תיאטרון הלאדינו

לב ב

New member
ארמניקוס,תגובתכם../images/Emo70.gif

גונבה שמועה לאזני שעומד להפתח תיאטרון לדינו חדש. עד כמה שאני יודעת יש אחד או שניים קטנים. מי מכם היה מעונין לתת במה לאהבת הלדינו שלו במשחק, שירה ותנועה?

לב ב

New member
תיאטרון הלאדינו

אז מה אף אחד מכם לא רוצה להיות שחקן? תגידו כן, תגידו לא, תגידו משהו...

tsiporganeden

New member
למה הנה הגבתי, אני רצינית, תאמיני

לי, אבל תני יותר פרטים, אכתוב אפילו סיפורים מבית אבא, מנהגים, סלנג כל מה שצריך.

לב ב

New member
עכשיו דברתם!!!

תקשיבו, אני יודעת שזה כרגע בהקמה ואם יהיו מתענינים זה יקרום עור וגידים. מדובר בעיקר במשחק, שירה ותנועה, מי שיכול/ה להוסיף דברים שכתב, אחלה! מי שאין לו מבטא מי יודע מה ספאניולי אפשר לעבוד על זה, בעיקרון צריך שיהיה צורך פנימי חזק להופיע ולהאדיר את התרבות היפה שלנו. ממה שאני יודעת עד עכשיו, זה משהו שאולי יקום ביהוד- אור יהודה- תל אביב. יהיו בטח אודישנים לתיארטון והודעה רשמית על הפתיחה, אבל תדעו שאני כותבת על משהו רציני שעומד להפתח ולא על משהו הזוי. אז תהיו רציניים ותגיבו.

רותי ב.

New member
אהה, ביהוד זה כבר

טוב, מרכזי, והלוואי שיצליח. למה הכוונה דברים שכתב? ממי נודע לך? אנא, כל מה שאת יכולה לספר.

לב ב

New member
רותיקה וכולם!

אני שרה בחבורת זמר כבר כמה שנים. מפה לשם מכירים אמנים שונים ובאחת ההופעות שלנו שמעתי מאיזה במאי שרוקמים פרויקט כזה. כמובן שהתלהבתי ואמרתי גם שמצאתי פורום של לאדינו, הוצע לי להעלות את הרעיון כאן בפורום כדי לראות מה הצפי של הרעיון לצאת אל הפועל ומאיזה אזור יהיו רוב הפונים לפי זה יוחלט המקום. אני מקווה כמוכם שזה יצא. אני מתה לשחק ופה עוד יש לי באמת הזדמנות להתבטא בלאדינו ובכלל להאדיר את המורשת. ברגע שיהיה לי משהו חדש, קונקרטי, כמו מתי תהיה פתיחה וכאלה, אני אשמח.

רותי ב.

New member
לב, רק להגיד שקראתי

וזה פשוט יפה בעיני, כמו שאמרתי, הרעיון, ובעיקר המטרה. דרך אגב, תביאי גם את שאר האנשים שבחבורת הזמר לפה.... כמה יותר יותר טוב

סיגורו קה סי

אסטו סיגורה קה מונצ´וס סה ואן האנטרסר אנ אל תאטרו לאדינו. יאי קואנטוס דיאס קה נו ויז´טי אקי לה ורדאד קה ווס דיגה יא ממנקטש. קלה קה ווס קונטה קה אמפסי אבלר קון ז´נטה קה נו סבן אספניול אנ אספניול אנסי קה יאי מונצ´וס סכויים קה מבן האנבייאר אל אספיטל דה לוקוס. אל אוטרו דיה מדמנדו מי מרידו סי טנמוס דה מנסטר דה סליר אל קייה פארה אמפלייר - אי יו לה רספונדי אנ אספניול - מפרסה קה סי- סטבמוס אסנטדוס אונ אפרנטה דל אוטרו - סולו דה לה מירדה קה ממירו מסינטי קה יאי קוזה קה נו אסטה דרצ´ה - לו מירי אי יינה ממירו מדישו הכל בסדר ? כן הכל בסדרת וכיף לי איתכם, וכיף לי להחיות את השפה.

לב ב

New member
סניוריקה קרידה!

נו פואי אדינגון לוגר, אס קה אל מחשב מיו מה סטה אזינדו בעיות. אל איז´ו נו אסטה אן קזה פרה לתקן לו. לוקיטה, דה קה אדה אז טו מרידו?

הכוונה שאני לא הייתי פה

כתבתי נו ויז´יטי כלומר לא ביקרתי . לו רציתי להגיד לא ביקרת הייתי כותבת נו ויז´יטטס - האמת היא שאנחנו צריכים לנקד כדי שיהיה קל יותר להבין - אאבל מלאכת הניקוד קשה וגם אני לא יודעת אם ניתן ליישם אותה פה בתכתובת בפורום. ולשאלתך בעלי בן 51 אבל מה לעשות ואין לו כל קשר לשפת הלאדינו. מקווה שהבעיות עם המחשב יפתרו אל וורמוס

לב ב

New member
סניוריקה קרידה!

אני לא הבנתי אותך ואת לא אותי. כששאלתי מאיזה עדה בעלך התכוונתי למוצא אבל בספאניולית, את צודקת, אדה זה גיל. קה סטמוס טודוס סאנוס. לבניקה.

רותי ב.

New member
../images/Emo6.gif אי אמי מי אפיטה ...

קי אבלו קון מי מארידו אין אספניול, אי אל אז אמריקנו... מי מירה קומו קי סו לוקה פור אטאר.

angelici

New member
חחח,,,היידה אי יו טמביין../images/Emo6.gif

קומה בבה בילה מיטליק נו דמוס אינה בוקה דל הז´נטה סטמוס.......

רותי ב.

New member
למה לא? בטח שרוצים

להיות, אבל אני מתארת לעצמי שצריך להתאמן המון לפני שעולים לבמה... ובעיות מבטא ושפה, לפחות לי, אבל בכללי, רעיון נהדר ומבורך.
יש עוד פרטים? מה את יודעת?

tsiporganeden

New member
אוה חלום חיי זה לשחק ועוד בלאדינו

עשית אותי מאושרת, תני יותר פרטים מה, כמה, ומתי, ואפילו לכתוב סיפורים מהבית, זה יהיה נהדר.

למעלה