תינוק בן חודש וחצי

kobiiris

New member
תינוק בן חודש וחצי

הי אסתר, נחמד לשוב הנה עם ילד שני התינוק שלנו בן חודש וחצי, יונק מצויין משקלו כמעט חמישה ק"ג. אני מוצאת את עצמי חוזרת על טעויות של הבן הראשון והתינוק נמצא הרבה על הציצי במשך היום. השאלה שלי היא מתי אני יודעת שהוא רוצה לינוק ומתי הוא רוצה את הציצי כמוצץ? (הוא אינו מוצץ מוצץ). במשך היום הוא ישן יפה ובלילה יש לו שינה אחת של ארבע- חמש שעות ואחר כך מתעורר כל שעה וחצי ויונק שמתעורר לפעמים רק חמש עד עשר דקות ), האם ישנה דרך להאריך את טווח השינה של השעה וחצי? שאלה נוספת היא עדין יש לי חוסר איזון בכמות החלב בין שני השדיים ובצד אחד ישנן כמויות גדולות של חלב שלפעמים מקשות עליו לינוק מה לעשות. תודה מראש איריס

Revili

New member
תדירות הנקה

למה לדעתך הנקה כל שעה וחצי (בגיל 6 שבועות) מוגדרת כטעות...לדעתי תדירות ההנקה אצלכם היא הגיונית לחלוטין - שינה ארוכה יותר בלילה ותנונות קצרות ביום שבינהן הוא בעיקר רוצה לינוק/למצוץ/להיות עלייך...בגיל הזה זה סביר לחלוטין. כדי להבדיל בין צורך בחלב לבין צורך במציצה, צריך פשוט להציע לו לינוק...אם הוא לא רעב, הוא לא יאכל ותוכלי לנסות להציע לו מוצץ...למרות שרוב הסיכויים שהוא יעדיף את השד גם לצורך מציצה וקירבה אלייך. לדעתי, בגילו, אין דרך וגם אין הרבה טעם לנסות ולהאריך את את זמני השינה...אם יש לו תנאים סבירים לשינה, הוא פשוט ישן כמה שהוא צריך באותו זמן. לגבי ההבדלים בין הצדדים, נסי להניק מהצד הקטן התחילת ההנקה, כאשר הוא רעב ויש סיכוי שירוקן היטב את השד...ההבדלים יהיו פחות מורגשים בעתיד.

למעלה