תינוק (בתקווה) צמחוני

Dolevmom

New member
תינוק (בתקווה) צמחוני

דבר ראשון רציתי לספר אם מישהי אי פעם תתעניין או מתעניינת. העברתי הריון טבעוני סתם כי הגוף שלי הקיא כל דבר אחר תוך שניות. סיימתי הריון עם המוגלובין 14 (שזה המוןןןןןן למי שלא מבינה בזה) ובלי לקחת שום תוספים (רק מיץ תרד טבעי ודי דוחה)
ההנקה נכשלה לצערי מהר מאד ותוך 3 חודשים עברנו לפורמולה. מאז ההריון התחלתי לנטות לכיוון של צמחונות וטבעונות חלקית. אבל הילד שותה כמויות של חלב פרה כל יום דרך הפורמולה וזה מפריע לי.
בזמנו הסתכלתי וחיפשתי מידע על פורמולות מסויה ואמרו לי שזה נורא מזיק. היום הוא כבר בן 10 חודשים ומשלב גם קצת מוצקים. השאלה שלי היא עד כמה אפשר לתת לו תחליפי סויה וחלב שקדים במקום הפורמולה החלבית?
תודה!

l coyote l

New member
מי "אמרו"? ומה המידע שיש ברשותך?

עד כמה הוא קונקרטי ומנומק?
חלב פרה שנוי במחלוקת בפני עצמו.
הבעיה עם פורמולות היא הפורמולה... חלבית או צמחית, היא לא משתווה לחלב אם.

מומלץ להתייעץ עם תזונאית טבעונית שמבינה בתינוקות (חפשי את טל חייקין ו/או נטלי שווינקלשטיין).

למיטב ידיעתי אין בעיה עם חלב שקדים בפני עצמו, אבל צריך להבין שרק בגלל שמשהו נראה כמו חלב, לא אומר שהוא מכיל את אותם רכיבים.
כל חלב באשר הוא (שקדים, פרה, אורז, אם, שיבולת שועל, סויה) הוא בעל הרכב משלו ושונה בהרכבו משאר משקאות החלב.

בגיל שנה אפשר לוותר על הפורמולה לגמרי

המוגלובין 14 בלי תוספות בהריון? כבוד!

בגיל הזה אפשר כבר לשלב הרבה יותר מוצקים ובגיל שנה אפשר לוותר על פורמולות לגמרי (לא תמצאי את זה כתוב בפירוש אבל בקריאה בין השורות המסמכים של משרד הבריאות הישראלי והעולמי אפשר להבין את זה).
באמת מאוד מלכלכים על הפורמולה מבסיס סויה בגלל חשדות מסויימים שקשורים להורמונים בפולים. אני מבינה את הרצון אבל לא הייתי מחליפה פורמולה בשלב הזה. הרבה פעמים תינוקות מגיבים פחות טוב לשינויים במזון (כאבי בטן וכ'ו) אז הייתי משקיעה אנרגיה בלנסות להעלות את כמות המוצקים ולעבור לתזונה כראות עינך בגיל שנה. (דרך אגב- שיבולת שועל טחונה עם תמר וחלב שקדים זה מעדן!)

למעלה