תיכנון טיסן

• פותח הנושא zubv
  • פורסם בתאריך

zubv

New member
תיכנון טיסן

איפה אני לומד את החישובים של האוירונאוטיקה כמו יחס כנף לגוף. משהו עם קצת יותר מספרים ולא הסברים לאנשים מתחילים על איך בכלל הטיסן עף

flugzeug

New member
ספר נחמד

הודעה שלי מלפני שבועיים: >> ד.א. בעניין ספרים: מומלץ מאוד לשים יד על Model Aircraft Aerodynamics By Martin Simons 4th edition 1999 עולה $30 (paperback) ב www.amazon.com , כתוב בשפה פשוטה ו"שווה לכל נפש". >>

noam weissman

New member
ספרי טיסנים,

היי, שניי מקומות להשיג המון חומר תיאורטי הם ה AMA ו NFFS. ה AMA זה המקביל לקה"ל, הם מוכרים ספרות מקצועית בתחום הטיסנים, יש חומר בסיסי ומתקדם. עם אתה מחפש חומר ברמה, אז חפש את ה NFFS. זה הארגון האמריקאי לטיסנים חופשיים, התיאוריה אותו דבר לא משנה אם זה רדיו או חופשיים. יש גם ספרות טובה מאוד בגרמנית, זה בתנאי שמסתדרים אם השפה... בהצלחה.

בעברית יהיה הרבה יותר נחמד לקרוא...

מישהו מכיר ספרות וחומר תיאורטי על עילוי וכל הקשור באוירונאוטיקה..מהבסיס הכי בסיסי שיש?

noam weissman

New member
ספרות טיסנים

אולי בעברית יותר קל אבל עד שהעולם יכתוב בעברית אנחנו צריכים ללמוד אנגלית. חברים יקרים, החוברת של קה"ל לא מעודכנת ובגדול לא מתאימה. החומר שאני דיברתי עליו הוא חומר שנכתב עבור טיסנאים. אין צורך במתימטיקה ברמה גבוה או בחישובים מסובכים ולא ברורים. יש הרבה נוסחאות מקורבות וטבלאות עזר. כמעט ולא קיים חומר בעברית ברמה לא אוניברסיטאית. בהצלחה.

ShayAmar

New member
ישנם כמה ספרים....

ישנם כמה ספרים בנושא אווירונטיקה. בספריה של הטכניון תמצא לא מעט ספרים. ישנו ספר שאינני זוכר את שמו, בהוצאת משרד הבטחון שמסביר את העקרונות הבסיסיים ברמה מעמיקה דיו ובשפה קלה להבנה. אני אנסה להזכר בשם של הספר. בין הנושאים: עילוי, חד כנפי, דו כנפי, רב כנפי, פרופלור.... פשוט תבקר בסיפריה הקרובה לביתך. סביר להניח שתמצא משהו.

umbo

New member
אוירודינמיקה

אתה כניראה מתכוון ל"אוירודינמיקה" מאת דוד אביר בקשר לתיכנון טיסנים היתה סידרת מאמרים בחוברות של RCM לפני כמה שנים פרי עטו של קנינגהם אפשר להכנס לאתר שלהם ולחפש

umbo

New member
תוספת

מי שמנוי על החוברת RCMODELER יכול להכנס לאתר ולמצוא את המאמרים הללו בגליונות מלפני מספר שנים - לי אין כח לחפש, אבל למי שזה חשוב יש שם את האורים והתומים לתכנון טיסני רדיו מכל הסוגים

לימוד ותיכנון טיסן

הי, גש לסניף קלוב התעופה המרכזי בת"א רחוב הירקון, ובקש את החוברת הנקראת : טינאות. הפרטים כוללים את היסודות שאתה מבקש. החוברת יצאה לאור בשנת 1976 אבל היא מפורטת מאד. דני.

noam weissman

New member
ספרות בהפצה של הקלוב...

אני לא זוכר מחירים אבל זה כמה עשרות שקלים לספר, ממש לא הרבה. פשוט תתקשר ותשאל: 5175038-03

israel ofek

New member
לימוד אוירודינמיקה ומכניקת טייס

קיים חמר מעט מאד חומר כתוב העברית וכדאי שתרכוש את הספר אוירודינמיקה של פרופ´ דוד אביר בנוסף לכך אני מוכן לעזור וללמד אותך בכל תחום שתתעניין בתחום ההנדסה האוירונאוטית: 1)אוירודינמיקה 2)זרימה למינרית וטורבולנטית 3)מכניקת טייס 4)תכן ראשוני 5)מבנה מטוס 6)חומרים מרוכבים 7)ניסויי טיסה בברכה ישראל אופק מהנדס אוירונאוטי

yogev the king

New member
יש לי רעיון

שיעשו כבר הרצה כמו ששרון אמר ואני חושב שזה הרעיון הכי טוב בברכה יוגב

ShayAmar

New member
אוירודינמיקה - פרופ´ דוד אביר../images/Emo91.gif

אכן, זה הספר שהתכוונתי אליו. מומלץ לכל מי שמעוניין לרכוש ידע בסיסי ומעבר. כתוב בשפה ברורה וקלה להבנה. ניתן לרכוש אותו ברשת אקדמון, וכן באתר האינטרנט שלהם. ראה קישור.

למעלה