תיאוריות-

hadarya

New member
תיאוריות-../images/Emo58.gif

עלתה בי תהייה לגבי אופיו הנבון יתר על המידה, שלא כדרך הטבע של החתול של הרמיוני, הלא הוא קרוקשנקס. בקריאה נוספת של הספרים שמתי לב לעובדה מעניינת למדי- קרוקשנקס דומה מאוד בתיאורו ותיאור פעולותיו למנדנגוס פלצ'ר. כן, ידוע שזה נשמע מעט הזוי אך להלן התימוכין: ספר מס' 3,ה"פ האסיר מאזקבאן, (עמ' 67): "הפרווה הג'ינג'ית של החתול היתה סמיכה וצמרירית, אבל הרגליים שלו היו בהחלט קצת עקומות, ופניו נראו זעופים ומעט מעוכים, כאילו רץ ונתקל בקיר לבנים". (עמ' 68) " קרוקשנקס המסכן, המכשפה ההיא אמרה לי שהוא נמצא בחנות המון זמן". בסוף הספר (עמ' 372) סיריוס מדבר בשיבחו של קרוקשנקס: "זה החתול החכם ביותר שפגשתי מעודי, הוא זיהה את פיטר מיד. וכשפגש אותי ידע שאינני כלב,... הוא עזר לי....גנב את הסיסמאות לגריפינדור... והוא סיפר לי שפיטר השאיר כתמי דם על הסדינים..." (עמ' 439) שוב סיריוס מסביר איך רכש את אש המחץ :" קרוקשנקס לקח בשבילי את ההזמנה למשרד הדואר..." קודם כל קורקשנקס אינו חתול רגיל לכל הדעות. עובדת היותו בחנות זמן רב, אולי בפקודת דמבלדור חיכה לרגע הנכון להירכש ע"י מישהו מהחבורה, ואין לדעת אולי הופעל איזשהוא כישוף על הרמיוני שגרם לה לרכוש אותו באותו רגע, אולי סתם ידעו שאם הרמיוני תדע שכביכול החתול נמצא בחנות זמן רב זה יפעל על טוב ליבה, והיא תרכוש אותו מיד. קרוקשנקס גנב סיסמאות , כיצד ידע לקרוא, וידע שמה שנרשם על פתק ספציפי הוא אכן סיסמאות ולא נניח חומר לימודי כלשהוא? כיצד "סיפר" על כתמי הדם לסיריוס? האם חתולים מדברים? או שסיריוס בתור כלב אמור לנחש מחשבות של חתול....? כיצד חתול יכול למסור טופס בדואר?? עם כל הכבוד לעולם הקסמים לא נשמע כדבר הזה שחיית מחמד תרכוש מוצרים. בספר מס' 5 ה"פ ומסדר עוף החול (עמ' 32) שימו לב לתיאור של מנדנגוס פלצ'ר :" לפניהם הופיע איש נמוך ובלתי מגולח, לבוש מעיל מרופט. היו לו רגליים קצרות ועקומות, שיער ג'ינג'י ארוך ועיניים אדומות מוקפות שקים שחורים שהעניקו לו מראה אומלל של כלב...." בספר השישי ה"פ והנסיך חצוי הדם, (עמ' 245) שימו לב לתיאור נוסף של מנדנגוס כאשר הארי רון ןהרמיוני פוגשים אותו במפתיע: " the squat bandy legged man whith long, straggly ,ginger hair jumped and dropped and ancient suitcase..." ובתרגום מילוני: האיש השפוף בעל הרגליים העקומות, והשיער הארוך, המדובלל והג'ינג'י, קפץ והפיל מזוודה עתיקה..." כך מתואר קרוקשנס תמיד- בעל רגליים עקומות, פרווה סמיכה, ארוכה מדובללת וג'ינג'ית. תמיד פעולותיו של קרוקשנקס מתוארות כ"קפיצה" "זינוק" "הפיל" תמיד הוא קופץ על אנשים, מפיל דברים בדרך, מזנק כה וכה.... די דומה לתיאור פעולותיו של מנדנגוס, שתמיד מופיע ונעלם במפתיע... ספר החמישי ה"פ ומסדר עוף החול (עמ' 856) דמבלדור מספר להארי: " אני חושב שאיש לא יכול היה לצפות בך כפי שצפיתי בך אני, ועקבתי אחריך הרבה יותר משנדמה לך...." אולי אחת משיטות הצפייה והעיקוב של דמבלדור על הארי היא השתלת חתול בתוך החבורה שיוכל לצפות בו מקרוב... קטע בעייתי שהתעורר הינו בספר החמישי,(92-94) כאשר הארי סיריוס ומנדנגוס יושבים במטבח של המפקדה, ומדברים.לפתע רק הארי וסיריוס מדברים, ומנדנגוס כמו נעלם מהשיחה, ולפתע קרוקשנקס מופיע. לאחר מכן הוא נעלם, ושוב מנדנגוס מוזכר. אך בעמ' 94 הם מוזכרים ביחד, מנדנגוס נופל מהכיסא וקרוקשנקס מיילל... בכל מקרה גם אם אין קשר בין השניים, דימיון צורתם החיצונית ופעולותיהם דומה באופן מפתיע.

מעניין מאוד (../images/Emo58.gif)

אכן התיאור החיצוני מזכיר, וגם האופי הנכלולי במקצת של שניהם. יש לי תהיה אחת שעולה קרוקשנקס עזר לסריוס בלק, בספר השלישי, ואילו בספר הששי מנדגס גנב חפצים מביתו של סריוס בלק, שזה פגיעה בזכרו (לדעתי). נראה לי שלדמבלדור יש דרכים אחרות לצפות בהארי ובחבריו, לא יודעת איך אבל משום מה לא נראה לי שזה דרך החתול. בעיה נוספת בתיאוריה היא שכנראה יש ראיון שרוליניג אמרה שקרוקשנקס הוא ניזל... (סוג של חתול חכם וגדול). אבל אני מסכימה שיש משהו בקרוקשנקס שגורם לי לתהות יותר על קנקנו.

J Halliwell

New member
נשלח לי בטעות...../images/Emo58.gif

קודם כל התיאוריה יפה ומעניינת מאוד. קבלי ח"ח גדול על ההשקעה. עכיוש, יש לי בעיה אחת עם העובדה שמנדנג'וס יעזור לסיריוס בתקופת הספר השלישי. כזכור לכולם בתקופה הזאת כולם עוד חשבו שסיריוס הוא פושע מסוכן שהרג את פיטר ואת כל האחרים!!!

בהחלט מעניין, כל הכבוד../images/Emo60.gif

על ההשקעה! העניין הוא, שכן - קרוקשנקס הוא חתול אינטיליגנטי למדי, אבל אני לא חושבת שהוא אנימאגוס. זה נראה לי צפוי מדי, בגלל שהוא אינטיליגנטי והכל. יכול להיות שהוא פשוט ככה. זה לא יתר על המידה - אם ינשופים מקבילים את העיתון ולוקחים תשלום עליו, למה שחתול לא ימסור מכתב בדואר? יש גם את הנקודה שג'ייק העלה - למה שמנדגוס יעזור לסיריוס בתקופת הספר השלישי? ויש גם את העניין שהעלת, עם זה שהם הופיעו באותו מקום. אם היה חתול אחר באיזור שהיה מיילל אז זה הגיוני, אבל לא ידוע על חתול אחר שמסתובב לו שם [אלא אם לפרופסור מקגונגל יש סטייה להפוך לחתולה ולהסתובב מתחת לשולחן כשהיא מציצה מתחת לגלימות של כולם] אבל כן, אני מזהה את הקשר, והיי.. הכל יכול להיות. ח"ח על ההשקעה!

rds15

New member
קרוקשנס הוא לא חתול רגיל.

הוא חצי [ק]ניזל, שזהו יצור דמוי-חתול שיותר חכם מחתול רגיל, ויודע לזהות את האויבים של הבעלים שלו. הניזל גם מאוד אינטליגנטי, ומאוד נאמן. גם ידוע שניזלים מסוגלים להתרבות עם חתולים רגילים[וככה יוצאים חצאי ניזלים, כמו קרוקשנס] ואאל"ט רולינג אמרה שגברת פיג מזווגת ניזלים עם חתולים רגילים. אה, והרמיוני בעצם עוברת על החוק בכך שהיא מחזיקה בקרוקשנס, כי צריך אישור ממשרד הקסמים כדי להחזיק באחד.

your avi

New member
איך אתה יודע?

"אה, והרמיוני בעצם עוברת על החוק בכך שהיא מחזיקה בקרוקשנס, כי צריך אישור ממשרד הקסמים כדי להחזיק באחד." לא נראה לי שהרמיוני תעבור על החוק. זאת בכל זאת הרמיוני.

rds15

New member
בספר "חיות פלא ואיפה למצוא אותם"

כתוב על הניזל, ובדירוג של משרד הקסמים הוא מדורג כחיה שצריך אישור ממשרד הקסמים כדי להחזיק אחד. בגלל שהרמיוני קנתה אותו בחנות, והיא מתייחסת אליו כאל חתול רגיל, אני מניח שאין לה את האישור הזה, ובכך היא עוברת על החוק.

אבל כשהיא קנתה אותו בחנות היא חשבה

שהוא חתול. עם כבר צריך להעניש מישהו זה את החנות שמוכרים חצאי ניזלים ללא רשות (או שיש להם רשות?) בלי לידע את הבעלים שלהם. ושאלה למחשב עם הוא חצי ניזל זה גם אומר שהדירוג של משרד הקסמים יורד בחצי?

the ror

New member
שילוב עובדות מעניין מאוד...

סחטן על התשומת לב... בקשר לאיך שקרוקשנקס תקשר עם סיריוס אני חושב שזה כמו שמוזכר על זנב תולע שהוא תיקשר עם העכברושים ושהם עזרו לו למצוא את וולדמורט. כנראה אנימגים כשהם משתנים הם רוכשים גם דרך מסויימת לתקשר עם בעלי חיים(ברמה מסויימת כמובן). ולא נראה לי שיש מצב שקרוקשנקס חיכה בחנות שירכשו אותו אחד מהשלישיה כי בכלל הרמיוני תכננה לקנות ינשוף ורק מאוחר יותר שינתה את דעתה... לכן אני לא חושב שיש איזה קשר ישיר בין מנדנגוס וקשוקשנקס. יש הרבה ג'ינג'ים בהארי פוטר יכול להיות שזה רק צירוף מקרים מעניין...

hadarya

New member
../images/Emo13.gifתודה לכל המגיבים

כולכם מעלים טענות נכונות, יכול להיות שמנדנגוס אינו קרוקשנקס, אך עם זאת ג'יי קיי רולינג היא סופרת שמקדישה תשומת לב רבה בבחירת תיאורי הדמויות שלה, וקצת חשוד לדעתי שהדימיון כה מושלם בין מנדנגוס וקרוקשנקס גם במראה החיצוני וגם בתיאור הפעולות ביניהם.

sky44

New member
אבל רולינג אמרה בפירוש איפשהו

שקרוקשנקס הוא לא אנימאגוס.

Stinki Winki

New member
מעניין..../images/Emo13.gif

כל הכבוד על ההשקעה ועל האבחנה! אולי יש קשר... ואולי זה עוד קשר סטייל רונבלדור

למעלה