טוב, לחפש על "בלק" ו"בלקטריס"
ו"נרקיסה" מעט מייגע - אבל חיפשתי על רגולס, ומצאתי 2 דברים : 1) בספר החמישי, נכתב שהוא מת 15 שנה קודם לכן (ובאמת מעניין מדוע רולינג טרחה לציין פיסת מידע שכזו), זאת אומרת, כשנה לפני מותם של הוריו של הארי, אם באמת באותו הזמן התחיל וולדמורט את מסע ההורקרוקסים (שהרי הוא רצה לעשות הורקרוקס נוסף על יד רצח-הארי), בהנחה שהוא לא עשה במשך עשורים (כי אם כן, סביר להניח שהוא היה כבר מספיק לעשות 7 הורקרוקסים, והרי היה לו רעיון לעשות את ההורקרוקס השביעי ע"י רצח הארי) זאת אומרת, הגיוני שאז אחיו של סיריוס גילה את עניין ההורקרוקסים, והחליט למרוד, וכאן אני מגיע לסעיף השני : 2) Oh, no,' said Sirius. 'No, he was murdered by Voldemort. Or on Voldemort's orders, more likely; I doubt Regulus was ever important enough to be killed by Voldemort in person. From what I found out after he died, he got in so far, then panicked about what he was being asked to do and tried to back out. Well, you don't just hand in your resignation to Voldemort. It's a lifetime of service or death.' א. למה רולינג בכלל טרחה לכתוב את האפשרות שהוא נרצח ע"י וולדמורט ? שמלכתחילה הייתה כותבת שהוא נרצח ע"י חסידיו. ועוד מה הסיבה, שכנראה הוא "לא נרצח ע"י וולדמורט", מכיוון שהוא "לא היה מספיק חשוב". ב. "then panicked about what he was being asked to do and tried to back out" כתוב שרגולס היה אחוז-פאניקה, אני מניח שהוא לא שיתף יותר מידי את סיריוס מדוע הוא היה אחוז-פניקה, וסיריוס מעצמו הסיק שזה בגלל ש"ביקשו ממנו לעשות משהו והוא ניסה לברוח החוצה", מה כבר יכול להיות שביקשו ממנו, רצח ? האם רגולס היה אחוז-פאניקה מזה ? אם הוא הצטרף לאוכלי המוות, הוא ודאי היה מוכן לרצוח ! הרי הם היו ידועים בכך. אבל... אולי... הוא גילה שוולדמורט משתמש בהורקרוקסים, מחשבה שהפחידה אותה, קוסם בן אל מוות ! 3) זוכרים את סעיף א' בסעיף 2 ? כתבתי שם שרולינג ציינה שהוא כנראה לא נרצח ע"י וולדמורט, בגלל שהוא לא היה מספיק חשוב (על אף שאין סיבה ניכרת לאין לכתוב דבר כזה), ובאמת, מה כתוב במכתב של ר.א.ב, זה הייתי אני שגיליתי את סודך. למה "אני" מודגש ? (כך זה היה בספר) אולי באמת בגלל שהוא לא היה כה חשוב. וגם היה נצרך לכתוב "אני גיליתי את סודך" מה זה "זה הייתי אני שגיליתי את סודך", זאת אומרת, וולדמורט ידע שמישהו גילה את סודו ! חשבתי על תיאוריה נוספת, שאולי בגלל שהוא ידע שמישהו גילה את סודו, הוא גם ראה את הקמע, וראה שכתוב שם ר.א.ב, ולכן רצח את אמיליה בונוס, מכיוון שהוא חשב שזאת היא, אך לאחר מכן גילינו שקראו לה "אמיליה סוזן בונוס", אלא אם כן היה לה שם נוסף, או, שהוא רצח אותה בתור נקמה על שאמא\סבתה גנבה את ההורקרוקס, וזה דווקא כן מסתדר. למה הוא השאיר את הקמע, בהנחה שהתיאוריה הזו נכונה ? לא יודע, אבל זה לא דבר שהיא אפשר לתרץ אותו.