תינוקת קטנטנה - כותבת כאן כדי להתחזק

1Gesund

New member
תינוקת קטנטנה - כותבת כאן כדי להתחזק

אני אמא לתינוקת בת שנה וארבעה חודשים. היא מעולם לא הייתה גדולה, אבל בגיל חצי שנה התחילה לשבור עקומות עד שהגיעה לאחוזון שלוש המכובד. ואז גם אחות טיפת חלב הבאמת מקסימה ותומכת שלנו, שכל הדרך עודדה ואמרה שהירידה באחוזונים אופיינית לתינוקות יונקים בגיל הזה, הפנתה לבירור גדילה והמליצה שנראה רופא אנדוקרינולוג. וזהו, על אף שידעתי שזו טעות, ושברגע שאתה רואה רופאים הם רק מחפשים את החולי ואת הבעיה, והנחת המוצא היא שמשהו לא בסדר ונותר רק להניח להם למצוא אותו, וכבר עברתי את זה פעם אחת על עצמי, ופעם נוספת בהריון לחינם, הלכנו לרופא.

אז זכינו לכותרת הנעימה והמעודדת "כשל בשגשוג"
ולעוד כמה השערות שפשוט לא הגיוניות בעיני, הפנייה לדיאטנית ולבדיקות דם, וכמובן המלצה חמה להפסיק להניק. ואני מרגישה כל כך חסרת אונים, כי אני לא רופאה, ואני באמת חושבת שהדבר הנכון לעשות הוא להניח לה לנפשה ולראות מה קורה, אבל אין לי את הכלים להעריך נכון את הסיטואציה. ולמרות שאני יכולה למצוא נסיבות מקלות, כי גם אני קטנה וכשהייתי ילדה תמיד היו שואלים את אמא שלי אם הכל בסדר, ואם אני אוכלת, והיא באמת תינוקת מאד נמרצת, שלא יושבת יותר מדקה אחת על הטוסיק הקטן שלה בלי לזוז, אז אני נלחצת, ונסחפת למעגל הזה של בדיקות דם ורופאים.

אז האנדוקרינולוג אומר שאי אפשר לומר שילד דומה להוריו עד שהוא מגיע לבגרות, ושעד גיל שנתיים הגודל נקבע בעיקר ע"י התזונה, ואחרי גיל שנתיים ע"י ההורמונים. ושיכול להיות שהיא לא צורכת מספיק קלוריות ולכן לא גדלה. היא שברה קודם את אחוזוני המשקל, ורק אח"כ את אחוזוני הגובה וזה תומך בטענה הזו, לדבריו. אבל אנחנו מעולם לא מנענו מהילדה הזאת אוכל, ומאז שהתחילה לאכול, ובמיוחד בתקופה האחרונה, אני מקפידה על תזונה משמינה ככל האפשר, והיא אוכלת טחינה, ושקדיה וירקות תמיד עם שמן זית ומאד אוהבת אבוקדו. ולאחרונה כבר רק רציתי שתשמין, אז הוספתי לתפריט גם חמאה וגבינות שמנות, והיא אוכלת גם הרבה צ'יפס. ובכלל, הטענה שהיא לא יודעת לווסת בעצמה את כמות הקלוריות שהיא צריכה נשמעת לי מוזרה. ואם היא הייתה רעבה, לא הייתי יודעת? ומה הייתי יכולה לעשות אם כן, להאכיל אותה בכוח?
כמו כן, נאמר לנו שבבדיקות דם שעשינו הסוכר נמוך בשביל בדיקות דם שנעשו לא בצום, וייתכן שהדבר מרמז על חוסר בהורמון גדילה (שבין היתר מסייע בפירוק סוכרים וחלבונים). וקיבלנו הפנייה לעשות בדיקות דם בצום. עשינו שוב, לא בצום (יונקת בלילה), ושוב יצא נמוך. גם הטריגלצירידים בדם יצאו גבוהים, והופננו ליעוץ גסטרו..

טוב, בטח הבן אדם היחיד שהגיע עד כאן היא אני. אבל למקרה שלא - מה הייתן עושות? בדיקת דם בצום? זה אומר לילה של צרחות..

בדיקת דם בצום בהחלט. אח"כ תחליטי אם את מטפלת ומה בדיוק את

עושה, אבל אני חושבת שאת באמת צריכה לדעת האם יש בעיה רפואית אמיתית או שזו סתם גנטיקה.
אח"כ תחליטי מה את עושה עם זה ואם את מטפלת ע"פ המלצות הרופאים או לא (במידה וימצא משהו), אבל לבדוק ולדעת לדעתי צריך.

אני כותבת לך כאמא לילדים רזים, כולל אחת שעברנו איתה בדיקות

תראי, את בדיקות הדם אינני יודעת לפענח. מה שאני כן יודעת זה שמניסיוני, קל מאוד לכולם להאשים את ההנקה בכל תחלואי העולם. ראיתי את זה קורה שוב ושוב ושוב... האמא נלחצת, מפסיקה להניק, ו.... אחרי חצי שנה מגלים שהילד עדיין קטן ורזה
כך שבעיני, ההמלצה להפסיק להיניק היא אבסורדית. אל תקחו מילד שגם ככה הוא רזה וקטן, את התזונה הכי עשירה ובסיסית שלו. במקום זה, לא עדיף להוסיף ולהנחות בתזונה טובה ובריאה לילד? בנוסף להנקה, ולא במקומה. מעבר לכך, להסתכל רק על הגודל זה מטופש ממש בעיני. שוב אני מסתייגת מעניין בדיקות ואת הדם שלכם כי אני לא מומחית בעניין וייתכן שיש משהו לא תקין. אצלנו יצאו לילדה קטנטונת לכל הדיעות, בדיקות דם תקינות פלוס פלוס, עשינו בדיקות מקיפות שכללו גם בדיקות הורמונליות שונות, תפקודי תריס, וצילום כף יד. הכל יצא סופר תקין, ולתזונאית כבר לא הלכנו כי ידעתי שהילדה אוכלתמצויין. פשוט קיבלנו את זה שיש לנו ילדה קטנטונת וכזו היא, וזהו. לשם ההשוואה, ילדתי שקלה בגיל שנה 6.700 קג.אז על מה להסתכל? בנוסף לגודל, על החיוניות שלה, הפעלתנות, ההתפתחות המוטורית והפיזית והקוגניטיבית, התפתחות השפה. ילדים קטנים יש ותמיד יהיו, זה לא בהכרח בעייתי. אחר כך בגיל 10 אומרים לנו שהילד צריך דיאטת הרזיה... העיקר שניסינו להשמין אותם בינקותם. כך שמבחינתי, כל עוד המדדים תקינים והילד מתפתח ושמח, השמנה היא ממש ממש לא בראש סדר העדיפויות.

1Gesund

New member
ההתפתחות המוטורית שלה הייתה מהירה מהממוצע,

ההתפתחות השפתית קצת פחות, אבל לא משהו שבגדר החריג. והיא מאד פעילה ותקשורתית ושמחה

&nbsp
אתייעץ מחר עם רופאת המשפחה שלנו לגבי בדיקות הדם ונראה לאן ממשיכים מכאן.
&nbsp
תודה

regvuv1

New member
מסכימה עם כל מלה של רוני!

גם אצלי הם קטנטנים, מעולם לא עברו את אחוזון 4 במשקל, גם אותנו ניסו לשכנע להאכיל את הגדולה בשמנת, חמאה וכו׳, עם האחרים כבר לא ניסו כי סתמתי להם את הפה. כשעברנו לארה״ב הרופא היה לחלוטין מוטרד, כי באחוזונים אמריקאים הילדים שלי בכלל לא היו על הסקאלה, אז שלחתי אותו להסתכל על אחוזונים ישראליים והוא נרגע. כדאי לכם לעשות בדיקת דם בצום, אם אני לא טועה זה בסך הכל 8 שעות צום, שזה אמנם לא כיף עם קטנטנה, אבל לא סוף העולם ובטוח עדיף מכל מיני בדיקות אחרות. הבדיקה תשמש בעיקר לשלוות הנפש שלכם, מכיוון שכבר הגעתם רחוק מאוד עם ההפחדות, ולא משנה כמה מסרים מרגיעים תקבלו מאתנו - החשש תמיד נשאר ומנקר. אם הילדה בריאה, אל תדחפו לה סתם שומן, בעתיד תתחרטו על זה. תחנכו אותה להקשיב לגוף שלה ולא לאחרים, היא תרוויח מזה הרבה. יותר מאשר קילו יותר או קילו פחות עכשיו.

יהלום29

New member
עשיתם את כל הבדיקות?

צליאק למשל?
וכן הייתי עושה בדיקה בצום, כי בדיקה של הורמון גדילה היא נוראית בכמה רמות יותר
האם פנית לדיאטנית ובדקת שהיא באמת מקבלת מהאוכל את כל מה שהיא צריכה?
את לא צריכה להפסיק להניק, אבל תינוקת בגיל הזה צריכה לקבל את רוב האוכל כמוצקים.
הבת שלי פעמיים שברה עקומות. פעם אחת בשנה הראשונה - והתברר שזאת רגישות לברזל. ברגע שהפסקנו ברזל זה עבר..
יכול להיות שזאת רגישות לאוכל מסויים? איך היציאות שלה?

1Gesund

New member
בדקנו צליאק

והבדיקה חזרה בסדר.
&nbsp
היא ניזונה בעיקר ממוצקים, יונקת בדר"כ בבוקר מוקדם, לפני השנ"צ, בערב, לפני השינה ובלילה עוד פעמיים שלוש. לפעמים עוד פעם או פעמיים אם משעמם. רוב ההנקות שלה במהלך היום אינן לדעתי כדי לשבוע, אלא יותר אמצעי הרגעות או מנוחה. היא ממעטת ביציאות, ועומדת על פעם היומיים. זה נראה לך בסדר?
&nbsp
&nbsp

יהלום29

New member
נשמע לי בסדר

אני חושבת שהכיוון שלך צריך להיות דיאטנית.
צריך לעשות יומן אכילה במשך שבוע (לכתוב כל פירור שהיא אוכלת) וללכת עם זה. שם יחשבו לך אם זה מספיק בשבילה.
את אומרת גם שהיא מאד אקטיבית, יכול להיות שהצריכה שלה לא מספיקה. אולי תנסי להעשיר בקלוריות את האוכל (להוסיף לכל דבר מוצרים כמו שקדיה, טחינה וכו')

1Gesund

New member
אני כבר עושה את זה :/

קשה לי לראות איפה אני מעשירה את התזונה שלה עוד

לא יודעת לייעץ לך לגבי הבדיקות,

אבל גם אצלנו רזה, נולדה סביב האחוזון 25-30 וצנחה אט אט למתחת לעקומה- פשוט לא נמצאת שם. הנקה מלאה. עשינו בדיקות דם, והרופא שלה עשה חישוב לפי הגובה שלי ושל בעלי (רופא ילדים רגיל).
הוא אמר ששולח לבדיקות דם אבל אם הן יוצאות תקינות אז זו היא וזהו.
&nbsp
היא קטנה, בגובה דווקא אחוזון 15, אבל בת שנה ו3 ורק עכשיו 7.600. אבל מתפתחת יפה מאוד, ואוכלת ממש ממש יפה. ממש. ועדיין יונקת.
&nbsp
מה שחיזק אותי באופן אישי (לא שאי פעם דאגתי- בחיי שהרגשתי שהכל בסדר) זה שאחותה הגדולה (היום בת 4) גם ירדה לאחזון 4 באיזה שלב, והיא היתה על פורמולה, ויחסית אכלה מעט למה שהיתה "אמורה" לאכול. אז זהו. אלו הן בנותי.
&nbsp
מצטרפת לכך שאם באמת שלחו לבדיקה אולי כדאי לסיים איתה כדי להיות שקטים. מצד שני- תמיד אפשר ללכת לחוות דעת שניה של אנדו.
&nbsp
ואגב אני באופן אישי לא הייתה עומדת בלילה של צום, כן אולי הייתי ישנה באותו לילה מחוץ לבית, כי היא פשוט לא היתה מבינה למה אני לא נותנת לה, וזה היה קשה גם לי וגם לה, ועם בעלי זה היה עובר הרבה יותר טוב.

Belladonna Took

New member
רוצה לספר מה היה אצלנו

הבת שלי היום כבר בת 3.5 אבל גם בערך בגיל 1.5 התחילה לשבור עקומות, בדיוק כמו שתיארת, קודם משקל וכמה חודשים אח"כ הצטרף גם הגובה.
&nbsp
גם אני הנקתי באותה תקופה וכולם (חוץ מרופאת הילדים הנפלאה שלנו) אמרו לי להפסיק להניק. אצלנו הבעיה הייתה שהתיאבון שלה לא היה גדול מאוד. כולם הניחו שזה בגלל ההנקה אבל כאשר עשינו בדיקות דם ראינו שיש לה חוסר בברזל שהוא גורם ידוע בגרימת חוסר תאבון. אני מניחה שאצלכם בדקו כבר ברזל אבל אולי זו נקודה שכדאי להתעכב עליה בייחוד מבחינת מאגרי הברזל וגם B12 וחומצה פולית שיש להם תפקיד חשוב מאוד בגדילה.
&nbsp
אצלנו העניינים יחסית הסתדרו לאחר שהוספנו ברזל למרות שאנחנו עדיין במעקב בגלל שהיא עדיין מגרדת את העקומות מלמטה... כנראה שבקרוב נפנה לייעוץ אנדו למרות שאני באמת מתייחסת לזה כאל ייעוץ בלבד. בעלי והאחים שלו כולם היו ילדים קטנים יחסית וגדלו לתפארת והבת שלי היא באמת ילדה פעילה ומפותחת כראוי.
&nbsp
לי מאוד הפריע כשאמרו לי להפסיק להניק ומודה שהפסקתי ללכת לאותו רופא ואחות... את הבת שלי הנקתי עד גיל 2.10!
בתוכי ידעתי שזו לא הבעיה ואני מציעה לך, דבר ראשון להקשיב לקול הפנימי שלך. אולי כן כדאי שתפסיקי להניק אבל רק אם זה מה שאת מרגישה שצריך לעשות. ואם את מרגישה שאין לך עדיין מספיק מידע בשביל לקבל את ההחלטה הזו אז תתייעצי עוד ותחשבי עוד.
&nbsp
שיהיה המון בהצלחה! ורק בריאות

שוקוצית

New member
בלת"ק כאמא לשני פצפונים

תמיד הייתי ילדה רזה, (היום אני כבר פחות רזה, אבל זה לעניין אחר), וגובה אף פעם לא היה הצד החזק שלי, או של הנשים והגברים במשפחה משני הצדדים.
שני הגוזלים שלי התחילו לשבור אחוזונים סביב גיל 4 חודשים. שניהם ינקו לפי דרישה ודרשו הרבה.
עם הגדול שגם המעבר למוצקים אצלו היה מאוד איטי, פניתי לפרופסור מימוני, ובאמת עשינו המון בדיקות דם. (בדיקת כף יד רק סביב גיל שנתיים).
והוא באמת גדל בקצב שלו, ומהתחלה התפתח מאוד ורבלית ומוטורית בגיל מוקדם.
כל הבדיקות היו תקינות- אנדו שראינו רק סביב גיל 3.5 אמר שלא ניתן להאביס ילדים, ואמר להיות במעקב.
בגיל 4.5 גילינו באופן מקרי שיש לו שקד שלישי ושקדים מוגדלים, (סביב התקופה שגילינו הוא כבר נראה מאוד רזה, וחלה בכל מיני מחלות),
היום אנחנו מעט יותר משנה לאחר הניתוח הוא עלה כבר כ-3 קילו וגבה כ-7 ס"מ, הוא עדיין בין הקטנים בגן אבל כבר נראה הרבה יותר טוב.
אני מספרת כי אף רופא לא בדק את עניין השקדים ואצלנו זה היה קריטי.
פצפונת גם קטנה, ככל הנראה אין לה שקד שלישי, עשינו איתה מעקב עם תזונאית (וקיבלתי כמה טיפים לא מעבר לזה), ובדיקות דם מקיפות, רופא הילדים שלנו טוען שממילא לא ניתן לעשות בגילאים הללו בדיקות דם בצום מלא, ומבחינתו אם התינוק רק ינק זה מספיק טוב.
רופאי הילדים שלי לא מתרגשים כי הם מודעים לכך שזה המצב במשפחה שלנו וההתפתחות המוטורית והקוגניטיבית תקינה.
הטיפ הכי חשוב שקיבלתי מהתזונאית היה לתת הרבה ארוחות קטנות כדי שלא תגיע לארוחות רעבה, זה באמת שיפר את מצב המוצקים שלה אבל כאמור היא אוכלת יחסית יפה.
ממליצה לחפש באזורך רופאי ילדים בגישה קצת יותר "צעירה", ולא להגרר למסע הלחצות.
רופאי ילדים מהדור ה"ישן", נוטים לעיתים להלחיץ יתר על המידה.
בהצלחה בברורים

lilu31

New member
מסכימה עם כל המייעצם אבל מחדדת

אנא ממך, גשי לנטורופט (במקום או בנוסף) לדיאטנית. ראייה הוליסטית, טבעית או אם תרצי טבעונית, בלי להכנס לך לציצי ובלי שיפוטיות.
על המשפחה שלי: אני בחורה ממוצעת, הייתי תינוקת שמנמונת שאוכלת בלי סוף, כנראה כתיקון לאחותי הגדולה שהיתה קטנטונת וסרבנית. אין לי דרך להעריך אבל אני בטוחה שהחתול השחור שעבר בין אימי ואחותי קשור לסרבנותה לאכול והצורך האמהי הכל כך ברור של אמא שלי 'לדחוף' לה אוכל.
ביתי נולדה 3.200, הגיעה לאחוזון מעל 100 ואין דבר שהיא לא אוכלת. ובכל זאת אני מרשה לעצמי לדאוג כשבעיניי לא קיבלה מספיק חלבון/ פחמימות/ ירקות ביום מסויים. (היום בת 1.10 באחוזון 50..)
אז תטפחי לעצמך על השכם על כך שאת כה רגועה בסיטואציה שהיא קשה מאד, בעיני לפחות. זה בעיני ה-כ-י חשוב, ואת זה את מצליחה לעשות.

למעלה