תיבה ארוכה מדי

zivnew

New member
תיבה ארוכה מדי

אני מנסה לנגן פולונז בדו מז'ור של בטהובן (אופוס 89) ובהתחלה יש תיבה של 4/4 שהתוכן שלה הרבה יותר ארוך מזה. יש שם איזה 18 רבעים במקום 4! למה זה ככה?

אוקי

הספירה למעשה נעצרת בתיבה הזו - יש בה גם שתי פרמטות וגם שינוי טמפו באמצע ככה שאין ממש משמעות לזה שהערכים לא מסתדרים על 4.

מבחינת ביצוע מה שאפשר להבין מזה זה לעצור על הטריל (ולהחליש בהדרגה) , ואז ריצה כרומטית של חלקי שש-עשרה עד השמיניות (שמתחילות בסול) ומנוגנות כבר אדג'יו כלומר לאט, ועוצרות על הפה (פרמטה נוספת).
בתיבה הבאה חוזרים לקצב, ויותר מהר (piu presto).

ההחלטה אם להאט בהדרגה לקראת האדג'יו או לרוץ על הירידה הזו ואז לצנוח לתוך טמפו חדש תלויה אולי בפרשנות, אני לא מכיר את היצירה אז קשה להגיד באופן נחרץ.

בהצלחה!

assaf66

New member
אני רואה את זה ככה

לפי איך שזה נראה זה סוג של פסאז' שאמור להיות רובטו (חופשי) וכדי להדגיש את המטרה אין קווי תיבה. הייתי ממליץ לך שמוע ביצועים של היצירה אבל בדר"כ כלל שאני לומד יצירות, בשלבים ההתחלתיים אני מעדיף לא לשמוע אותם. מכמה סיבות (אני לא אפרט עכשיו). דרך אחרת היא להתתייעץ עם מורה במידה ואתה לומד עם אחד.
עוד סיבה שאני חושב שזה פסאז' שאמור להיות חופשי הוא שהמשקל שלו על הדף הוא 4 רבעים, כנראה עוד הדגש לזה שזה 'מעבר' ולא חלק מהנושא כי פולונזים במשקל משולש.
מה גם שאני לא בטוח שזה urtext (איך שהמלחין כתב נטו).

למעלה