תיבת הדו שיח Start->Run:

KKnDoIt

New member
תיבת הדו שיח Start->Run:

שלום לכולם, יש לי שאלה מעניינת לגבי תיבת הדו שיח RUN:
Start Menu -> Run​
השאלה היא כזו: יש תוכניות שאם אני רושם בה את שמן, עם הסיומת או בלי הסיומת, הן מופעלות. לעומת זאת יש תוכניות שלא מופעלות. השאלה היא איך הוא יודע לחפש את התוכניות האלה ? איך הוא מוצא את ה- EXE ? אין מדובר בערכים במשתנה הסביבתי PATH, כי חלק מהתוכניות שהוא מפעיל לא נמצאות בו, וממילא התיבה RUN הזו _לא_ מחפשת ב- PATH. כל מענה יעזור, תודה לכל מי שעונה.

selalerer

New member
אני לא יודע, אבל אני מנחש...

...שבעת ההתקנה תקנית, תוכניות שרושמות עצמן ברג'יסטרי הוא מסוגל למצוא אותן. אבל זה סתם ניחוש.

KKnDoIt

New member
יכול להיות, אבל אז השאלה היא:

איך אני יכול לרשום תוכנית כזו ? למשל: אם יש לי את קובץ ה- EXE הזה:
C:\STAM\BLA.EXE​
איפו אני יכול לרשום אותו בריג'יסטרי כדי שהוא יופעל כאשר אני רושם BLA בתיבה RUN ?

vinney

Well-known member
היא כן מחפשת בPATH

תיבת RUN בסה"כ לוקחת את הפקודה שהקלדת ושמה אותו כפרמטר לפקודת cmd.exe /c שהיא מפעילה (הידועה בכינויה system בשפת C). CMD בתורו מחפש את שם התוכנה שהכנסת (אם בלי סיומת אז הוא מוציב את כל הסיומות האפשריות) בספריות הPATH.

KKnDoIt

New member
אוי ואבוי, אתה צודק, אבל: -->

הוא אכן מחפש _גם_ ב- PATH. לא ידעתי, כנראה שלא ניהלתי נכון את הניסוי כשבדקתי את זה (למעשה, עכשיו כשאני חושב על זה גם אני הגעתי למסקנה הזו בעבר...) בכול אופן, יש שם גם תוכניות _שלא_נמצאות ב- PATH. לדוגמא: התוכנית WinWord.exe נמצאת בספרייה:
C:\Program Files\Microsoft Office\Office10​
שאינה ב- PATH, ובכל זאת כאשר אני רושם winword.exe ב- RUN הוא מופעל. דרך אגב, יצרתי בספרייה הזו קובץ EXE סתמי, והוא לא מופעל (אני מקבל הודעה שחלונות לא מוצאת אותו). אז השאלה נשארת בעינה: איפו הוא מחפש את הקבצים, בנוסף ל- PATH ?

selalerer

New member
אולי בנוסף לקבצי הרצה רגילים שהוא

היה מחפש בDOS הוא גם מחפש קיצורי דרך לקובץ בשם הזה ואולי כאלה כן יש בספריות חיפוש (אבל שוב פעם, רק אולי
)

galh

New member
תקרא על ShellExecute ב- MSDN...

אולי יהיה לך שם מידע שימושי על דרך הפעולה או איך הוא מוצא את הקובץ.

KKnDoIt

New member
טוב, אני אבדוק, אם כי אני לא מכיר

את ה- API של חלונות או את MFC.

galh

New member
אין בעד מה.

תספר לנו אם כתוב שם איך מתבצע החיפוש.

למעלה