תינוק בן חצי שנה...

TheGreatNut

New member
תינוק בן חצי שנה...

חולה יחסית הרבה, לפי מה שידוע לי הרבה יותר ממה שמרבית הפעוטות חולים בגילו. האמא צמחונית מזה שנים, לא אכלה בשר גם בזמן ההריון, והתינוק גם הוא אינו אוכל בשר כיום (כלומר גם לא דרך ההנקה משום שהאמא צמחונית). האם יכול להיות שזה קשור? שהצמחונות לא בריאה עבורו? תודה.

נדרש אבחון מסודר לפני שאפשר לתת תשובה

אני ממליץ על IPEC כשיטת אבחון וטיפול קיניסיולוגית, שתאפשר מיקוד בשורש הבעיה. אפשר לקבל פרטים דרך המסרים או דרך האתר שלי

מכיון שאני מכירה תינוקות

שניזונים מבשר וגם הוריהם ניזונים מבשר והם בכ"ז חולים.... אז לא נראה לי שזאת הבעיה העיקרית שמביאה למחלות חוזרות אצל התינוק הזה. יש עוד מרכיבים גנטיים ואחרים שיכולים לייצר מצב כזה. ובמקביל לא מזיק לעשות בדיקות דם לבדקית חוסרים. עירית

יעל ND

New member
לשאלתך

לא חושבת שיש קשר. צמחונים דוקא בדרך כלל בריאים יותר, פחות סובלים מהשמנת יתר וכל הבעיות הקשורות בה, יש להם פחות בעיות חילוף חומרים וכתוצאה מזה הם בין היתר גם עמידים יותר מפני המחלות. במילים אחרות, הייתי ממליצה לחפש סיבה אחרת.

hal767

New member
במה חולה התינוק?

האם במחלות ההצטננות למינייהן? אם תפרט יותר, אוכל להשיב לך במדוייק. תזונה צמחונית היא מעולה, אך חשוב שתעשה נכון. תזונה צמחונית שאינה נכונה, אין בה את יתרונות הדרך, למעט כמובן הנזקים שנגרמים לגוף האנושי כתוצאה מאכילת בשר בעלי חיים.

TheGreatNut

New member
התינוק לא שלי.

אין לי מידע מפורט במה בדיוק הוא חולה. ואני אישית חושב שאכילה צמחונית נכונה אינה נכונה לכל אדם. יש אנשים שהגוף שלהם זקוק לבשר, ויש כאלו שהגוף שלהם יכול להסתדר יפה בלי במידה ואכן שומרים על תזונה צמחונית נכונה.

hal767

New member
כן, אבל זאת הנקודה החשובה ביותר

לכן חשוב שתציין נקודה זאת. נסה להביא מידע מדוייק. ואני חולק עליך באשר ליכולת הגוף האנושי לעכל בשר ולהיזון ממנו. יש שנפגעים יותר ויש שנפגעים פחות מאכילת בשר, כפונקציה של מינון ויכולות הגוף לסלק את פסולת הבשר. יכולת זאת היא אינדבידואלית, כלומר, שונה אצל אנשים שונים. בכל מקרה, הגוף אינו זקוק לבשר.

TheGreatNut

New member
איפה היה המין האנושי אם כולנו היינו חושבים...

אותו הדבר. אבל זה לא מוזר בעיניך שאתה מתייחס לבשר כפסולת? או שב-"פסולת" אתה מתכוון לכל החומרים שהעשייה דוחפת לתוך בשר?

hal767

New member
לא מוזר לי

בשר הוא פסולת כשמדובר באדם. בוודאי שהרעלים המתוספים לו הם מסוכנים לבריאות.

TheGreatNut

New member
ונראה לי לא פייר...

שבתור מטפל שלא עבר ובדק יותר מ-0.00000000001% מאוכלוסיית העולם, החלטת שכל בני אדם לא זקוקים לבשר. כלומר, זה נראה לי סבבה ואני מכבד את הדעה שלך. אבל נראה לי לא פייר >>לייעץ דבר שכזה למטופלים שלך<< כשלא יצא לך לבדוק אפילו את אותו האחוז המינורי שציינתי מאוכלוסיית העולם בנוגע להשפעת הבשר על גופם וחייהם. מאין לך היכולת להגיע למסקנה גורפת שכזו?

hal767

New member
כולם בני אדם

לכולם אותה מערכת עיכול ואותם צרכים תזונתיים. ישנה אינבידואליזציה מסויימת כפונקציה של גיל, איזור גיאוגרפי בו חיים, אורח החיים, מצב בריאותי וכד', אבל לכולם אותה מערכת עיכול היודעת לטפל כראוי במזון צמחוני ואינה יודעת לטפל כראוי בבשר בעלי חיים.

TheGreatNut

New member
כולנו בני אדם, אין ספק.

אבל אתה עדיין לא ענית על השאלה. מאיפה לך הידע שבשר אינו בריא לבני אדם?

TheGreatNut

New member
זו לא תשובה בעיני.

להגיש טקסט על עניין כל כך מהותי, זו לא תשובה בעיני. בערך על כל נושא מהותי שנחקר בעולם הזה יש מאמרים ומחקרים שאומרים "ומוכיחים" א' ומולם יש לא פחות מחקרים ומאמרים שאומרים "ומוכיחים" ב'. ו-א' הוא כמובן ההפך מ-ב'. ידע טיפולי >>אמיתי<< הוא כזה שהמטפל יכול להרגיש ולראות, ולא משהו שהוא קרא ושינן. ידע טיפולי אמיתי הוא ידע חוויתי ולא מידע שיכלי. ובדיוק בגלל זה מטפל שחושב שהוא יודע המון, בדרך כלל לא יודע הרבה בכלל (זו הייתה אמירה כללית ולא אישית אליך. אני הרי לא מכיר אותך ולא את יכולותך הטיפוליות). ואולי אתה יכול להרגיש שבשר לא עושה >>>לך<<< טוב, שזה מאוד הגיוני. אבל אתה בפירוש לא מסוגל להרגיש את זה על שאר תושבי כדור הארץ, מעצם העובדה שלא פגשת אפילו מיליונית האחוז מהם במסגרת טיפולית. לדעתי זה חוסר אחריות מקצועי להגיד למטופל שבשר לא טוב לבני אדם, כשאתה מתבסס על טקסטים ועושה הכללה שכזו. אפילו אם היית עורך אישית מחקר על אלפי אנשים לאורך עשרות שנים, אפילו אז לא היה לך הביסוס לעשות הכללה שכזו. זו דעתי.

0 אור 0

New member
האמת שאני מאד מעריכה את האיפוק

לאחר שבעבר היו כאן מלחמות עולם בנושא של בעד ונגד צמחונות / טבעונות (ואתה בהחלט יכול לחפש בעבר , תמצא דברים הרבה יותר ארוכים ומנומקים של האל ואחרים), ומאחר שאין סיכוי לשכנע את המשוכנע (בעד או נגד), אנחנו ביקשנו שלא להפוך כל שאלה שקשורה בתזונה להזדמנות להתחיל את הנושא מחדש. מהות הפורום הזה היא בשיתוף בין מטפלים מגישות שונות ופילוסופיות שונות, ואנחנו מנסים לא למשוך אחד את השני לויכוחים, אלא למצוא את המשותף, או להדגיש את השונה בלי להכנס לנסיון לשכנע אחד את השני לשנות את אמונתנו הבסיסית. אולי זה קצת "צמחוני", אבל זה מוכיח את עצמו, כאשר אנו מצליחים ללמוד ממטפלים בשיטות אחרות, שללא ההדברות והקבלה היינו ממשיכים להתווכח אתם על ההגיון שבבסיס שיטתם.

TheGreatNut

New member
אחלה.

העניין של התגובות שלי לא היה צמחונות, אלא נתינת מידע למטופל באופן כללי. קשה לי מאוד כשמטפל אומר למטופל שהעולם עובד כמו שהוא, המטפל, תופס שהוא עובד. במקום להגיד למטופל - ככה אני אישית תופס שהעולם עובד, יש הרבה שחושבים אחרת, ואתה מוזמן לבדוק את זה בעצמך. מטופלים פעמים רבות לוקחים דברים שהמטפלים אומרים להם בצורה די עיוורת, מבלי להפעיל שיקול דעת (במיוחד כאלו שחווים לראשונה הצלחה בעולם הטיפול האלטרנטיבי ונוטים להביט עליו כמו על מעשה קסמים). מאוד חשוב לשים לזה לב ולא "לנצל" את זה. אני לא מנסה להגיד שיש מטפלים >>שמנצלים<< את זה (במובן הרע של המילה), אלא פשוט שיש כאלו שנותנים את ה-"אני מאמין" האישי שלהם למטופלים מבלי לשים לב למצבו של המטופל, ומבלי לציין שזה ה-"אני מאמין" שלהם ולא האמת האחת והיחידה. אבל אני בשמחה ארד מהשרשור הזה.

0 אור 0

New member
אתה בדיוק קולע לסיבה העיקרית שהיה לי קושי

להחליט ללמוד תזונה, פגשתי יותר מדי נטורופתים שיש להם תשובה אחת קבועה כמעט לכל דבר - להוריד חלב, לתת תוספים ... חוץ מהשוני ב"מרשם" הזכיר ל בדיוק את הרופא שהולך לפי חוקים קבועים. בסופו של דבר לא מצטערת שלמדתי, אבל אני תמיד משתדלת לעמו על המשמר לא לקחת דברים כמובנים מאליהם. לא לקפוץ באבחון לדבר הראשון שבולט לעין, אלא לראות אם יש עוד היבטים, וכמובן לא לתת אותו פתרון לכל המטופלים (למרות שגם לי יש איזשהו בסיס של אמונה שיש דברים שנכונים לכולם כמו מים, תנועה, סיבים, יותר טבעי, פחות רעלים ...)

TheGreatNut

New member
אחלה, תודה על התגובה.

גם לי כמובן יש אמונה לגבי איך דברים מסויימים עובדים בעולם. לכל אחד יש. נראה לי שזו באמת נקודה טובה לעצור עם הנושא הזה.
שבת מקסימה.

TheGreatNut

New member
ובקשר לשכנוע...

אני לא ניסיתי לשכנע את hal767. היה לי חשוב >>שאחרים<< יקראו את מה שאני כותב, ואולי זה ידבר למישהו.

למעלה