תיירוגין

ביבי 5

New member
תיירוגין

שלום ד"ר קרן , אני עוד מספר חודשים אמור לעשות מיפי כל גופי (לאחר כריתת הבלוטה עקב גידול פפילרי) . אני יודע על התרופה תירוגין שמעלה את רמת TSH ללא צורך בהפסקת הטיפול באלקטרוקסין. בעבר שוחחנו על זה ואמרת שכרגע זה לא בסל ועלות התרופה היא כ 7000 ש"ח. להפתעתי מצאתי כי קופת חולים מכבי החל מדצמבר 2005 ממנת את עלות התרופה (השתתפות עצמית של 236 ש"ח). לצערי אני בלאומית ולפי האתר לא מצאתי שלאומית משתתפת . השאלה היא האם אני יכול לדרוש זאת מקופת החולים ? האם הפסקת הטיפול בטענה כי ההפסקה יכולה לגרום לחזרתו של הסרטן ובסופו של דבר עלות הטיפולים שלי תהיה גבהוה יותר לא משתלמת לקופה ? קראתי כי הטיפול בתירוגין מגלה 100% אם יש גרורות. בקיצור האם לדעתך יש לי דרך "להילחם" בקופת החולים שכן תממן לי את התרופה? מצ"ב לינק של מכבי http://www.maccabi-health.co.il/site/HE/macabi.asp?pi=823 תודה מראש

לצערי...

אתה לא תשכנע את הנהלת הקופה. אבל חידשת לי משהו לגבי מכבי ואני חוששת שהאינפורמציה הזו לא מדוייקת. הטענה שאתה רוצה להעלות לא תרגש אף אחד. אתה יכול לנסות אבל אני לא תולה בזה תקוות. היה לי נסיון עם קופת חולים כללית. חולה שכמעט מתה עם הפסקת טיפול שנה קודם לכן שרצינו שלא תפסיק במיפוי ביקורת. לא עזר שום דבר. ומבקרה של החולה הזו, הקופה נשאה בהוצאות האישפוז כשהתאשפזה בגלל המצב הקיצוני שבו היא הייתה. כל הטיעונים האלה לא הועילו. אם יש אטימות תמצא אותה בנהלות הקופות. לא ועדת חריגים, לא המחלקה לזכוויות החולה, לא ביטוח שמלים, כלום.. [שיהיה לך בהצלחה! אגב תירוגן לא עולה על הפסקת טיפול, אבל לא פחות טוב וכמובן ללא תופעות הלוואי.

ביבי 5

New member
טוב תארתי לעצמי שתהיינה מעט פסימיות

בתשובתך . היום התקשרתי לקופה לברר לגבי התרופה הנ"ל ולטענתם היא אכן אינה בסל התרופות שלהם , אבל בכדי לקבלה יש הגיש בקשה מהרופא המטפל והבקשה תדון אצל הועדה המתאימה , כך שיש עוד סיכוי. במידה ולא יאשרו, אין אני מתכוון לוותר בקלות , אני אנקוט בכל האמצעים (הליגיטימים כמובן ) בכדי שיאשרו לי . יתכן והמצב שהיה לפני שנה השתנה , ראי את השינוי שחל במכבי. אני בן 36 , אני משלם לקופה מאז השחרור מצה"ל כל חודש עבור לאומית זהב , לאומית סיעוד (כיום זה כ 80 ש"ח בחודש ) - ולמדינה מס בריאות בתלוש משכורת( 550 ש"ח בחודש). עד לפני שנה וחצי (לפני המחלה ) הייתי בריא כשור אפילו שחליתי בשפעת לא הגעתי לרופא . אני מקווה שאין אני אתקל באוזניים ערלות וכי בקשתי תאושר . אני חייב לציין שעד כה קבלתי שרות מצויין מהקופה בכל הנוגע לטיפול במחלתי - כל טפסי ה 17 אושרו ללא בעיה , הפקידות היו אדיבות ועזרו לי בכל מה שהדקקתי . בכל מקרה מבטיח לעדכן, וכמובן אם משהו מהקוראים ניסה לקבל את התרופה דרך קופת החולים אשמח לשמוע. ד"ר קרן, אני מודה לך על התייחסותך לשאלתי ומי ייתן ויהי לך הכוחות להמשיך בעבודת הנפלאה שאת עושה בפורום . (אני כבר מעריץ שלך) .

שוב חידשת לי בנושא מכבי

ואני חוששת שזה לא בדיוק המציאות. אנסה לבדוק זאת. גם בימים הטובים שהיה להם הסכם עם שיבא לעיניין, ההשתתפתות העצמית הייתה משהו כמו 1500-1700 ש"ח לכל התהליך. זה כמובן זול יותר מ-7000. בינתיים הם מאד הקשו. כמו כל דבר במכבי, יש להם ועדת אישורים גם לזה. יושב שם מישהו שלא ממש מבין באנדוקרינולוגיה ומאשר ופוסל (לרוב פוסל). וגם אז לא הייתי ערה לכך שזה נהיה זול כזה. כך שאני חוששת שה מידע שנתת לא מדויק. אבדוק זאת.

ביבי 5

New member
את המידע שנתתי ראיתי רק באתר של

מכבי לגבי באופן אישי כמו שרשמתי קודם אני בקופת חולים לאומית ולא במכבי , חשבתי שמה שהיה רשום באתר של מכבי יכול לשמש לי כמנוף לדרישתי אצל הקופ"ח שלי.

מאחלת לך בהצלחה

by all means, בהחלט תנסה. אשמח לדעת אם זה הולך לך. רק סיפרתי לך על הנסיון האישי שלי מחוץ למכבי. אבל אולי אני טועה לגבי לאומית. בזמנו היתה קופה שהכנסיה את הבדיקה בתנאים מסויימים. אני כבר לא זוכרת אם זה היה לאומית או מאוחדת. על כל פנים לא התכוונתי להרפות את ידייך. ישר כוחך.

למעלה