תיאום מס

סמדרש11

New member
תיאום מס

שלום
אני רוצה לעשות תיאום מס רטרואקטיבי כ- 10 שנים אחורה .יש לציין שבמשך
כל התקופה למיטב ידיעתי לא עברתי את המדרגה הראשונה .
האים ואיך זה ניתן מה האופציות ו/או הסיכונים
תודה

"תיאום מס"

מה שאתה מתכוון אינו תיאום מס אלא "החזרי מס"
החזרי מס ניתן לבצע עד 7 שנים אחורה...
אין כל סיכון אם ראשית העניין נבדק לפני הגשה.

סמדרש11

New member
רגע..

תודה על התגובה המהירה אבל- לא ממש הבנתי
1..איך "בודקים לפני ההגשה" ?
2.אים בכל התקופה הייתי מתחת למדרגה הראשונה באיזה החזר מדובר?
3.ומה מעבר ל 7 שנים

החזרי מס

1. במידה ואתה פונה לאיש מקצוע לצורך הגשה, הדבר נעשה אוטומטית
ראשית בודקים את הנתונים ועפ"י התוצאות, מקבלים החלטה בהתאם.
2. "מתחת למדרגה ראשונה" - במידה ולא שילמת מס בעקרון, אתה גם לא זכאי לדבר...
יש לבדוק את כל הנתונים. בנוסף לנתוני השכר ישנם נתונים נוספים בגינם אתה יכול להיות זכאי להחזר.
3. אין אפשרות מעבר ל 7 שנים.

סמדרש11

New member
ברור לי שאין החזר

ואין לי שום כוונה לקבל החזר . בזמנו לא עשיתי תיאום מס ועכשיו אני צריכה אישור כלשהו ממס הכנסה(לצורך משיכת כספים מקופג')
אני חוששת שזה יפגע בי אים יראו שלא עשיתי תיאום (אעפ שכל התקופה הייתי מתחת למדרגה ).זו הבעיה מבחינתי

משיכת כספים

אין כל קשר בין האישור שמס הכנסה רוצים, (הכוונה לטופס 161 מהמעסיק)
לבין תיאום שביצעת או לא..

ilanit410

New member
היית שכירה?

לשכירים אין חובת דיווח ולכן אין מצב שזה יכול לפגוע בך.
אבל אם לא קיבלת שכר קבוע אז בכל זאת יש מצב שמגיע לך החזר, יש מלא סיבות שבגללן מגיע החזר.

סמדרש11

New member
הי אני חייבת הבהרה קטנה

אני רוצה להיות בטוחה שהבנתי.תמיד אומרים שמי שעובד ב 2 עבודות חייב לעשות תיאום מס. מה כוונתך שלשכירים אין חובת דיווח? תודה

ilanit410

New member
עדיף לעשות תיאום מס

בגדול - אם לא תעשי תיאום מס, ואת עובדת בשתי עבודות, יש סיכוי שמגיע לך בחזרה כסף ושהוא יושב בקופת המדינה. מצד שני, אם לוקחים לך מס מכל עבודה בנפרד, וביחד השכר משתיהן יגרום לך לדוגמא לעלות מדרגת מס, אז ייתכן שדווקא דיווח והגשת טופס 106 יגרום לכך שתהיה חייבת יותר כסף למדינה.
בתור שכירה, מותר לך לא להגיש טופס 106, ואז אם זה יוצא לטובתך - הרווחת, זה לא פשע זה לגמרי במסגרת החוק לא להגיש את זה. ואם זה יוצא לרעתך, אז חבל אבל לא קרה כלום. החוק לא מחייב אותך להגיש, אם מס הכנסה לקח ממך פחות כסף ממה שהוא היה צריך כי הוא עשה את החישוב לא טוב, זו בעיה שלו.

הדרך הכי זולה שאני מצאתי לתת למישהו שיטפל ויחשוב על זה לבד בלי להכנס לכל הכאב ראש הזה זה עם האתר החדש הזה שפרסמתי בתגובה אחרת - finupp.com, את יכולה להגיש החזרי מס לבד אבל בגלל החשש שאולי למדינה מגיע יותר כסף ממך, נראה לי ששווה לך לעשות דרכם את החישוב ולראות מה הם אומרים, יכול להיות שתגלי שמגיע לך יותר.

למעלה