תיאורית האור והאופל

LILO digital

New member
תיאורית האור והאופל

זוהי התיאוריה שלי, ולפי דעתי - עליה מבוססת כל הסדרה "דיג´ימון" ועוד הרבה סדרות יפניות. היא גם מסבירה למה קאלומון מסוגל לגרום לדיג´יגדילה, ולמה קארי יכולה לעבור בקלות מעולם לעולם. לכל אדם יש צד מאיר וצד אפל. התכונות האנושיות מחולקות לתכונות הנוצרות על ידי האור וגם מפיצות אור, ולתכונות הנוצרות ע"י האופל וגם מייצרות אופל. תכונות אופל הן תכונות הרסניות, שגוררות את האדם - או את הדיג´ימון - למעשים איומים. אלה תכונות כמו קנאה, פחד, ייאוש, שנאה וכו´. 8 הסמלים, כידוע, מייצגים את 8 התכונות המרכזיות שנוצרות מהאור בלב של האדם: אומץ, אהבה, חברות, תקווה וכו´. הסמל השמיני, סמל האור, הוא בעצם מייצג את התמימות: תמימות זכה ואמיתית, לב טהור שמאמין באמת ובאהבה, ביושר, לב טהור שמאמין שלכל יצור, אפילו ליצור הכי רע ומושחת - יש גם צד טוב. כזאת הייתה קארי, ולכן היא קיבלה את סמל האור. ומה מיוחד כל כך באור? בעולם הדיגיטלי, שלא כמו בעולם האמיתי, יש איזון בין האור לאופל. איזון ששומר על ההרמוניה ועל השלום שבו. איך הדיג´ימונים הנבחרים גדלים? באמצעות הדיג´יגורלים שלהם: ע"י תכונות האור שלהם (האומץ של טאי, האהבה של סורה) הדיג´ימונים מקבלים את הכוח לו הם זקוקים. ככה מתקיים העולם הדיגיטלי. שאר הדיג´ימונים, הפשוטים, דיג´יגדילים באמצעות העברת נתונים. האור והאופל הם בעצם שני מוקדי הכוח החזקים של העולם הדיגיטלי. דיג´ימוני הרשע ניזונים מהאופל: ממנו הם מקבלים את כוחם. אצל הטובים זה בדיוק הפוך. עכשיו קארי: כיוון שיש לה את סמל האור, והלב שלה כל כך טהור ותמים, היא מחוברת ישירות למקור הכוח האור. כלומר לה יש את הכוח של האור, כמו שקן "זכה" לקבל את הכוח של האופל. לכן היא מסוגלת לנוע באופן חופשי בין העולמות. שימו לב: הדיג´יגורלים יכלו להיכנס לעולם הדיגיטלי רק באמצעות האור, או האופל (כל פעם שהם נכנסו, בעולם2, היה הבזק של אור, וזו הסיבה). ולמה רק ילדים יכולים להיכנס ומבוגרים לא? - כי ילדים הם יותר תמימים, יותר טהורים, כלומר כוח האור שלהם יותר חזק. אז ככל שהאדם יותר תמים, כך קל לו יותר להיכנס לעום הדיגיטלי. וקארי כל כך מחוברת לכוחות האור שלפעמים היא אפילו לא שולטת ביכולתה לעבור בין העולמות. זו גם הסיבה, אגב, שכשהדיג´יגורלים לא היו מחוברים עם תכונות האור שלהם -- למשל, מאט לא היה חברותי, או כשהידע נלקח מאיזי, או כשטאי לא הפגין אומץ --- אז הדיג´ימונים שלהם לא דיג´יגדלו. וכאשר הם התחברו לצד האפל שבתוכם - כמו כשטאי התחבר לצד האפל והרע שבו כשהתעקש לגרום לאגומון לגדול למצב העל - אז אגומון גדל עם כוחות האופל, ולא עם כוחות האור. ודיג´יגדילת האופל הזאת הפכה אותו לסקאלגריימון. ולסיכום, קאלומון: אלה מביניכם שהבינו את הפואנטה ודאי כבר יוכלו לנחש לבד. קאלומון הוא דיג´ימון שונה, משום שהוא טוב וטהור כמו קארי. אז נכון, אפשר למצוא ביניהם הבדלים: קארי תמיד חושבת על אחרים בעוד שאת קאלומון השובב מעניינים כמעט רק צרכיו האישיים הילדותיים: לשחק ולשחק ולשחק. אבל העיקרון של שניהם הוא אותו עיקרון: שניהם תמימים, שניהם טובי לב, שניהם מאמינים בכל לבם שלכל יצור ויצור יש תכונות טובות, ושניהם מאמינים ביושר, באהבה וביופי. ולכן, קאלומון מחובר ישירות אל כוחות האור של העולם הדיגיטלי. בעוד שאצל קארי האנושית זה מתבטא ביכולת לעבור מעולם לעולם, אצל קאלומון זה מתבטא במובן הדיג´ימוני: הוא מסוגל להוות קשר בין הדיג´ימונים האחרים, שאוהבים להילחם, לבין מקור הכוח הטהור של האור הדיגיטלי. התמימות שבו מאפשרת לו לשאוב אנרגיה ממקור האור ולהעביר אותה אל דיג´ימונים אחרים.

יאקומו

New member
וואי!

ת´אמת?! (אז לא... אני אשקר...) כמה שזה ארוך (ולא מסובך בכלל, אני רצינית, זה לא מסובך!), זה הגיוני! איך חשבת ע זה? זה גם מסביר את הקטע עם קארי, כשהיא ראתה את מונזמון שחור מעביד את הנוממונים, היא התחילה לזהור, ובזכותה, כל הדיג´ימונים, של כל הדיג´יגורלים הצליחו לגדול! ובזכותה, לגריימון מלחמתי היה מספיק כוח להביס את משינדראמון!

LILO digital

New member
בדיוק!

ואם תשימי לב, תראי גם שבכל הקטעים שבהם הדיג´ימונים נטענו באנרגיה, הם זהרו באור! בפרק האחרון של עונה2 (כשכל הדיג´ימונים נטענו מהילדים בעולם) וכשגאטומון קפצה אל תוך האור בעולם הנגטיב. ובכל פעם שהדיג´ימונים המרושעים השליטו את כוחות האופל שלהם (למשל, את זוכרת שמאלו-מיוטיסמון השליט אופל על שני העולמות), אז הדיג´ימונים נחלשו והיה להם קר. כי האופלן מוריד מרמת האור שלהם. וברגע שהדיג´יגורלים חיזקו את תכונות האור של עצמם ("לא! אנחנו נילחם! לא נתייאש!" ובלה בלה בלה) --- הם קיבלו בחזרה את הכוח! על זה בנוי כל העולם הדיגיטלי!

Goggle Girl

New member
וואו. פשוט וואו! ../images/Emo23.gif

אהבתי! אר, זאת אומרת, אהבנו! *מסתכלת איך עדי נועצת בי מבטים* טי הי ^.^ *מנסה לחשוב על עוד סדרות שזה נכון לגביהן* סיילור מון! בסיילור מון לדוגמא, הכוח הראשי שלה הוא קריסטל שמסמל את כל הדברים הטובים באדם והיא יכולה להשתמש בו רק אם האהבה שהיא מרגישה כלפי החברים שלה או אהוב ליבה חזקה מספיק. יש פעמים שבהם כוחות אפלים השתלטו עליה (לא ממש כמו על קן, אבל מנעו ממנה מלהתחבר אל האהבה שבה) והדרך היחידה שהיא יכלה לצאת מזה זה דרך האומץ של החברים שלה, שאהבו אותה
אמספיק עד שהם מתו למענה!!! סוף ספוילר. ואז היא יצאה מזה, בגלל שהיא ראתה כמה היא חשובה להם והיא לא רצתה שהם ייפגעו, אז היא יכלה להשתמש בגביש שלה. ויש גם גבישים אפלים שם, שמשחיטים את האנשים שמחזיקים בהם בגלל הסיבות הלא נכונות: רצו את הגביש בשביל לנקום, רצו פשוט כוח (גם להתחזק עבור קבלת הכוח, ללא שום סיבה זה לא טוב!) Magic Knight Rayearth: בסדרה הן מקבלות כלי נשק ושיריון שמתפתחים ביחד איתן, יענו כלי נשק בגיל ההתבגרות. והנשקים (לרוב, לא יודעת על *כל* הפעמים) התפתחו כשאחת הבנות רצתה להציל את האחרות. הן גם היו חייבות לעבור מבחנים, והאהבה אחת לשניה והחברות ביניהן זה מה שעזר להן לעבור את המבחנים. טוב, זה הכל לעכשיו ^.^ אם נחשוב על עוד משהו, נחזור. נכון עדי? (עדי: עובדות כפויות טובה, לא מעריכים מה שאני עושה...) אה הא הא ^.^;;; ביי ביי!

niiko

New member
מממ... למרות שיש לי היום מוח תולעת

קן: תמיד יש לך... מי שאל אותך?! <<חונקת אותו>> הבנתי את מה שאמרת

LILO digital

New member
אתם רואים גם "שינזו"?

או לפחות, ראיתם?... (לפני שזה נגמר...
) ? כי גם שם זה על אותו עיקרון! עיקר הכוח של יאקומו היה בכך שהיא הייתה כה טובת לב וטהורה, וכך היא הייתה מחוברת לאור שבתוכה וזה מה שגרם לה להיות חזקה כל כך. ומושרה היה צריך ללמוד הרבה על איך להתמודד עם עצמו ולמצוא גם הוא את האור. וכשלמנקורס כמעט הרג אותם, בינקה הגנה על מושרה ולמנקורס לא הצליח לירות בה כי היא הייתה מלאת אהבה ולא הסכימה שאף אחד ייהרג. ואז פתאום זרח אור, ושמעו את קולה של יאקומו קורא: "אהבתך העירה את האור הנצחי של שינזו"!

יאקומו

New member
את ממש צודקת!

כל אלה שיש להם את הרושם של החלשים והאוהבים: קארי, יאקומו, פני (מסופר פיג) ו"הכפילים" ההפוכים להם: יולי, מושרה, הת´ר (מסופר פיג...). הן כאלה... כמו שאמרת: תמימות!

Morphia

New member
O.O

מאיה? מאיה צאי מזה! אני לא יודע מה לכתוב... מאיה: תחשוב לבד! טוב טוב, רצינו לומר שהתאוריה הזאת הגיונית וגם מתאימה לטרנד ה´קוואי´ ביפן, שבו כל דבר שהוא חמוד (כלומר-תמים) הוא מומלץ. מאיה: זה יושב יחד מצוין! זה מדהים! גם אני חשבתי ככה! תודה שטרחת בשבילי!!! ארר... מומנטיי מאיה, מומנטיי (ולא, אני לא קולומון)

יו, כל הכבוד

זה באמת מסביר הרבה.. ואני חושב שעל זה מתבסס עוד תוכניות מצוירות, רובם מיפן ושכחת גם את כל "הדברים הכהים" שבהם השתמשו הרשעים, "גלגלי השיניים" וכל זה, זה גם היה חלק מאותו מערך אופל

הלדין

New member
תיאוריה מקסימה

הנה ההוכחה הסופית שצופי דיג´ימון מהווים תחרות לטרקים. אומנם ילדים לפי מסורת המערב נחשבים לתמימים אבל חלק מהדיג´יגורלים אינם ילדים אלא נערים בגיל ההתבגרות כמו מאט. לא ראיתי כי קארי מסוגלת לעבור מעולם לעולם יותר בקלות משאר הדיג´יגורלים; וכמובן בעונה השנייה התמימות של קארי הפכה כבר לבעייתית. לי נראה שנגמרו להם הסמלים ולכן הם נתנו לה את הסמל הזה למרות שהם טרחו והסוו יפה את העניין. אני זוכר את "סיילור מון". אני ראיתי את שתי העונות בערוץ 45. לא הבנתי כלום אבל התמונות היו יפהפיות.(זה היה לפני שנים)

Morphia

New member
אחי...

מי שלא עוכב כאן זה אתה, הדיג´יגורל הכי מבוגר בעונה הראשונה הוא בן 12 אני לא יודעת מה איתך, אבל אצלי זה נחשב ילד... מאיה: ברור, ומי שציינת היה בן 11 בעונה הראשונה, בעונה השניה כבר לא היה דיג´יגורל... פעיל ניתן לקרוא לזה... בדיוק! מאיה: וגם, בעונה השניה, הם היו בני 13,14 ומטה, גם לא נחשב ל´נערים´...

star_female

New member
וואו...

התיאורייה מדהימה... היא ממש נכונה והגיונית. גם לי היו מחשבות בסגנון בראש, אבל לא עשיתי מהן תיאורייה... ולך יש הרבה יותר פרטים... כל הכבוד ^_^ אה, בקשר לקולומון... טוב, קראתי איזה ספויילר שדי הורס את הקטע הזה, אבל בכל מקרה זה היה הגיוני אם אר.. לא הייתי קוראת את הספויילר. אמ, כן. (להלדין) קארי יכולה לעבור יותר בקלות לאוקיינוס האופל. אבל זה בגלל שהיא נמשכת לחושך...

Data row

New member
יש בעיה אחת

יש בעיה אחת בתאוריה כאלומון הוא לא דיג´ימון....

Data row

New member
חוץ מזה

לקחת את הקטע של דיג´ימוני אור ודיג´ימוני אופל חזק מידי אני לא חושב שקארי מחוברת לאור יותר מכול אחד אחר הסיבה היחידה שהיא עברה בין המימדים(בפרק שהיא עברה בכלל היה בלבול רציני הסבר בפעם אחרת) זה כדי לפתח את העלילה לכן התאוריה שלך לא משהו

LILO digital

New member
אז כנראה לא הבנת נכון...

כי תיאורית האור והאופל לא תקפה רק לגבי דיג´ימון. זו תיאוריה שלמה, מורכבת ועמוקה, שהיא אחת מתורות הרוח הכי עתיקות ביפן! יש כמה (ואני מביניהם) שמאמינים בה באמת, ועליה מבוסס ובנוי כל העולם שלנו! את לא יכולה לקשר אותה רק ל"דיג´ימון", כי דיג´ימון מבוססת עליה אבל היא לא המציאה אותה! ועוד משהו: "דיג´ימוני אור ודיג´ימוני אופל" הם בעצם דיג´ימוני וירוס ("טירנומון שחור, מיוטיסמון, דווימון...) שהאופל השתלט עליהם, אבל שלא כמו בני אדם, אין להם את העומק הרגשי והנפשי, אלא נתונים דיגיטליים (כי הם דיג´ימונים...) לכן האופל הוא בעצם אצלם וירוס. אז למי שזוכר, בעונה1, כשג´ו ומימי התיידדו עם אוגרמון זה היה לו מוזר מאוד ובהזדמנות הראשונה (בפרק האחרון) הוא נאלץ להיפרד מהם, והסביר שהוא דיג´ימון וירוס ואילו הם מסוג נתונים וחיסונים, לכן הוא לא יכול להישאר איתם. אגב, "דיג´ימון חיסון" הוא בעצם דיג´ימון שבחר בדרך האור, ואצלו זה מתבטא בדיוק הפוך מווירוס: בחיסון... כאלה הם ליאומון, אזולוגמון, דיג´ימוני-מלאך (אנג´מון) ועוד. למשל, ליידי-דוימון היא דיג´ימונית אופל/וירוס, שהיא בדיוק ההפך מאנג´וומון שהיא דיג´ימונית אור/חיסון... לכן הן תמיד תמיד רבות!! ובדיוק מאותה הסיבה, למי שזוכר, ליאומון ואוגרמון היו יריבים נצחיים והם עצמם לא הבינו למה, אלא רק שהמטרה הנצחית שלהם היא להילחם! כי גם הם הניגודים אחד של השני. ועוד הוכחה - גריימון מלחמתי שחור. דיג´ימון וירוס/אופל שחיפש כל הזמן את היריב לו הוא חיכה. ואיפה הוא מצא אותו בסוף? פנים מול פנים עם גריימון מלחמתי של טאי. ואחרי הקרב ההוא, הוא יותר לא תקף את הטובים. למה? כי סוף סוף הוא התעמת עם הניגוד שלו: דיג´ימון האור (החיסון) ההפוך. ולסיכום, מה שאמרת בקשר לקארי: אם את טוענת שהיא יכלה לעבור בין המימדים רק כדי "לפתח את העלילה", זה פשוט מוריד מהרמה של דיג´ימון. אני לא מאמינה שיכולים להוסיף משהו כל כך עמוק וחשוב רק כדי "לפתח את העלילה"?! ואת גם אומרת שהיא לא מחוברת יותר לאור מכל אחד אחר. באמת? אז למה יש לה את סמל האור? והכי חשוב: למה בעונה הראשונה, היא הייתה היחידה שצורת-החיים הדיגיטלית נכנסה לתוכה? (בפרק "הנקישה הסופית", כשטאי ומאט היו בשיא הקרב ביניהם, נכנסה צורת חיים בקארי והסבירה להם איך הם נהיו דיג´יגורלים. למה רק קארי? "כי היא היחידה שיכולתי לתקשר איתה", היא הסבירה. מעניין מאוד.)

Data row

New member
במילה אחת :לא!!!!!

את לקחת את הרעיון רחוק מידי כאילו העולם בנוי על זה תפסיקי לחיות בעולם של שחור ולבן דיג´ימוני וירוס הם דיג´ימונים שהתנהגותם היא כמו של וירוס תפקיד החיסונים שהם התרופה בעצם הוא למחוק את הוירוס כמו אנטי וירוסים קטנים אני מזכיר לך שהדיג´ימונים הם נתוני מחשב ולא יצורים אמיתיים,הדיג´ימונים לא יכולים לבחור בדרך האור או החושך מכיוון שהם מתוכנתים להיות או וירוס או חיסון ואין להם אפשרות בחירה אם להיות או זה או זה זזתי Data Row ואני בן דרך אגב

יאקומו

New member
לדעתי אתה טועה!

עובדה, שיש קטעים שאומרים שדיג´יגמונים "היו טובים, עד שהחליטו להתחבר לצד הרע"! הנה דוגמא: גטומון! היא טובה, אבל בהתחלה היא עבדה עם מיוטיסמון!

למעלה