תיאוריה (אולי
).

the YOOK

New member
תיאוריה (אולי ../images/Emo58.gif).

שלום... קודם כל, קוראים לי יונתן, ואני מעריץ שרוף של סטארגייט, לצערי לא הצלחתי לראות את העונות בערוץ הראשון (אני דתי וחצי מאלה שודרו בשבת), ועכשיו אני משלים את הסדרה. כרגע אני בפרק 4 בעונה שמינית בס"ג1, ובפרק 3 בעונה ראשונה של סג"א. התיאוריה קשורה לקדמונים (אין לי כוח לכתוב באנגלית כל פעם...): קודם כל, לפי סיום עונה 6 (האבידוסים, למרות שעולמם הושמד ע"י אנוביס, מצליחים ל"שחזר" את הפירמידה ואת הסטארגייט), ולפי זה שהקדמונים בעצם הצליחו להתעלות ל"רמה גבוהה יותר של קיום", אני מסיק שהקדמונים בעצם חיים בין היקומים המקבילים השונים (אלה שהמראה הקוונטית עוברת ביניהם, ושהסטארגייט יכול לעבור ביניהם, כפי שראינו בפרק 2010, בו הצוות שולח מסר בחזרה בזמן). אם אתם זוכרים, בפרק השני בסג"א, הם נתקלים במן יצור שהם מכנים "האפלה", שהוא בעצם גם אנרגיה (כמו הקדמונים), והקדמונים חקרו אותו כדי להתעלות. כמו כן, נשאלת השאלה למה הקדמונים פולטים אור (הרי רואים אותם כמן ישויות מאירות), אז עלתה בדעתי התיאוריה הבאה: הקדמונים לוקחים אנרגיה מיקום מסויים, ומאירים ביקום אחר. כלומר, עבור היקום שלנו הם מאירים, אבל ביקום אחר הם בעצם אותה "אפלה", מכיוון שהם שואבים את האנרגיה. מה אתם אומרים? (ובבקשה בלי לספיילר לי יותר מידי...)

הלדין

New member
האורי שואבים אנרגיה מהיקום הזה

והם בכלל אינם מופיעים כאפלה אלא יותר כישויות אש. אני חושב שהמחשבה שעברה בראש הכותבים היא שיצורי אנרגיה אמורים להאיר. גם "האפלה" מאירה אבל בתדרים שבני האדם אינם מסוגלים לראות אותה (נראה לי שזה אף נאמר שאפשר לקלוט אותה בגלאי אותות החיים).

סלמאק

New member
../images/Emo58.gif מעליי!!!!! לא הגעת עדיין

לעונה התשיעית, אז בשבילך היא ספוילר. אני אעשה לך סדר: הקדמונים קיימים במציאות שלנו ובזמן שלנו (כלומר שכל חוקי הפיזיקה הנוגעים לשינוי הזמן והבדלי יקומים, תקפים גם לגביהם) זה בעצם אומר שתיאורטית אתה יכול להשתמש במראה הקוונטית כדי להגיע אל יקום שבו הם מעולם לא התעלו, ושם לא יהיו כלל יישויות כאלה, או שאתה יכול לנוע בזמן לתקופה שבה הם עדיין לא התעלו, וגם שם לא תיתקל בשום יישות שהתעלתה (או יותר נכון "שתתעלה"). הקדמונים פשוט נמצאים במישור קיום אחר, מישור שאינו חומרי. ישנם כמה מישורי קיום, כאשר הנחות שבהם הוא החומרי (שלנו) והנעלה ביותר הוא מישור שאינו קפוף למגבלות החלל, הקדמונים נמצאים בגבוה ביותר, מה שאומר שטכנית הם לא נמצאים בשום מקום או נמצאים בכל מקום ביקום. דניאל היה במישור הזה, אבל הוא לא זוכר משם כלום, בעונה התשיעית תבין גם למה. באבידוס לא שוחזרה שום פירמידה. פשוט אומה (או דניאל, לא זוכר
) החליטה להציג לצוות את ה'תפיסה' של אנשי אבידוס שהתעלו. הם היו במישור ביניים שמופיע להם כמקום שאליו הם הכי התחברו (במקרה שלהם - הכפר שלהם, עם הפירמידה והסטארגייט), והצוות ראה אותם ואת המישור שלהם כמו שהוא מופיע בתפיסה שלהם, וזו היתה הדרך היחידה שלהם לדעת שכולם התעלו והדרך היחידה שלהם לעזוב את הכוכב. אפשר בעצם לומר שהפירמידה, הסטארגייט והכפר עצמו היו "דימיוניים" לצוות, ובפועל לא היה שם כלום מלבד ההריסות שהשאיר שם אנוביס. לגבי היישות (ה"חשכה") מהפרק "מחבואים" בסג"א: מדובר ביישות אנרגטית, כמו המתעלים, אבל ממישור קיום מאוד נחות. הסיבה לכך שהיא הופיעה כאפלה ולא כאור היא בגלל העובדה שהיא היתה כלואה במתקן ההוא למשך זמן מאווווד ממושך, ונשארה מחוסרת אנרגיה (כמו שתישאר כלוא לאורך זמן, בלי אוכל, וכשתצא תאכל כל דבר שזז
), אז היא ניזונה מכל צורה של אנרגיה שבאה איתה במגע, גם האור עצמו. אם היא היתה קיימת במישור גבוה יותר, היתה יכולה להיות בעיה להיפטר ממנה, כי אולי היא היתה יכולה לשוב מהכוכב אליו הם שלחו אותה, ללא הזדקקות לסטארגייט, כי לא פועלת עליה מגבלה של חלל. אולי בכלל לא היה אפשר ללכוד אותה מלכתחילה אם זה היה המצב. חשוב לציין, שהקדמונים של אטלנטיס לא התעלו, אבל הם החליטו לחקור התעלות עקב ההתעלות ההמונית של אחיהם הקדמונים משביל החלב. הקדמונים של פגאסוס עזבו את אטלנטיס לפני בערך 10,000 שנה בעכבות הלחימה מול הרפאים (ריית'), חזרו אל כדה"א ו"התערבבו" עם האוכלוסייה האנושית הפרימטיבית שחיה כאן באותה תקופה. חלקם אפילו לא זנחו את הטכנולוגיה המתקדמת שלהם למשך כמה אלפי שנים. נ.ב: ברוך הבא!!!!!!!

the YOOK

New member
תודה ../images/Emo9.gif

הבנתי את מה שאתה אומר... (למרות שאני ממש לא אוהב את כל הקטע של ה"מישורים" אם כך...), אבל בכל זאת: למה הסטארגייט התחבר בפינאלה של עונה 7 אם לא היה שם באמת סטארגייט? את זה הרי הם לא דמיינו...

סלמאק

New member
שאלה טובה, אין לי מושג ../images/Emo4.gif

כנראה שלקדמונים יש הרבה יותר כח ממה שתיארנו...

למעלה