תינוקת בת שבועיים

ריבן1

New member
תינוקת בת שבועיים

הי, אשמח להתייעץ:
ילדתי לפני כמעט שבועיים בשבוע 39 תינוקת חמודה במשקל 2500 גרם. נאמר לי להעיר אותה להאכלה כל כ3 שעות. היא בעיקר יונקת ואנחנו מתגברים עם מטרנה. ביום האחרון אני מעט מודאגת: היא ישנה הרבה ופחות מתעוררת עצמאית להאכלות (בלילה נרדמתי ולא הערתי אותה ואז האכלתי בפער של 5.5 שעות ושוב היתה זו אני שהערתי). כמו כן יש לה עצירות והיא פולטת יותר... מה אתם אומרים יש מה להתייעץ עם רופא או שלחכות לבדוק אם הדברים מסתדרים? הרי זה ככ שונה מיום ליום... צריך להגיד שתוך שבוע היא כבר חזרה למשקל הלידה שלה ויותר...
תודה רבה מראש:)

הייבי

New member
אם את מודאגת תמיד שווה להתייעץ

אבל, לדעתי יום אחד זה לא מדד. תינוקות יכולים לפתוח פער בהאכלה, בעיקר בלילה. אם קיבלתם התוויה רפואית להעיר להאכלות בגלל משקל אז תשימי שעון ותאכילי. אם את חושבת שזה כבר לא הכרחי (לדוגמא בגלל עליה משמעותית במשקל) אז שווה להתייעץ עם רופא אם ניתן להפסיק. לגבי עצירות- תינוקות שאוכלים פורמולה לא בהכרח נותנים צואה כל יום. ככה שאם לא נתנה יום-יומיים זה בסדר. אם מדובר על תקופה ארוכה 4-5 ימים ויותר אז כדאי לבדוק את זה. ובלי קשר, ההמלצה הראשונה לעצירות ופליטות מרובות היא לנסות להחליף סוג פורמולה.

מזל טוב ובשעה טובה

אני הייתי מתייעצת עם רופא אבל מחכה קצת לראות איך הולך בעוד כמה ימים.
אצלנו למשל ממש בהתחלה היא הייתה מתעוררת כל 3 שעות ואם לא- הייתי מעירה אבל עכשיו כשהיא כן העלתה במשקל ויש מספיק חיתולים רטובים - קיבלנו אישור לא להעיר אותה אלא אם זה מעל 5 שעות.
&nbsp
לגבי העצירות- לפי מה שהבנתי יש ימים שיש יציאות יותר ופחות- תעקבי אחרי זה ותעדכני את הרופא.

אני הייתי מתייעצת עם רופא
קודם כל לגבי העצירות והעליה בכמות הפליטות. יכול להיות שהחלפה של הפורמולה יכולה להקל עליה וחבל לא לנסות את זה.
דבר שני לגבי התעוררות להאכלות - אם היא עדיין לא מעל 3 ק"ג במרבית המקרים ההנחייה היא כן להעיר להאכלות. תתייעצי גם לגבי זה עם הרופא, יכול להיות שהוא יגיד שכבר אין בזה צורך...

למעלה