתאפק ? באותה הזדמנות הסברתי לו איך הערכה לבדיקת הריון עובדת, כך שזכה לשעור חינם....עומר היה אז בן 5.

נעה גל

New member
גם אצלנו לא היתה בעיה. אורן שמעה

על ההריון עם איתמר כמעט על ההתחלה (היא היתה אז בת 3), וזה עבר חלק.

jole

New member
צריך להיזהר...

ב-2000 הריתי והיינו כל כך מאושרים שסיפרנו ללי מיד כי לא יכולנו להחזיק את זה בבטן. בחודש הרביעי בסקירת מערכות נתגלה מום בעובר והיה צורך לבצע לידה מוקדמת (הייתה מחשבה לקחת את לי איתנו לראות את הסקירה כי הוא היה נוכח בסקירה לפני זה) ואיזה מזל שהחלטנו להשאיר אותו בבית. מזל שאין להם הערכה של זמן ולא סיפרנו לו כלום פשוט הפסקנו לדבר על ההריון. תודה לאל הריתי מיד לאחר מכן והיום אנו חובקים את יהונתן (חודשיים וחצי) . צחקנו אז שמבחינתו אני בהריון כמו הפילים- שנתיים. לכן אני הייתי ממליצה לחכות לפחות לאחר הסקירה ואם אפשר עד שהילד מבחין בבטן ההולכת וגדילה. גם אם מספרים בחודש חמישי-שישי-זה עדיין זמן מאד ארוך עבורם לחכות. אבל שוב, זו רק דיעה של אמא אחת

נעה גל

New member
את בעיקרון צודקת, הבעיה היא,

שגם כשלא מספרים לילד, מדברים בטלפון עם חברים, מדברים על הבדיקות בבית עם בן הזוג, השכנה שואלת "באיזה שבוע את"? וכו´ ומה שקורה הוא, שיש המון התרחשות שהילד מודע לה אבל הוא לא מבין בדיוק על מה מדובר. ולא בטוח שזה מצב "בריא". כלומר, אם הילד ממש קטן (שנתיים, שנתיים וחצי) אולי לא הייתי טורחת לספר עד שיש בטן, אבל עם גדולים יותר ...

jole

New member
זה נכון שיש התרחשויות מסביב

ואותן קשה למנוע, אלא אם כן לא מספרים לאף אחד עד חודש רביעי לפחות. לי היה בן 4.5 כשזה קרה ופשוט לא חשבנו שיש לילד בגילו יהיה בוגר ככל שיהיה כלים להתמודד עם אובדן כזה. בנוסף מכוון שמיד התחלנו "לעבוד" על הבא בתור לא רצינו שהוא ייכנס לחרדות במהלך כל ההריון החדש שמשהו יקרה גם לתינוק הזה. למזלינו נכנסנו להריון חודשים ספורים לאחר אובדן העובר ואכן לא סיפרנו לאף אחד עד אחרי הסקירה המוקדמת.

n o a 22

New member
תודה לכולכן

לא חשבנו לספר לפחות עד חודש שישי/שביעי כשתהיה ממש בטן. נכון לעכשיו אף אחד לא ממש יודע חוץ מהמשפחה הקרובה ולכן הוא לא שומע דיבורים בנושא. האם הקלטת "ילד בא מאהבה" מתאימה לגיל 2.5-3?

n o a 22

New member
שאלה לגבי "הדודה שלי מרחוב הנביאים"

האם הספר "הדודה שלי מרחוב הנביאים" מתאים גם למשפחה שמתכננת כרגע רק שני ילדים? לפי מה שכתבת מדובר במשפחה שמתרחבת ל6/7 ילדים, האם זה לא יכול ליצור אשליה לגבי העתיד במשפחה שלא מתכננת כל כך הרבה ילדים ויותר מכך במשפחה שמתכננת מעט ילדים?

לאה_מ

New member
השאלה היחידה היא האם אתם אוהבים

את הספר. לא חייבים ליישם כל מה שקוראים בספרים. אחרת לא נקרא לילדים ספרים עם חיות מחמד אם אנחנו לא מתכוונים לתת להם לגדל חיה כזו בעתיד הקרוב, לא נקרא איתם ספרים על מסעות בעולם אם אין לנו כוונה לנסוע איתם לחו"ל וכו´. ובינינו, רוב המשפחות לא מגיעות למספרים המופלגים שמתוארים ב"דודה שלי מרחוב הנביאים".

אפרת_ח

New member
לדעתי "ילד בא מאהבה" עוד מוקדם מדי

אלא אם הילד/ה שואלים במפורש. הקלטת עוסקת תכל´ס בביולוגיה, ולפי איך שאני מכירה את הבת שלי (שלוש ורבע) זה עוד ממש מעל הראש שלה. אני אוהבת את הספר של רות פלס "תינוק צא כבר" שזכה אצלנו להצלחה גדולה.

אפרת_ח

New member
לגיל שנתיים וחצי הוא מתאים

הפואנטה שלו היא כמובן שגם ההריון יותר ארוך מהסבלנות

אצלינו... (כולל חדשות) ../images/Emo9.gif

אנחנו לא יכולנו להסתיר את התופעות שליוו את תחילת ההריון (בחילות, הקאות, עיפות וכו´) כי היינו בטיול. גייל שאלה וקיבלה תשובות אמיתיות. היא היתה אז בת שלוש ורבע ואני שמחה שהיה לה מספיק זמן "לעכל". לא נתקלנו בתופעות של קנאה רק בגלל העובדה שהיא ידעה על האח העתידי, לדעתי היא בכלל לא קלטה את משמעות הענין עד שהוא ממש הופיע בעולמה באופן ממשי (ביום א´ האחרון
). בסוף היא אכן נעשתה חסרת סבלנות, מה גם שההריון נמתח 10 ימים מעבר לתאריך, אבל בסך הכל התמודדנו עם שאלות כמו: "מתי אח שלי יבוא כבר?" ומשחקים נחמדים ביולדת ומיילדת - ממש לא נורא. עכשיו, לעומת זאת, יש בהחלט שינוי בהתנהגות שלה, אבל זה כבר לא שייך לנושא.

למעלה