תייר ישראלי ביוון

תייר ישראלי ביוון

שבת שלום לכולם.מאחר והיום דיברו על אנטישמיות ביוון רציתי לתת את הפן שלי לאיך מתיחסים לישראלי אבל בחלק המזרחי של יוון ובאיים הצפון מזרחיים אשר קרובים לחוף הטורקי.מי שהסתובב בשנים האחרונות באתונה ובמיוחד ליד כיכר אומוניה בירידה ברחוב פיראוס משני הצדדים יש המון עובדים זרים עם חנויות משלהם והשפה השולטת שם היא ערבית.אני בטוח שגם היוונים עצמם לא מרגישים בנוח ברחובות הללו.ניגשתי לדוכן סופלאקי וכמו כולם דיברתי בערבית עם המוכר אם היה עובר כבש ליד הפה שלו הוא היה נכנס בקלות. כאשר.מי שראה אותי יודע שאני נראה יותר כמו גרמני יותר מאשר ערבי.המוכר שאל אותי איך אני מדבר ערבית ועניתי אני מישראל חטפתי מבטים לא נעימים.יותר צפון מזרחה בעיר טריקאלה שוב חנות סופלאקי יושבים שם רק יוונים מבוגרים נכנסתי ועל הקיר תמונות של קזנזידיס,ציצאניס,מיצאקיס,ומבקאריס,ופפאיואנו.שאלתי את הבעל הבית.טוב תמונות של כל הגמעה יש לך מה עם קצת מוזיקה שלהם.שוב פעם מבט המום איך הוא מעיז זה עם העיגולדים לבוא למעוז של היוונים ולבקש גם מוזיקה.הוא שאל אותי מאיפה אתם עניתי מישראל.גמרנו נהיתי אחיו החורג.שבו שבו אני מביא לכם עד השלחן בחוץ כעבור דקה היתה מוזיקה אחרי שתי דקות הוא בחוץ עם הסופלאקי ושתי כוסות של רצינה.והוא מספר שאחיו עובד על אוניה וסיפר לו כמה הישראלים נחמדים ומקבלים אותו יפה בחיפה.סיפר לי על הקהילה היהודית בטריקאלה איפה בית הכנסת,ובית הקברות היהודי והתברר שמה שחושבים באתונה על הקונפליקט הישראלי פלשתנאי זה לא מה שחושבים בטריקאלה.עוד מזרחה באי חיוס שכרנו חדר אצל אצל יווני שחזר מארצות הברית והוא שאל מאיפה אתם ענינו מישראל.והוא סיפר לנו שלפני שלש שנים ביקר בארץ מאד נהנה אמר שיש לנו ארץ יפה והוא מאד מעריך את מה שנעשה פה בזמן כל כך קצר ולא הסתיר את העוינות שיש לו לערבים והמענין שגם לטורקים שנמצאים רק שלשה ק"מ מזרחה הוא קרא ערבים וסיפר לי שבעיירה קאסאמה שנמצאת ממש מול העיר חיוס יש על החוף פסל של טורקי אשר מצביע לכיוון חיוס ולמטה כתוב גם זה שלי.ואמר לי אלה חמדנים הערבים לא מספיקה להם המדינה הענקית שלהם הם רוצים גם את מה ששייך ליוון ואותו דבר הפלשתינאים אצלכם אל תוותרו.פגשנו עוד הרבה יוונים שכאשר שמעו שאנחנו יהודים כל הזמן טרחו להגיד לנו שהם חושבים שאנחנו כולנו מאד חכמים ושיש דמיון מאד גדול ביננו לבין היוונים. אז שוב שיהיה לכולנו שבת טובה ושקטה. בועז

the greek

New member
נכון מאוד !!!

האתומאים עסוקים בלקטר למה כל האלבנים באים ליוון (הם פליטים ומאוד עניים) לגבי הערבים הם אף פעם לא קיטרו כי הם באו בחלקם עם כסף רב, ותמורת הם (ובעצם כולנו) מוכנים לבלוע הרבה צפרדעים. בפריפאריה של יוון פחות מודעים לקטע ויותר מודעים לתיירות והקשר שלהם לאדמה, הם אלה שעדיין זוכרים את המלחמה עם הטורקים. כל זה נכון למעט האיים שמה אם אתה לא מכיר אנשים אז בתור תייר ישראלי אתה דיי לא רצוי. עדיים חצי מאוכלוסיית יוון גרה באתונה והם הם הנותנים את הטון.

עובדים זרים באתונה

כאשר דברתי על ערבים באתונה נתתי רק דוגמא והתכוונתי לכל הזרים בה פקיסטנים אפגנים תאילנדיים ופיליפיניים הודים וכן המון ערבים מצפון אפריקה שגרים בכל הרחובות שמסתעפים ברחוב פיראוס ויש להם שם שלטון מוחלט לא ראיתי שום שוטר בסביבה ורובם פועלים קשי יום אשר עובדים באתונה בכל העבודות שיוונים אינם מעונינים לעבוד.אבל גם ליוונים באתונה אין חיוך גדול על הפנים כאשר אתה מזדהה כישראלי לעומת האיים שם היתה אהדה והערכה מאד גדולה אלנו עם הבנה למלחמה שאנו מנהלים.היתה לנו באי חיוס בעיירה בשם ווליסוס שיחה מאד ארוכה עם יווני מבוגר שחזר מאמריקה עם אשתו וילדיו לנהל מסעדה קטנה והוא במפורש אמר שמה שנראה מפה על אהדתם הגלויה של היוונים בפלשתינאים היא רק בגלל התקשורת שמדגישה את כל הצעקנים ולא את הרוב האוהד.אני יכול להגיד שהרגשתי באיים מאד רצוי. בועז

למעלה