תיאוריה על R.A.B

gdisrael

New member
רגולס זה טו אוויס, למרות שאני לא

פוסל. התרגום זה יכול להיות טריק של הסופרת, הרי, לא נראה לי שרולינג הייתה לוקחת את הסיכון שבאמת יהיה כל כך קל לנחש מי זה ר.א.ב - ואפילו אם עשתה את זה ***בכוונה*** עם רמזים בספר, היא לא הייתה הורסת לעצמה והייתה נותנת למשהו להעיד על כך בצורה כה ברורה (תרגומים !) .. כי אז, למה בכלל להסתיר ?

LiRs Lullaby

New member
כי אולי זה לא אמור להיות כזה שוס?

למה שהיא תעשה טריקים? לי נראה שזה לא אמור להיות מעין משהו גדול שאנחנו אמורים לגלות כמו, למשל, איך הספר השביעי יסתיים, אלא פשוט לתת למעריצים קצת זמן להריץ תיאוריות עליו, כדי שזה לא יהיה כזה פשוט. אבל תכל'ס, התרגומים באמת הרסו לה מבעוד מועד LOL

m i a o o

New member
זה לא כ"כ ברור לדעתי

זה ברור רק למי שחקר את את הספר לעומק והתעכב על כל פרט ופרט. רגולוס הוזכר בסך הכל בשורה אחת בערך...

gdisrael

New member
דווקא לא, חוצמזה, אם תכנסי

לקישור שהבאתי, תראי עד כמה זה באמת כל כך ברור, ובכמה ראיות זה נתמך. אולי אני אתרגם את זה, בכל אופן. אגב, הוא לא מוזכר שורה וחצי, רק בספר השישי הבנתי שהוא מוזכר 3 פעמים (!)

../images/Emo210.gif../images/Emo45.gifזה באמת לא כל כך ברור...

כשחשבתי בפעם הראשונה על זה שרא"ב הוא אולי רגולוס בלק הייתי בטוחה שחשבתי על משהו ממש ממש גאוני ושאין הרבה אנשים שחשבו על זה, אם בכלל... כי בתכלס? הוא מוזכר 3 פעמים בכל הסדרה בדברים יחסית קטנים(האינפורמציה שספרי הארי פוטר מכילים היא ממש ענקית והכל מפורט ממש בפרטי פרטים לדברים כאלה קטנים אין ממש חשיבות בתוך כל העלילה) אבל רולינג עשתה טעות...היא כנראה שכחה(איך אפשר?) עד כמה הספרים שלה פופולרים ושאנשים קוראים אותם שוב ושוב..(בערך כל בנאדם שקרא את הספר השישי ואחר כך שוב את החמישי עלה מיד על תאורית רגולוס-בלק-הוא-ראב) וגם כמובן הטעות עם התרגומים הרסה לה הכל.. לדעתי הקטע עם רא"ב ממש גאוני אבל זה נהרס לגמרי בזה שכולם עלו על זה...

רולינג אמרה מזמן שרגולוס בלק הוא לא

רא"ב....היא אמרה באחד הראיונות שזו תיאוריה יפה אבל זה לא הוא......

LiRs Lullaby

New member
אתה יכול להביא תימוכין?

כי אני מעולם לא שמעתי אותה מכחישה. היא אמרה על זה fine guess ומזה אפשר להסיק לשני הכיוונים - או שזה נכון ו"וואלה, איטס א פיין גס", או שזה לא נכון ו"המממ, איטס א פיין גס, NOT"

gdisrael

New member
נכון, כמדומני שההתייחסות היחידה שלה

לרא"ב הייתה בראיון של מליסה ואמרסון (כמדומני שכך היה שמו) מדה לייק קרבון ומוגל נט, כי זה הראיון שהתבצע לאחר יציאת הספר השישי, ושם היא לא פסלה את היות רגולוס רא"ב, ההתייחסות שלה הייתה מה שכתבת. אחרי זה איני זוכר שהיו ראיונות רציינים. את זוכרת .

מי אמר שהמתרגם ההולנדי מבין מחייו?

הזהות של רא"ב אמורה להיות הפתעה לקוראים, ואם רגולוס עומד מאחוריה בהתאם לכל הרמזים הכי ברורים, זו לא תהיה מי-יודע-מה הפתעה.

אתם יודעים מה?../images/Emo124.gif

אני באמת חושבת שזה רגולוס. עכשיו אנשים יגידו שרולינג תמיד תצליח להפתיע.. נו באמת! אז יצא לה קטע חלש עם רא"ב, קורה.. זה כבר ברור מכל התירגומים, התיאוריות, התליון... וכל מה שהזכרת.. פשוט צריך לקלוט שכנראה, שרוב הסכיויים שפשוט עלינו על מה שרולינג כתבה.. ושבפעם הזאת היא לא התעלתה על עצמה וכתבה משו שלא ציפינו לו.. מה לעשות

gdisrael

New member
סיכום ר.א.ב

סיכום - מי יכול להיות ר.א.ב, מהדמויות המכורות לנו ? R.A.B הוא R. Amelia Bones וראו הודעה לעיל, עם ראיות לכך. R.A.B הוא רגולס בלק, ראיות : 1) תליון. 2) הוא היה אוכל מוות בעבר. 3) הוא מת. 4) נמצא תליון בביתו. ואגב, אם אנו כבר מדברים על הקמע שנמצא בביתו, איך באמת אף אחד לא ניזוק כאשר נגעו בו ? שהרי, כאשר דמלבדור התעסק עם הטבעת, הוא היה צריך להקריב את ידו ! אולי זה אומר, שאכן ר.א.ב הצליח לנטרל את הקמע ? (כמובן, הכל בהנחה שבאמת הקמע הזה הוא ההורקרוקס). R.A.B היא אנדרומדה בלק ! ואפשרות נוספת שחשבתי עליה בקריאת הספר הראשון. שהאגריד (כמדומני) מספר להארי בספר הראשון, על משפחות קוסמים שנהרגו ע"י וודמורט. אחד משלושת המשפחות שהוא הזכיר, הייתה משפחת בונס ! האם רולינג טרחה לציין זאת לחינם ? לאחר מכן, בתחילת הספר השישי, היא מזכירה לנו כדרך אגב, את מות אמיליה בונוס, שוב, לחינם ? על כן, יש לי תיאוריה : 1) היא הזכירה את משפחת בונס, כי ר.א.ב הוא ממשפת בונוס. 2) היא הזכירה את מות אמיליה, בשביל להודיעה לנו את שמה, אמיליה. מדוע להודיע לנו את שמה ? מכיוון שיתכן והיא נקראה על שם אמה, או שם סבתה. היינו R.A.B ר. אמיליה (אמא\סבתא\דודה או כיוצא בכך, של אמיליה בונוס) בונוס. צריך לחפש אולי בספרים, האם מוזכרים קרובי משפחה של סוזן בונוס (בת-דודתה), וכך אולי אפשר למצוא מהו R. האם מישהו זוכר אפשרויות נוספות ?

gdisrael

New member
טוב, מסתבר ש ..

אמיליה בונוס, לא יכולה להיות ר.א.ב, מכיוון שגם לה, כמו אחייניתה, קוראים סוזן. אמיליה סוזן בונוס. מה שדי מוזר אגב !

LiRs Lullaby

New member
אבל רק התרגום של משפחת בלאק

מתאים. אם זה היה מתאים לבונז היו עולים על זה כבר... אם כבר אז אנדרומדה (למרות שהיא לא הייתה אוכלת מוות והתחתנה עם מוגלג) ורגולוס.

gdisrael

New member
אפשרות נוספת

אחיו של דמבלדור. איני זוכר את שמו, משהו כמו אמבפ'ורב, אבל ראיתי שאחד השמות הנוספים של דמבלדור זה בריאן brian, מה שיכול להיות ר. אמבפ'ורב בריאן.

black robe

New member
אפרבות', אנשים, מה כלכך../images/Emo63.gif

קשה לזכור את זה?
אני בכלל לא מצליחה לקרוא את השם שהמצאת! (סתם, נו...
) לפי דעתי, אפרבות' הוא לא RAB. קודם כל, זה לא הגיוני שאחרי שדמבלדור ימות, אז הופה! אחיו יופיע ויקדם להארי עזרה, כאילו היה מלאך משמיים. חוץ מזה, קשה לי להאמין שמי שאוזכר בתור מישהו שעשה מעשים מגונים עם עז יהיה RAB, מי שאמור להיות אמיץ מאוד, חזק, מלא ביטחון עצמי וכו' וכו'... מה גם שרוב הסיכויים שRAB הוא אוכל מוות, ולא נראה לי בדיוק שאפרבות' הוא אוכל מוות... משומה התאוריה הזאת תמיד נשמעה לי צורמת ובלתי מבוססת.

למעלה