תיירות בכלל

shindav

New member
תיירות בכלל

אני קורא את ההודעות של כל מיני מורי דרך, אני סבור שישנה טעות בסיסית בתפיסה (לדעתי) את הענף שלנו, אני סבור שלפני כל דבר אחר, אנחנו עובדים בתעשייה ששמה תיירות, אגב זו התעשייה החשובה ביותר בעולם כיום יותר מהי טק, יותר מיצור מזון. אי לכך לכל מיני רגשות אדיאולוגיות אין ממש מקום, כפי שאלונה כתבה היא הייתה "מזועזעת" מהמכירות שנעשות עם תיירים. כן אלונה, זו תעשייה שתפקידה להרויח ולפרנס, זה שאת אוהבת את "ארץ ישראל וערכיה" זה יפה ואני מוכרח לומר גם אני, אבל דבר ראשון מתיירות צריך להרויח. וכמו כל תעשייה אחרת יש שמרויחים כך ויש אחרת. לשמחתי מעולם לא עבדתי בסיורי אניות ולא נאלצתי לסחוט את התייר כדי שאוכל להתפרנס, אבל לעולם לא אעביר ביקורת על מי שכן. לכן אני גם לא מסכים עם צפריר שחושב שיש לו מונופול על מי שרץ ומוכר ומשווק וכן הוא רשאי לשלם שכר מועט למורה הדרך המקצועי משום שכפי שהוא חושב שהוא ראוי להתפרנס כך גם אני, ולכן אם ישלם לי מעט, או שלא אסכים לעבוד עבורו או שפשוט אשתמש בתקשורת הזמינה היום לכל ואשווק את עצמי. בארצות הברית שזהו שוק שאני מכיר היטב כמעט אין יותר סוכנים אנשים פונים באופן ישיר לספק השרות, ואני כספק שרות אעשה הכל שלקוח יהיה מרוצה וישיתמש בשרותי ללא מתווכים. משום שזו תעשייה ומסחר. נקודה. בעניין זה אני עם משה פרנק, אני חושב שצריך לאסוף מידע על כל מי שמשלם מעט ( וזו זכותו) אבל גם זכותי לגרום לו נזק. חורש ג'ורג'

הזכות היא לתחרות הוגנת לא לגרום נזק

העובדות הן שהמדינה קבעה כי המקצוע של סוכן תיירות עבר מהעולם ואילו מורה דרך נשאר מקצוע. משום כך מותר לכל אחד להציע הצעות בתחום התיירות, אבל לא לכל אחד מותר להדריך. במצב הזה, הסוכנים נמצאים במצב נחות, למרות שהם עדין לא מזהים עובדה זו. אני מעריך שקריסת הענף של סוכני התיירות אינו רחוק. למרות זה אני לא חושב שאנחנו צריכים לנצל את המצב לטובתנו, למרות שאנחנו יכולים. אנחנו צריכים לשאוף לעבוד בהבנות עם הסוכנים. הבעיה שהבנות מתקבלות אחרי דיבורים, והם לא רוצים לדבר איתנו. אז, בינתיים, צריך לשאוף למקסימום הכנסות בדרך הוגנת אבל לא צריך להמנע מתחרות עם סוכני תיירות. צריך להכנס לתחרות בלי לפחד!

alonaski

New member
הכל שייך לזוית הראיה ולנקודת

ההסתכלות! אם אתה רואה את ענף התיירות כ"תעשייה" בלבד ללא ערכים אחרים... - אז כנראה שכמורה דרך או עסקן אחר בתחום - תתייחס אליו ככזה. ואכן - הרבה ממורי הדרך שעובדים עם תיירים שהכרתי - יחסם הוא כזה - "עיסקי/כלכלי" כמעט נטו!!! כל הצד הערכי של היכרות עם הארץ, צפונותיה, ייחודה ההיסטורי וכד' - הם "החלק הזניח"!! אני - רואה את המקצוע שלי קודם כל - כ"שליחה" להצגת הארץ שלי לתפארתה בעייני התיירים!! ורק בסדר עדיפות השני - הפן ה"כלכלי/עסקי/רווחי"!... לכן, זכותי הטבעית והמתבקשת לגלות הזדעזעות כשאני נתקלת במורה דרך/מדריך תיירים ששם ייהבו ומרכז את כל כישוריו בפן הריווחי כשהוא מזניח לחלוטין את הפן הערכי שאני רואה בו אפילו: "שליחות"! (-עם כמה שזה ישמע אולי "בובמסתי" לאחרים כאן...). אני חושבת שמדריך טיולים שמתרכז רק בלסחוט כספים מהתייר - הוא די "תוקע גול עצמי" לענף שלנו! יש הרבה מאוד תיירים שחוזרים לארצם מאוכזבים ו"מרומים" אם זכו בארץ להדרכה לא מספקת ובתמורה - נגזל כספם מהם... המטרה שלנו להראות את יופיה של הארץ, את היחודיות שלה ולגרום לתייר הרגשה טובה, כזו - שימליץ לחבריו/משפחתו לבקר בה וירצה לשוב ולבקר שוב ושוב! אגב, שמעתי כבר בחיי כמה סיפורים מכוערים על מורי-דרך שהובילו קבוצות ישראליות בחו"ל שתמצית השירות שלהם היה: להרוויח מה שיותר על חשבון הונם של המטיילים. מה שגרם להם להזמין מקומות לינה ברמה ירודה, מסעדות ברמה נמוכה וכד' (=אתם מכירים את כל ה"פויילי-שטיקים" האלה
אני לא צריכה לפרט...) וכשהקבוצה גילתה את זה - היא מאוד כעסה ורגזה!! אז לסיכום, רק רציתי להגיד לך שאם אתה כמורה-דרך רואה את העיסוק שלך קודם כל כ"עסק ריווחי"... - תשתדל לא לשכוח שזו גם "שליחות", בצידה!!! דרכך - התייר מקבל את התמונה וההתרשמות מארצנו!!! והשאיפה היא - שהתייר יהיה מאוד מרוצה ממה שיראה ויחווה בביקורו הקצר בארץ! זו דעתי.

shindav

New member
אלונה

אלונה! כל דבר אצלך כל כך מוחלט וסופי? אנני סבור יש קשר בן הדברים, אני כן סבור שהתיירות היא קודם כל תעשייה, אם את רוצה שליחות תעבדי עבור ההסוכנות היהודית, ובלי שום קשר אני מאד מתנגד לסחיטה מתיירים דרך חנויות,מסעדות, ושאר מרעין בשין, אולם אני לעולם לא אתנצל אם אגבה מחיר גבוה ואפילו גבוה מאוד עבור שרותי ההדרכה הפרטיים שלי. זה ישום של מה שאני מאמין בו, שרות ברמה מאד גבוה וטוטלי TQM אם את מכירה את הנושא ןלזה יש תשלום. רק אם נראה את התיירות כתעשייה יהיו הרבה מאד מאד תיירים.(בהנחה שהמצב הפוליטי יהיה יציב). לכן אנני מתבייש לדרוש ולקבל מחיר יומי גבוה מהמקובל עבור רכב אשכול. באוטובוסים לצערי המחיר נקבע על ידי צו הרחבה של שר העבודה והוא צמוד לשכר מורים ומרצים. ושויו 140 דולר אמריקאי ליום. ג'ורג' חורש

alonaski

New member
= שני דברים שונים!!!

לא על זה דברתי! בכלל לא התייחסתי לקביעת שכר ההדרכה או נקיבת שכר ההדרכה בפני התייר! דברתי על זה שמדריכים מרכזים יתר-תשומת-לב באיך להוציא כסף מהתייר בדרכים עקלקלות ולא תמיד מכובדות!!! אתה יודע למה אני מתכוונת - כל ה"מאסחרות" שעושים עם בעלי חנויות בעיר העתיקה, בבית-לחם... - וכד'! המאסחרות וה"טריקים" שעושים בשיתוף פעולה עם נהג האוטובוס וכד'... אישית אני חושבת שחלק מטיול בארץ מסויימת, ההנאה שלו - לחזור הביתה עם מזכרות מיוחדות. אבל, ראיתי כבר מדריכי טיולים ש"יוצאים מעורם" כדי לדחוף בכוח את התיירים להוציא כספם על קניית מזכרות והרבה פעמים זה בא על חשבון זמן הטיול = פחות אתר לבקר בו...
= פחות חוויה ומזכרת "חווייתית" של התייר בארץ... יש דרך ויש - דרך ארץ! במקרה שלנו = המדריכים הארצישראלים, אני לא כ"כ בטוחה איזו דרך יותר עדיפה...
ולסיכום דברי, אני טוענת שהמטרה שלנו (שלי לפחות) כמורי דרך = זה להציג את יופיה ויחודה של הארץ שלנו לעייני התייר, המטייל! זו המטרה העליונה בעייני ולא = העניין הרווחי של להוציא כסף מתיירים!! בעניין קביעת שכר ההדרכה שלך - אין לי פה שום ויכוח!! זה עניין שלך בלבד! אם אתה מבקש שכר X ומקבל אותו = שיבושם לך!
תהנה! אין לי שום טענה כזו או אחרת ואם אתה שם לב - אני גם לא מנסה לברר איתך על איזה סכומים מדובר!...
אני בהחלט מאוד מעריכה את הנקודה שאתה נותן שירות ברמה גבוהה ומכובדת = כי זה אחד העקרונות שמנחים אותי ! וכמו שאני "נאה-נותנת" אני גם מאוד ובהחלט - "נאה דורשת"! - מה שעושה אותי לא אחת ולא שתיים - מאוד ביקורתית כלפי נותני שירות כאלה ואחרים שאני נתקלת בהם!.. זו הגישה שלי - ואף אחד לא ישנה לי אותה!!! אלא אם כן... יקרה משהו מאוד דראסטי בשטח!!! למשל - יסתבר שהתיירים המגיעים ברוב סקרנותם לבקר בארץ שלנו - בכלל לא מתעניינים בנופיה או ההיסטוריה שלה!
ועכשיו - אשמח לשמוע את עמדתך לגבי היעד הזה של "סחיטת כספים" מתיירים, עד כמה הוא עומד בסדר העדיפויות שלך כמטרה מקצועית, ועד כמה נראה לך שמורי דרך יודעים לעשות את זה בצורה שלא עוברת את גבול הטעם הטוב...?

shindav

New member
אלונה

אלונה שלום וברכה, ביקשת התייחסות, ובכן אני סבור על פי דבריך שלא ממש הדרכת תיירים, פעם אולי נסעת אם איזו אנייה שמלכתחילה זו לא ממש השמנה של התיירות. שם מורי הדרך עובדים עבור 50 דולר ביום. ומי אני שאאשים מישהו. בקבוצות תיירות שם מורי הדרך מרוויחים שכר נאה, בקבוצות של 8 ימים עוצרים לאפשר לתייר פעמיים או שלוש לקניות זה לחלוטין סביר לטעמי. אני מזמין אותך להצטרך לכל קבוצה שתרצי ומתי שתרצי כדי להוכיח את דבריי. אין שום נגוד אדיאולוגי בכך ועדיין זו תעשייה למען רווח שנחשבת היום לתעשייה מספר אחד בעולם. עם ערך מוסך של כ80% דבר שלא קיים בשום ענף אחר. השרות שאני נותן הוא לא לתפארת מדינת ישראל אלה עבור שתהיה לי פרנסה גם בשנה הבאה ואם גם המדינה נשכרת מה טוב, אבל אנני מתנדב לכלום. הכל תמורת שכר שאני מרוויח מזעתי שלי, לשימחתי גם משרד התיירות רואה כך את הענין ואני במיוחד מציין לשבח את השר ה י ד רחבעם זאבי שלמרות הכל די קידם את מורי הדרך ואת התיירות בכלל בתקופה הקצרה שבה שרת שם. ומי שמכיר אותי אישית ומשתומם על דברי כמציע שמאל ותיק. אין צורך אין לי שום זהות פוליטים עם השר זאבי, אני מתייחס רק לתעשיית התיירות. נפגש בשמחות אלונה, אגב בדקתי את הפרופיל שלך ואני שמח לומר שיש סיכוי שאולי אשתמש בשרותיך פעם כרוכבת אפניים אולי בקרוב יגיעו כמה רוכבים חשובים מעיתוני אפניים חשובים בעולם.

אל תערב אותי בדבריך חסרי הטעם

אתה לא מכיר אותי, לא עבדת איתי או אצלי אתה לא יודע מה הדעות העמדות ויותר מכך כמה אני משלם למורי דרך (כאלו שאני רוצה שיעבדו אצלי) אין למורי הדרך זכות קיום ללא סוכנים. כל הדעות והמידע שאתם כותבים הוא בעיקרו מחוסר הבנת השוק. אגב שיטת TQM פשטה את הרגל מזמן ואין משתשים בעולם כמעט. לגבי השוק האמרקאי אתה לא מכיר אותו כנראה כמו שאתה חושב שם סוכני נסיעות גובים דמי טיפול מכל לקוח. אתה רוצה להיות מדריך תדריך אתה רוצה להיות סוכן תיהיה סוכן אבל בעתיד אל תתיחס אלי בדברך על ך אודה לך

shindav

New member
צפריר

מר ישי, אנני יודע מע אתה ומהו נסיונך אין לי ויכוח אישי איתך ואם אתה רוצה שלא אתייחס לדברך אל תפרסם את דעותך בפורום. כל מה שאני כותב הוא דעתי הפרטית ולא המחייבת אף אדם. יתר על כן אהיה מה שארצה להיות, סוכן או מדריך או שניהם יחד. ולגבי השוק האמריקאי...... נו טוב

למעלה