תיבת פנדורה

תיבת פנדורה ../images/Emo62.gif

משמעות הביטוי "תיבת פנדורה" הינה תיבה עם אוצרות סודיים, שלפתע נפתחים- כלומר דברים שהסתרנו אי שם עמוק בלב ואם נפתח את תיבת הפנדורה הם יתגלו ואולי ישפיעו על ההווה או עתיד שלנו, ואולי את החשיבת עבר שלנו. האם הייתם רוצים שאנשים יגלו את מה שמסתתר בתיבת הפנדורה שלכם
האם הייתם רוצים אתם לגלות מה אנשים אחרים מסתירים בתיבת הפנדורה
מה הכי מפחיד אותכם לגלות אם תפתחו את התיבה שלכם

לקשמי

New member
ליתר דיוק

המושג "תיבת פנדורה" בא מהמיתולוגי היוונית שבה, על פי הסיפור היה אל או דמות (לא זוכרת בדיוק מי הדמות) שפתח תיבה שיצאו ממנה המון דברים נוראיים ומפלצתיים אך בסופו של דבר יצא ממנה דבר אחד טוב, יצאה התקווה. אז אני קודם כל רוצה לפתוח את תיבת הפנדורה שלי בפני עצמי, כדי להתחבר לאמת הפנימית שלי. כמו בתיבת פנדורה, אני מאמינה שגם אם ייצאו ממנה הרבה דברים מכוערים ואולי אף מכאיבים, עמוק עמוק בפנים נמצא האור, התקווה. ואז זה בכלל לא משנה אם אנשים אחרים יידעו את זה או לא. העיקר להתחבר אל האמת.

רנגיט

New member
ליתר דיוק מיתולוגי

תיבת פנדורה היתה תיבת מתנות מהאלים אל אחד הטיטנים שעזרו להם לכבוש את הארץ. האלים בחרו את פנדורה הצעירה והיפה לקחת את התיבה אל הטיטן, והנחו אותה שלא לפתוח את התיבה (אלא רק הטיטן עצמו יפתח). אך פנדורה לא עמדה בפיתוי ופתחה את התיבה טרם עת. יצאו מהתיבה כל מיני רעות ותחלואים קשים, אך לבסוף יצאה הטובה הגדולה מכל - התקוה - המזור לכל. (אגב נטשה אומר שבסוף יצאה ה ר ע ה הגדולה מכל והיא התקוה...). תיבת פנדורה במובנה בימינו היא כמו קופת שרצים, שתלוי מי ומתי פותחים אותה. אותי באופן אישי לא מענינות קופות השרצים של אנשים אחרים. לגבי, אני מאמין שאין לי קופת שרצים, החיים שלי ומהלכם דיי פשוטים.

seeyou

New member
../images/Emo45.gif

According to Edith Hamilton in Mythology the source of all misfortune was Pandora's curiosity. "The gods presented her with a box into which each had put something harmful, and forbade her ever to open it. Then they sent her to Epimetheus, who took her gladly although Prometheus had warned him never to accept anything from Zeus. He took her, and afterward when that dangerous thing, a woman, was his, he understood how good his brother's advice had been. For Pandora, like all women, was possessed of a lively curiosity. She had to know what was in the box. One day she lifted the lidand out flew plagues innumerable, sorrow and mischief for mankind. In terror Pandora clapped the lid down, but too late. One good thing, however, was thereHope. It was the only good the casket had held among the many evils, and it remains to this day mankind's sole comfort in misfortune." הערה בלי קשר לנושה... יש אתר מוזיקה מקסים באותו שם... www.pandora.com

BellA עלמה

New member
הממ

אני אישית מאמינה ש תייבות פנדורה לא צריך לפתוח. זה סגור ויש לכך סיבה אפילו אם היא לא מודעת. שהיא נפתחת אז זה רק כשהנפש מוכנה לזה ושהיא יכולה להתמודד עם מה שיש שם.

פאפיט

New member
לא לכל אחד יש תיבת פנדורה

אבל פתיחת תיבה כזאת זה סיפור מסריח. אז אין לי שום התלהבות לפתוח תיבות כאלה. בדר"כ הן נפתחות באקראי, מבלי שמישהו התכוון, ואז יש הרבה אי נעימות וחוסר נוחות. לגבי אם מענין לדעת מה יש בתיבות של אנשים, אז זה כמו רכילות, לא ממש מענין אבל מעט מסקרן. עד כמה שידוע לי אין לי תיבה כזאת, אבל אני משאיר מקום לספק שאולי יש דברים אצלי שאני לא יודע, דברים עלומים, אולי קצת מסתורין, זה מוסיף למתח. אבל בחיי היום יום שלי אין לי מודעות לתיבה כזאת, אז אם אי פעם תפתח תיבה כזאת אצלי אהיה מאוד מופתע.

sunshine2004

New member
תיבה...קופסא....

אם לא היתה לנו קופסא והיינו צריכים לחיות בהווה את כל מה שחווינו בעבר, אז אני חושבת שהיינו משתגעים...אז אולי טוב שיש לנו קופסא...לאוו דווקא קופסא עם מלא סודות ודברים לא טובים...אלא קופסא שתרכז כל מיני דברים שחווינו בעבר... גם לי יש את הקופסא שלי...חלק מהדברים אני יודעת וחלק לא...מאמינה שאם אני אצטרך לגלות משהו...אני אגלה אותו בזמן המתאים...לא מפחיד אותי לפתוח את הקופסא שלי...
לגבי הקופסא של אנשים אחרים...לא הייתי רוצה לדעת....זה דבר אישי...

אופ 1

New member
לאחרונה נפתחה תיבת פנדורה

וממש לא אהבתי לגלות את הדברים שהיו מוסתרים בה במשך שנים. כול חיי השתנו מאז. הלוואי והיא לא הייתה נפתחת לעולם.

למעלה