תינוק חדש בקרוב...

איילה780

New member
תינוק חדש בקרוב...

הקטן בן שנתיים בקרוב תצטרף ב"ה קטנה (עוד כחודשיים) התחלתי להגיד לו שיש לאמא תינוק בבטן , הוא לא כ"כ יודע מה זה עדיין כי אין בסביבתו תינוקות קטנים. איך מומלץ להכין אותו? לקרוא ספרים? לקנות בובת תינוק? מה עושים? מה לא עושים?

ניקולי

New member
ישנן הרבה דרכים להכין

ישנם דברים שבאים באופן טבעי לחלוטין. עצם זה ששיתפת אותו בלידת התינוקת החשה הקרבה ובאה זה כבר להכין אותו. אפשר לקרוא לו ספרים, להראות לו תמונות שלו שהיה תינוק ולאמר לו..."אתה יודע..עוד מעט תהיה לנו תינוקת כזו קטנה, בדיוק כמו שאתה היית" וישנן עוד דרכים שכרגע לו ממש עולות לי בראש, אני בטוחה שתהיינה כאן בנות שתוכלנה לסייע יותר. שיהיה בשעה טובה והמשך הריון קל ותקין

ר ע נ נ ה

New member
קודם כל מזל טוב

כמה עצות שעבדו אצלנו כשלליהי נולד אח: להקריא ספר אחד בנושא - אצלנו הלך טוב עם הספר "אחלה אח" כי יש שם ילדה קטנה שנולד לה לאח, יכול להיות שאצלכם יעבוד ספר אחר שהוא יכול להזדהות עם דמות האח הגדול. לדפדף הרבה באלבום התמונות של הילד שיראה שגם הוא היה תינוק שהיה פעם בבטן ולספר איך הוא נולד, כמה שמחתם כשהוא בא וכו' (את המנהג הזה עם התמונות אני המשכתי גם אחרי הלידה כי ראיתי שזה ממש עוזר). יש אמהות שקרוב למועד הלידה עושות הכנה לקראת ה"העלמות" לבית החולים - אני לא עשיתי כי הרגשתי שזה יכניס אותה לסטרס ובמילא לא ידעתי מתי זה יקרה. צריך לדבר על כך שיש תינוק בבטן, שכשהוא יצא בבית חולים נביא אותו הביתה ולהראות לו איפה הוא יישן, לעשות את זה מידיי פעם אבל לא להפריז - לא לנדנד לו ולא להניח או לצפות שהוא ישמח על כך... במילא אין סיכוי שהוא יוכל לדמיין את החיים עם אח קטן - הרי גם אנחנו, ההורים, לא ממש יודעים איך זה יהיה עד שזה קורה.

נושקולה

New member
מה שאנחנו עושים

רותם יהיה בן 3 כשאלד ככה שהוא גדול יותר וגם כנראה מבין יותר כי כבר מזמן הוא שאל אם לאמא יש תינוק בבטן (הרבה לפני שהתכוונו לספר) אבל זה בגלל שיש סביבו מלא נשים בהריון ותינוקות. אנונ קוראים את משפחת הפילפילונים, ואת בבטן של אמא, ומסבירים שגם רותם היה קטן, וינק מהציצי של אמא רק חלב, והחלפנו לו חיתול וכו', וכשיותר יתקרב התאריך נדבר יותר על זה שכשהתינוק יוולד אז לאמא יהיה קשה יותר "להתייצב" בכל פעם שהוא יקרא לי, והוא יעזור לי עם התינוק וכו'. כרגע הוא מדבר על כמה הוא אוהב את התינוק שיוולד, וכשהוא רואה תינוק הוא מיד מלטף ומתייחס יפה אבל אני לוקחת בחשבון שכשיגיע רגע האמת לא יהיה פשוט...

מה שאנחנו עשינו

אמונה בת שנה ו7, ולפני חודשיים נולד לה אח חדש. מהרגע הראשון שידענו על ההריון סיפרנו מידי פעם שעוד מעט יהיה לה אח חדש, ושהוא אוהב אותה ואבא ואמא ימשיכו לאהוב אותה כמו פעם. מידי פעם נתנו לה לעשות "טובה" לתינוקי. וכשהם נפגשו בפעם הראשונה שמואלי "הביא לה מתנה" - בובת תינוק. שתהיה לך לידה קלה

למעלה