תיזמונים

ליאת 0212

New member
אני צריכה לעבור את יולי-אוגוסט

עד הסוף!! הנחמה היחידה שלי היא, שאני בזמן זה אהיה בבית כי זה החופש הגדול, אז המזגן ואני נתאחד לנו בבית.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifעדכו תזמונים../images/Emo41.gif

ארבע כוסיות מצווה לשתות בליל הסדר? שתינו בקבוק [תירוש
].
אצ'כנזיה חשבתי את עצמי 4 כפול ככה וככה שנים? סופחתי לסדר מרוקאי כהילכתו ו"בבהילו יצאנו ממצרים"
אחד בשבילי ואחד כמובן בשביל נבט.
חובה לספר ביציאת מצריים? ארבע שעות חובה? מזל שלא ארבעה לילות
.
ארבעה קניידעלך שנידחפו אחר כבוד לקייבתי המשתוקקת הפכו לארבע ריצות-שוא לשירותים [היחיד שעולה כוחו על הברזל...].
כנגד ארבע בנים דיברה התורה? חשבתי עלייך שיגצה, ועל הגולה שלי נעה, קורדליה ריחפה לרגע אל מול עיניי ואז ניזכרתי בשמשון הנבטון הפרטי שלי...
ושוב בקשר לארבעת הקיידעלך - אין ספק שביד [וב"קיבה"
] קשה הוציאנו ממצריים. ובכלל איזה סדר מרוקאי כהילכתו מתנהל על קניידעלך? הולך ופוחת הדור...
ובחיית'?! הוציאנו ממצרים???! דיינו דיינו דיינו דיינו [אבל איזה לילה, ישמור אותי השייח'!]. חג שמח וכשר ובנות ישראל ולעוללים שברחמן

שיגצה

New member
מה את מקטרת??

אני הייתי צריכה להתאפק לא לתת בראש (שימו לב, הפעם הביטוי האהוב בקונוטציה אחרת) את הקניידלים לסבתא של בא-לי. מילא, את רגילה לפולניות, אבל מה אני אגיד? (וזה הזמן לשאול את כל הפולניות: "בלבוסטה" נחשב למחמאה?
) ומי אני מארבעת הבנים?

בלבוסטה=מחמאה גדולה בפולנית

באופן עקרוני בפולנית אין מחמאות, אבל אם כבר אז המילה "בלבוסטה", או בכתיב הנכון שלה, "בלעבוסטעה", היא הרע במיעוטו. המשמעות היא שאת אשת איש ראוייה, זה טומן בחובו גם משהו עם בישולים (למרות שגם אין הרבה מילים לבישולים בפולנית) משהו עם נקיונות והרבה דאגנות.

שיגצה

New member
אז קראו לי מעכשיו בלעבוסטעה!

ככה הזקנה הגדירה אותי. (קצת בענייני בישולים והרבה בעניין שיפוץ רהיטים) ואללה, מחמאה?

...ואין לך מושג בכמה כאב וסבל

כרוכה המחמאה הפולנית. פולניות רבות ישבו לבד בחושך על מנת שכיום את תוכלי להנות ממחמאה הגונה.

shell2005

New member
לא בדיוק.... בתור פולניה גאה...

אבל חייבת להודות שעדיין הפולניות נורא מצחיקה אותי. בעיקר סבתא שלי - היא גדולה מהחיים, חולה עליה !! הפירוש של בלעבוסטה = לא קשור בקשר ישיר לבעל, זה באופן כללי אישה שיודעת להחזיק את הבית וכל מה שכלול בו כמו שצריך (בעיניי הפולנים כמובן). זה קשור בנקיון, בישולים, טיפול בילדים.... בקיצור הייתי מתרגמת את זה לעברית = אשת חייל. ועל זה נאמר - נו שויין...

אני מקטרת??

העבירו לי מגש מעל הראש, אמרו שלי: "בבהילו יצאנו ממצריים" ועוד סיבוב מעל נבט [כשאני משננת לעצמי את המנטרה: "לא בבהילו, נבט. קח ת'זמן, אין לחץ"
]. היה מלא פול על השולחן וריחו עשה לי חלושעס
[עוד מילה באידיש, אלא מה?]. מנעו ממני גפילטע פיש ["האצ'כנזים האלה לוקחים דג טוב ומקלקלים"]. אפ'חד לא אמר עליי בעלבוסטה [מחמאה מופלאה
בטח עזרת אתמול מלא: הגשת, פינית, שטפת כלים - הא
]. כל הזמן אמרו לי: "נו, נו את אוכלת עכשיו בשביל שניים". אמרו לי: "יש לך צרבת? בטח יהיו לו מלא שערות". אמרו לי: "לא עלית בכלל במשקל. יצא לך תינוק מאד גדול". אמרו לי: "שבי, את בהריון" ואז אמרו: "זה שאת בהריון זה לא תירוץ...". ואמרו לי עוד כמה דברים [חזרה על עצמה בדיחת ה"תיזהרי לא לדפוק את הראש" חחחחחחחחחחח]. ושרו: "וא ז'יב לי באבא ביל ת'ניין גרוש חד גדיא". ומארבעת הבנים??? אין ספק שאת היפה וקטנת השדיים מכולם....

שיגצה

New member
../images/Emo123.gifתחרות, אה?

הקדמה: סדר פסח כהלכתו אצל חמותי + ההורים שלה + ש-א--ר ירקות (הצד האשכנזי) + ההורים שלי(הפרסיים למהדרין) לא היה בצל ירוק, אז נאלצתי לחטוף מכות זרוע חשופות מאמא ב"די די דיינו" -באמת די די די! כבר עם המנהג הזה! לא היה פול ירוק על השולחן
הכריחו אותנו לאכול גפילטע. אני טעמתי, אמאבא שלי סרבו. חכו, יש עונש. אמא גם לא הסכימה לאכול מרק עם קניידעלך, אבא לקח ודחף אותם אלי בלי שיראו. (אם את שואלת, כן, גם לי הם גרמו פעילות מעיים נמרצת) בטח שעזרתי- יומיים עבדתי. ובמעמד הסדר והר סיני הסבתא לא הפסיקה לחלק לי הוראות: אולי מישהו רוצה מים? תשאלי אותם. תשאלי. תשאלי. אולי הם רוצים לשתות משהו? אמא הכינה מטעמים (מתובלים
) וכולם אכלו בהנאה ומצמצו בשפתיים. אבל הסבתא לא נגעה, ולא הגישה גם לסבא. אחרי האוכל היא רוקנה את הצלחת שלה על צלחת הגשה מלאה באורז פרסי ירוק משובח. אופס!
כולן מוזמנות להתחרות! הפרס למנצחת: מתכון הקניידעלך של סבתא של בא-לי

גרזנית

New member
ובפולנית עתיקה:

זה שאמרו שאת בעלבוסטה, לא נורא, תחטפי את זה בהזדמנות אחרת, אצלנו הפולנים אין מחמאה לבד, תמיד יבואו המכות אח"כ. ואני, חג ראשון שלא רבתי עם אמאשלי, כנראה היא מתחילה להתרכך עם השנים, או שאני לא בכושר

יש לי מנצחת(כן,זאת אני../images/Emo9.gif)

מנה אחרונה: [אני באה מבית שמקפיד לאכול גדי בחלב אימו, שרצים למינהם ובקר נמוך]. פאבלובה על בסיס שמנת צמחית
ניצחתי.

shell2005

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif - שונאת פרווה.... קלוריות

קלוריות מיותרות לחלוטין.

למעלה