תינוק ב שנה ו-8 חודשים

tbh12

New member
תינוק ב שנה ו-8 חודשים

הנכד שלי בן שנה ושמונה חודשים. ההתנהגות שלו נראית לי לא תקינה. הוא לא מסוגל להעסיק את עצמו. כל הזמן הוא חייב להיות במרכז. או שמשעשעים אותו או שהוא משעשע את כולם. מצבי הרוח שלו קיצוניים. מאוד אנרגטיבי לטוב ולרע. לא מצליח לבטא במילים את מה שהוא רוצה אבל כן מצליח להעביר את כל הצרכים שלו ללא מילים. לא מסוגל לראות סרט של ילדים רצוף אפילו 5 דקות. או שהוא קם ורוקד באמצע או שהוא פשוט קם ומחפש גרוי אחר. הציור שלו זה שתים או 3 חריטות עצבניות על הדף ושוב עובר לעניין הבא. מאז שנולד הוא לא היה שקט. כל הזמן התפתל בידי הוריו. היה באי שקט כולל בלילה. במעון הוא המלך!!! אומרים לנו שהוא מנהיג שם וללא מילים. כולם אוהבים אותו. הוא משתתף בכל: משחקים, מחיאות כפיים, ריקודים, עוזר לגננות להאכיל את ה"תינוקות" וכל זאת ללא השפה. ממש מעניין איך הוא עושה זאת... האם ניתן להקל עליו ועל הוריו את גידולו? באיזה גיל אפשר לאבחן? היכן מאבחנים ילד בגיל כזה? האם בניצן? מאיזה גיל צריך לגשת לאיבחון? תודה מראש לכל מי שיפנה אותנו למקומות המתאימים. סבתא דואגת.

irisshani

New member
סבתא יקרה

הנכד צעיר מדי לאבחון חייבים לזכור שפעוטות נוטים להתנהגויות כאלה ואחרות. במידה והתגובות אכן מוגזמות רצוי לפנות למרכזים להתפתחות הילד של קופות החולים. אבחון הפרעת קשב רצוי מגיל 5 ואילך ובמרבית המקרים הרופאים יגידו לחזור בסוף כיתה א

tbh12

New member
כל הכבוד

על התגובה המרגיעה!!! ניראה שאני אהיה צמודה אליכם עד שיגיע לגיל 5. האמת?! אני מודאגת כי סבלתי (ועדיין סובלת) מכל התסמינים שמפורטים כאן. תמיד חשבתי שאני "לא נורמלית"! והתגנבה לי ללב חלחלה בשקט בשקט שאולי עבר משהו בתורשה ממני. אגב שאר הנכדים מאוד רגועים. יקירה, שוב תודה לך האיכפתיות

irisshani

New member
שמחתי

דרך אגב בעבר קיימנו סדנאות לקבוצת סבתות וגם אלי להדרכה לעיתים אני מזמינה סבים וסבתות וזה פשוט ניפלא לראות את השינוי שנוצר בעקבות מעורבות של סבים וסבתות בנוסף לא להבהל להפרעת הקשב יש יתרונות רבים....

סבתא יקרה,ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אצלי בבית, 'לא נורמלי' זו מחמאה
כולנו ADHD באהבה רבה, וזו אחת מהבדיחות שלנו... וברצינות- לדעתי כדאי לגשת למכון להתפתחות הילד של קופת החולים. מצרפת קישורים עם מידע לגבי פעוטות ואבחונם.

למעלה