תילוע בזריקה

תילוע בזריקה

האם על תילוע בזריקה יש צורך לחזור בעוד 10 ימים לטיפול נוסף?
היום החתולה שלי עברה תילוע בזריקה, ולא נאמר לי שיש צורך לבוא שוב. כששאלתי את הווטרינר מתי לבוא שוב הוא אמר בעוד כחצי שנה.

בנוסף, הוא שם לה טיפות בעורף לפרעושים, והפרווה נראת רטובה באיזור, מתי זה יחלוף? יש צורך לנקות את זה?

חזרה על תילוע

הי
טיפול חוזר נגד תולעים אחרי 10 ימים ניתן כשמטפלים נגד "תולעים עגולות"
סביר שמה שהוטרינר שלך נתן הוא נגד "תולעים שטוחות" ולכן אין משמעות לחזרה אחרי 10 ימים
החומר לפרעושים ייספג - עד אז להשתדל לא לגעת במקום הרטוב
ארז

תודה רבה אם אפשר שאלה נוספת

היא טושטשה בשעה 17:00 לערך והיא התאוששה, עוד כשהייתה מטושטשת היא התעקשה לטייל בבית ומעדה הרבה פעמים. עכשיו השעה חצות והיא אומנם הולכת רגיל לגמרי, קצת רצה, עולה במדרגות, יורדת, מייללת אבל עדיין לא נראת כאילו התאוששה "לגמרי" היא נראת קצת ישנונית ולא חזרה לעצמה.
התבקשתי לא לתת לה אוכל עד לחצות עד שתתאושש סופית, במהלך הזמן הזה, היא ביקשה מס' פעמים אוכל ומים ולא נתתי לה היא הקיאה מס' פעמים (3 פעמים סמוכות (קיא אחד שהתחלק ל 3) לא כולל הפעם שבמרפאה)
הקדמתי את חצות ונתתי לה לפני רבע שעה פנסי-פנסט כי היא כבר ממש ביקשה, היא ירדה מהשינה שלה ויללה.
היא אכלה, עשתה פיפי ועלתה למעלה בחזרה לישון. השארתי לה את זה כידי שתבוא לאכול במהלך הלילה.

האם, אפילו שהיא לא התאוששה "לגמרי" בסדר שנתתי לה? וטרם הזמן?
ולגבי ההקאות, זה נורמלי?
ומתי היא כבר תתאושש סופית סופית סופית? קשה לי לראות אותה ככה :(

איך המצב הבוקר?

אני מניח שכל השאלות האלה כבר לא רלוונטיות הבוקר - אז שתרגיש טוב
אם עדיין יש בעיות - אני ממליץ ליצור קשר עם הוטרינר המטפל
בהצלחה
ארז

אותו הדבר מאמש

ייתכן בגלל שהיא קיבלה חיסון מרובע? היא ישנונית אבל מטיילת, אוכלת
העיניים שלה סגורות למחצה...וזה מלחיץ אותי.

יכול להיות תגובה לחיסון-אך כדאי לשאול את הוט'

בגלל שהיא קיבלה גם טשטוש.
רק הוא יודע באיזה חומר השתמש ומה זה ההתאוששות הצפוי.

החתול של ההורים שלי מסטול מחיסונים במשך 48 שעות, וגם מהרדמות לוקח לו הרבה זמן להתאושש, החתול שלי נודניק כמו תמיד אחרי כל חיסון

אבל למה בעצם היא עברה חיסון ותילוע תחת טשטוש?
היא לא נותנת לטפל בה כשהיא ערה?
בפעם הבאה, אם תצטרכי לעשות שוב פרוצדורה בטשטוש, כדאי לקבוע תור לבוקר - כך יהיה לך הרבה יותר קל לעקוב אחרי ההתואששות שלה במהלך אחה"צ והערב, ולא תצטרכי להעביר לילה לבן בדאגה מה קורה איתה

איך היא היום?

היא עברה גם בדיקת שתן ואולטרסאונד

באופן כללי היא בסדר- אוכלת, שותה, פיפי, קקי, ישנה ומגיבה
אבל משהו בה חסר, היא יותר אפטית מבד''כ היא מאופקת כזאת, ישנונית יותר, פחות משתובבת מבד''כ אני ממש מודאגת
בריבוע הקודם זה לא היה ככה :(

זה אמור להיות ככה? מתי זה יחלוף לה?

מה שהיא עברה אתמול-

בדיקת שתן עם סטיק
אולטרסאונד בבטן
בדיקה פזיולוגית רגילה
חיסון מרובע
חיסון תילוע
טיפות תילוע

היא עברה טשטוש ומהרגע שחזרנו הביתה, בעודה מטושטשת לגמרי, היא התעקשה לצאת מהכלוב ולטייל בבית. מעדה מלא פעמים ואף נפלה עד הצד כזה, לא רצתה לנוח לשנייה.
עד שהטשטוש באמת חלף והיא מתנהגת נורמלית ולא כמו מסוממת אבל עדיין נשארה אפטית מהנורמל
אני חוששת מאוד!! :(

לדעתי כדאי להתקשר למרפאה

ולהתייעץ. רק שם יודעים עם איזה חומרים טישטשו ומה התגובה הצפויה... איך היא עכשיו?
ולא הבנתי עוד משהו - למה היא קיבלה גם זריקת תילוע וגם טיפות?..

למה היא עברה אולטרסאונד?

יש חשש למחלה? כי אם כן, אולי היה עדיף לא לתת חיסון ותילוע אם לא בטוחים שהחתולה בריאה.

שוב חוזרת על ההמלצה להתקשר לוטרינר המטפל ולשמוע מה דעתו

תראי, הוטרינר שלי מעדיף לאשפז חתולים במרפאה ל-24 שעות אחרי פרוצדורה בהרדמה, כדי לתת לחתול את השקט והחושך הדרושים לו להתאוששות - החתול מקבל כמובן נוזלים תת עורי כדי שלא יתייבש, אבל באמת שאין צורך באוכל, והרבה פעמים עדיף שישכבו בשקט באיזה כלוב וינוחו, ולא יזיקו לעצמם בהתרוצצות בבית.

החתול השמנדוז של ההורים שלי (10 ק"ג, אבל חצי מזה זה פרווה
) לקח באופן קשה את ההרדמה האחרונה שהיתה לו לפני כמה שנים, ולמרות שנשאר לאשפוז התאוששות 24 שעות אחרי ההרדמה, הוא לא חזר לעצמו. אז חזרנו למרפאה, הוא קיבל שוב נוזלים ואולי עוד איזה חומר מעורר, והוא יצא מזה.
חיסונים רגילים הוא מסטול, וממש כאוב (בדיוק כמו תינוק שמקבל חיסונים ונהיה שפוך ליומיים-שלושה)

דלקת בשתן

הוא רצה לראות את האיזור שם. והיא לא הורדמה, היא טושטשה, זאת אומרת היא היתה עוד בהכה, רק שהיה נח לטפל בה, היא זזה ונהמה תוך כידי הטיפול.

היא עכשיו בסדר, גם העניים שלה כבר לא טרוטות. אבל היא נראת לי מצוברחת, היא לא מביעה עיניין במשחקים שריגשו אותה עד אתמול, פחות סקרנית, קצת אפטית.
עוד לא עברו 24 שעות מהחיסון ומההרדמה, יכולה להיות שבגלל זה?

היא שבה! איזו הקלה...

החתולה שאני מכירה ואוהבת שבה סוף סוף!
השמחת חיים שלה שבה, היא משחקת, משתובבת וסקרנית במיוחד :) תודה לאל! סוף כל סוףףףף

למעלה