תינוק בממד

מיכל75

New member
תינוק בממד

שלום לכולם, הייתי רוצה להשתמש בממד שלי כחדר לתינוקת בת חודשיים. האם זה בעייתי?הבית בנוי מפומיס. תודה לעונים, מיכל

תרדיס

New member
אני לא מומחה בעיניין הזה אבל..לדעתי לא רצוי.

בבלוקים אני יודע שאין כל בעיה, הבעיה לפי מה שגם אני שמעתי (לא חקרתי בנושא) היא דווקא במסת הבטון הגדולה שיש בממ"ד, ושהבטון משחרר גז/קרינה במידה כזו או אחרת, שמזיק לנו, ושהממ"ד הינו יחידה שמראש פחות מאווררת ופתוחה לניטרול תופעות כאלה. תנסי למצוא תשובה דרך חיפוש על השפעותיו של הבטון עצמו. באמת איני יודע כמה רציני וממשי "האיום" הזה. בהצלחה.

בינא

Member
ממ"ד אינו מסכן תינוקות ובטח שלא מקרינה...

הקרינות המדוברות הן קרינות אפסיות יחסית לכמויות שנמצאות כיום ברחובות... אז מה? תפסיקו לקחת את הילדים לפארקים? ללכת איתם ברחוב? לבלוק הפומיס יש קרינה גבוהה מכל מוצר אחר מבטון בגלל שהוא מורכב מחומר געשי... אף אחד עוד לא הוכיח כי בלוק הפומיס מוציא קרינה לאחר גמר הבניה כשהוא מכוסה טיח וצבע ולמעשה גם לא כשהוא יוצר בתהליך היצור... ...ללא ספק יצרנים של בלוקים אחרים... ממנים מחקרים מסוג זה כדי להוציא אותו מהשוק... מסיבות של תחרות כלכלית... אין שום בעיה, למיטב ידיעתי, בגידול ילדים בבתים שבנויים מכלל החומרים המותרים לבניה כיום בשוק הישראלי והעולמי. כל הסיפורים של קרינות למיניהן, בעיקר של גז ראדון שהוא כבד מהאוויר וקיים רק בתת הקרקע במקומות בודדים בארץ, נועדו לקדם מכירות של שרלטנים שעוסקים בתחומי המדידות בתחום. הייתי מציע לכל הבונים להיות רגועים מבחינה זאת, כל זמן שהם בונים מעל לקרקע וברוב המדינה גם מתחת לקרקע...בכל סוג של מרכיב בניה. המודעות הגוברת לנושא הקרינה מביאה באופן טבעי גם חרדות, אבל במקרה זה, אין להן שום הצדקה או הוכחות...

בינא

Member
עוד משהו על קרינה רדיואקטיבית מבטונים

ההגנה כנגד קרינה רדיואקטיבית על הליבה של כורים גרעיניים, עשויה מבטון... איוורור חדרים, ללא קשר ממה הם בנויים, חשוב בדיוק כמו הניקיון. חומרי הבניה המבוססים על מלט, נוטים לצבור בתוכם לחות ולהעביראותם הלאה. זה מתבטא בצורות שונות כמו "הזעה" של הקירות בחורף עקב הפרשי טמפרטורה בין פנים לחוץ בגלל חימום בתוך הבית ללא פתיחת פתח לאיוורור או סתם לחות על הקיר בפנים בימי הגשמים. גזים כבדים מהאוויר, כמו גז ראדון, קיימים אך ורק בתת הקרקע, רק במקומות מסוימים בארץ בהם הייתה בעבר פעילות געשית או שנוצרו בהם סדקים מעל לאזור כזה. שכונת תלפיות מזרח בירושלים, בה נמצא גז כזה במקלטי בי"ס שנבנה במקום, היא דוגמא למקום כזה בו לא מומלץ להתחפר בקרקע. לחילופין יש להשקיע הון לא קטן בציפוי תחתית רצפת הבטון והקירות של האלמנט החפור, כנגד קרינה כמו גם לאיטום נגד מים. בממ"ד הרגיל הבנוי בכל דירה ובית משנת 1991, אין סיכוי למצוא גז ראדון שכן הוא כבד מהאוויר...גם גזים אחרים לא תמצאו שם חוץ מגזי פליטה של המכוניות...אם מאווררים את הממ"ד בשעות הלא נכונות.

Z ליאור

New member
גם הפומיס פולט קרינה ...

ואין סוף וגם בלוק שחור פולט קרינה וגם ,וגם ,וגם ... במידה והממ"ד מאוורר באופן סדיר קרי דלת פתוחה ,חלון פתוח מדי פעם, אין ולא אמורה להיות בעיה. (איני רופא וחלה חובת הזהירות)

גז ראדון בבניינים- מאמר של פרופ' קובלר ולויט

בבטאון הפקולטה להנדסה אזרחית בטכניון (בין הקורות) ספטמבר 2009 . מאמר מדעי, אבל גם הדיוטות יבינו את רובו (חבל שאני לא יכול להעלות אותו) אבל אציין שלוש נקודות הנוגעות לענייננו. " המקורות העיקריים של הראדון בבניינים הם חדירה מהקרקע ושפיעה מחומרי הבניה. ריכוזי הקאדון באטמוספירה הם בדרך כלל נמוכים מאד... . "ראדון במקלטים ובממ"דים באופן טבעי, ניתן לצפות לריכוזי ראדון במקומות חסרי אורור- במקלטים ובממ"דים, למשל. ידוע שמקומות ללא אוורור מהווים "מלכודת" לראדון. אי לכך בבניית מקלטים, יש לדאוג מראש לאיוורורם באופן רציף ותמידי באמצעים טבעיים או ע,י אוורור מאולץ.......יש לצפות לקצב שפיעת ראדון גבוה יותר מן הקירות עקב עובי הבטון הגדול (בעיקר בקירות ותקרות מקלטים) ניתן לצמצם את קצב השפיעה באמצעות צבעים/ציפויים מיוחדים" "מקורות הראדון בבניין: -קונוונציה כמרכיב האוויר מן הקרקע -85-90% -דיפוזיה דרך רכיבי בניה - 2-5% - שפיעה מחמרי בניה מינרליים 10-15% - מים ביתיים 1-2% " בהערת אגב, אוסיף, שבמקלט גדול תת קרקעי ,היו לנו בעיות של רכוז גבוה של ראדון, ובייעוץ שקבלנו מפרופ' קובלר,פתרנו את הבעיה בעזרת וונטות שהורכבו על צנורות האיוורור. ולא היה כל צורך לבצע ציפויים מיוחדים. אני לא חושב שבממ"ד ,מוצדק להשקיע בצבעים מיוחדים ויקרים לדעתי איוורור טבעי דרך החלון ודלת פתוחה של הממ"ד פותר לחלוטין את החשש מהצטברות ראדון.

צביקי5432

New member
גם טלפון סלולרי פולט קרינה

עושה רושם שאת בהלת הראדון יוצרות החברות הסלולריות.

isi5

New member
אם יש משהו שמשמח אותי בבניה הזו זה :

להוציא את הילדה אחרי שנים בממ"ד . ממש חלום עבורי . בגנטיקה שלנו - יש חולי סרטן , ואני מתה מפחד .

gerbibik

New member
לפי בדיקות שנערכו

ניתן כיום לצבוע את קירות הפנים בממד כנגד גז ראדון, הצביעה פשוטה וקלה. מדובר בשימוש בצבע יסוד הנקרא "יסוד קושר לרב גמיש" ע"ב טרפנטין, ומעליו ניתן לצבוע בצבע אקרילי ע"ב מים "סופרקריל 2000" (צבעים של טמבור).

למעלה