תיכון באנגליה

מאי855

New member
תיכון באנגליה

שלום ,
רציתי לדעת מבחינת בגרות מלאה וקבלה לאונ' באנגליה ,מהן הדרישות המינימליות הנחשבות לבגרות בריטית מלאה ?
כמה A LEVELS וכמה GCSE מינימליים צריך על מנת להתקבל לתואר ראשון במדעי החברה או הרוח ?
והאם ישנם מקצועות חובה ?
אשמח לתשובה אם מישהו יודע
תודה

dana dvir

New member
לפי מה שאני זוכרת

אבל קחי את זה עם מלח כי יש מצב שאני לא זוכרת טוב

צריך 3 A LEVELS כדי ךהתקבל לאוניברסיטה טובה, לא זוכתר כמה GCSEs יש לי 8 בראש אל יכול להיות שזה סתם

זה קצת מקביל למקצוע מוגבר חמש יחידות או מקצוע 3 יחידות בארץ

בניגוד לארץ, בדר״כ אוניברסיטאות טובות מבקשות ציונים גבוהים לקבלה לכל תואר אפילו תואר שהוא כביכול מאד לא מבוקש, ואוניברסיטאות פחות טובות מתגמשות
זה להוציא קבלה לרפואה שהיא די דומה ברוב המקומות מבחינת ציונים (יש קצת וריביליות וגם יש פקטורים אחרים שמשפיעים המלצות נסיון חיים)

כלומר להתקבל ללמוד ספרות בקיימברידג׳ יותר קשה מאשר ללמוד פסיכולוגיה או כלכלה ב-Univerisyt of East London (סתם דוגמא אני אפילו לא סגורה על אם מלמדים שם את התארים האלה) אפילו שבגדול פסיכולוגיה מקצוע מאד מבוקש וספרות הרבה פחות
בדר״כ אוניברסיטה שמדורגת גבוה תצפה לציונים טובים ממועמדים כמעט לכל הפקולטות (אבל עדיין לנושאים ה׳קשים׳ יהיה רף קצת יותר גבוה)

כדי לדעת מה את צריכה כדי להתקבל לפקולטה מסוימת באוניברסיטה מסוימת, את נכנסת לאתר של UCAS שם כל אוניברסיטה תגיד לך מה היא מצפה מומעמדים למקצוע מסוים

אם נניח לפסיכולוגיה ב-UCL כתוב שצריך AAB ועוד כל מיני GCSEs זה אומר שאת צריכה 3 A levels שניים בציון A ואחד בציון B בתור דרישת מינימום (ומה שמפורט לגבי ה-GCSEs)
משם יבדקו את קורות החיים שלך היכולת שלך לנסח הצהרה אישית והמלצה

אני לא בטוחה עד כמה זה מדויק ממש ממליצה לך להכנס לאתר של UCAS.COM יש שם הסברים מאד טובים

אגב אם את כבר יודעת איזה נושא אולי תרצי ללמוד באוניברסיטה זה רעיון די טוב להגביר את הנושא לרמת a levels זה יעזור ברמת ההוכחה שאת שוקלת את הנושא כבר כמה זמן ולא התעוררת עם הרעיון אתמול
אבל זה לא חובה

בבהצלחה

מאי855

New member
תודה רבה

קודם כל על ההסבר ,
אני מכירה קצת את השיטה ונכנסתי אכן לאתר ,אבל באמת העניין הוא באנגליה שכל אונ' כותבת דרישות שונות ולכן שאלתי אם יש משהו שנקרא בגרות "מלאה " מבחינת מינימום כמו למשל בארץ שיש מקצועות מסויימים על פי רשימה על מנת לקבל בגרות מלאה ממשרד החינוך ואת יודעת באלו מקצועות ובכמה במדוייק עלייך להבחן .
שם שמתי לב שאין משהו כזה אם הבנתי נכון ,אלא כל אונ' כותבת בעצמה כמה A LEVELS היא דורשת או GCSE ואם יש מקצועות מסויימים או לא ,ואין רשימה מסויימת -לדוגמא שעל מנת לקבל בגרות מלאה עלייך להבחן במינימום חמישה מקצועות ברמה זו וזו או חובה מקצע כזה וכזה .

על כן תהיתי אם הבנתי נכון ושוב תודה .

dana dvir

New member
אז סתם חפרתי לך

עד שמישהו מתעניין בכל האינפורמציה הזו :)

לא נורא בהצלחה!

MayFebruar

New member
הבנת נכון. רוב התלמידים בוחרים כמה אונ'

(אני חושבת 5? עברו 10 שנים מאז שהתעסקתי בזה בביה"ס), רואים מה הדרישות שלהם ומשתדלים שהציונים יתאימו לבחירה הראשונה (האונ' מדורגות לפי עדיפות ראשונה\שניה... הראשונה היא לרוב עם הדרישות הכי גבוהות).

שיהיה בהצלחה ואת מוזמנת להישאר איתנו!

למעלה