תיהיו חזקים

omeradmin

New member
תיהיו חזקים

סבתא שלי חולת אלצהיימר חיה פה אצלנו בבית הרסה לכל בני הבית את החיים כולם בהתמוטטות ממנה אני בסך הכול בן 18 וזה הורס גם אותי היא פשוט מתעללת בכולנו ואני רואה עליה שהיא נהנת מזה המשאלה הכי גדולה שלי זה שהיא כבר תלך מפה. תיהיו חזקים כל אחד בטיפול שלו הלוואי שימצאו פתרונות נורמליים לזה כבר..

אתה טועה היא לא נהניית

האלצהיימר גורם לשינוי אישיות שיכול להיות עצום. לחולה יש עולם פנימי שגוי אך הוא אינו מודע לכך ובטוח שהוא צודק וכולם טועים. יכול להיות שסבתא שלך מדמיינת שאתם מתעללים בה והיא כביכול רק מחזירה לכם כגמולכם. בתוכה היא סובלת. אם לא ניסיתם, תציע להורים שלך שיבקשו מרשם של תרופה פסיכיאטרית כפי שרופא מקצועי ימליץ. זה יוכל להקל עליכם. אינני יודע כמה זמן סבתך חולה. מאחר שאתה צעיר בן 18 יתכן שאינך יכול לזכור היטב את סבתך לפני שחלתה וכדאי שתבקש מההורים שלך שיספרו לך עליה. אני פשוט מנסה לשכנע אותך שלא תכעס על סבתא. זה כאילו שתכעס על עיוור או חירש מדוע אינו רואה או אינו שומע.

ענתי44

New member
עומר יקיר../images/Emo140.gif

אני כל כך מבינה את מה שעובר עליך. את התסכול הרב שאתה חש. לא לחינם אומרים שאלצהיימר היא מחלה של כל המשפחה. זה סבל מתמשך למשפחה כולה. בקשר לסבתא שלך, זה לא היא, הסבתא שהכרת, אלא האלצהיימר מדבר מגרונה. זוהי מחלה ניוונית במוח שגורמת לא רק לשכחה ולחוסר תפקוד, אלא גם לירידה בתפקוד המנטלי ושינויי התנהגות, או החמרה של התנהגות קיימת. אנשים שהיו נוחים וחביבים עלולים להפוך לנרגזים, להיות אדישים לסבל הזולת או לצרכיהם. גם אם מדובר בילד שלהם או הנכד. להתפרץ כלפי הסביבה. האמת שרק מהנטייה לחזור על אותה שאלה מספר פעמים, אפשר להשתגע.בטח אם סבתא מתנהגת באופן מרושע כלפיכם. האם הוריך לקחו את סבתא לרופא כדי שיתן לה כדורי הרגעה? אם לא כדי שיעשו את זה. ואולי כדי גם להתכנס כל בני המשפחה ולקבל החלטות לגבי העתיד. למשל בית אבות או מטפלת זרה. אני מכירה משפחה שעברו שני רחובות לבית בו יש גם יחידת דיור נפרדת שם גרים החולה והסבא ולבני המשפחה האחרים יש את הפרטיות שלהם לרוב שעות היום. שולחת לך ברכת שנה טובה, בתקווה שבשנה הבאה ימצא פתרון טוב יותר למען סבתא שלך ולמען כל המשפחה

אין לך מושג כמה אני מבינה אותך

אתה פשוט רוצה שהיא תמות. זאת ההרגשה הכי טבעית שבעולם. ולא יעזור אם אני אגיד לך שהיא אולי נהנית מזה מהמקום החולה שלה, אבל כחולה היא לא יודעת שהיא פוגעת בכם. אבל, אין שום סיבה בעולם שתסכים לחיות ככה. אתה צריך לדבר עם ההורים ולתת להבין איך אתה מרגיש כדי שהם ידאגו לפתור את הבעיה ע"י לקיחת עזרה צמודה, או השמתה במקום מתאים. סבתא לא צריכה להרוס את החיים של הנכד, בשום צורה. מצטערת בשבילך ומקווה שלקראת השנה החדשה הבעיות תפתרנה. רק בקשה אחת קטנה אחי, כשהיא תהיה במקום אחר, לך לבקר אותה, מדי פעם, רק כדי שהמשהו הקטן בנשמה שלה ידע שהנכד שלה חושב עליה. בסדר?

שריוש2

New member
שלום עומר..

בתחילת המחלה של סבתי, היא היתה מרביצה לי, ומקללת אותי, וגם לי היתה התחושה שהיא עוזה את זה בכוונה. שהיא נהנית מזה. אבל לא. היה לי עלבון גדול אחרי כל פעם שהיתה מקללת אותי ומרביצה לי. לא העליתי על דעתי שפעם תעשה דבר כזה לנכדה שלה. אבל לאט לאט הפנמתי, שזו המחלה שמדברת מתוכה, ולא היא. אפילו אם זה נראה אחרת. אפילו אם זה נראה עליה שהיא ממש מתכוונת. כך גם סבתך.. אני בטוחה שהיא אינה נהנת מזה, ואפילו לא היתה רוצה להגיע למצב הזה של "להתעלל בכולכם". לצערנו, אין עוד תרופה למחלה. וגם אני, כמו כולם, מחכה ומתפללת כל הזמן שימצאו את התרופה הזו כבר שתגאול את החולים מייסורם...

omeradmin

New member
תודה

לכל מי שתומך זה נורא נורא קשה למשל היום האחיינית שלי הייתה פה וטבעי שכולם משחקים איתה אז סבתא שלי קמה ואמרה אני הולכת אמרו לה למה?היא אומרת לא קרה כלום אני הולכת וקמה ואמא שלי עצרה אותה זה פשוט תינוקות אנחנו יושבים בארוחת ערב והיא אוכלת מרק זה רעש יותר חזק משופל שעובד לך מתחת לחלון אני מצטער שאני מתבטא ככה אבל זה בלתי נסבל הפסכיאטר שלה דיבר עם אמא שלי ואמר שהוא מבין אותה והציע לאמא שלי לקחת כדורי הרגעה בגלל כל מה שהיא עושה לה למה צריך לעבור את כל זה? איך אני יכול להוציא אותה מפה?בלי שאמא שלי תרגיש שהיא זורקת אותה?

שריוש2

New member
עומר יקר...

אני בהחלט מבינה אותך. החולים לאט לאט הופכים להיות ממש כמו תינוקות הן מבחינת התלות, והן מבחינת ההתנהגות. אני מבינה גם את אמך. אבל אין מה לעשות. גם לי, לאמי ולמשפחה הקרובה, היה קשה מאוד בהתחלה. אבל עם הזמן, התרגלנו הבנו שזו המחלה ואין מה לעשות, ולמדנו לקבל בהבנה את ההתנגות של סבתא כלפינו וכלפי הסביבה, שכן היא לא מודעת לכל הדברים שהיא עושה, ובטח אם היתה צלולה לא היתה מעלה על דעתה בכלל לעשות אותם. אם המצב הוא ממש בלתי אפשרי, חשבתם אולי על אופציה להעביר את סבתא לבית אבות או למוסד..? היא תקבל שם טיפול טוב, וכן תהנה מפעילויות במשך היום, ואתם תוכלו לבוא ולבקר אותה מתי שתרצו, ובכלל להמשיך את חייכם ברוגע, ובלי להתהלך עם רגשות אשמה על כך שזרקתם אותה... האם סבתך נקבלת כדורים..?

למעלה